![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
#1
|
|||
|
|||
|
Supa de Rosii -de post..
150 gr..morcov 150 gr..ceapa curatata alba 150 gr..telina..sau de preferat telina tija 3 catei de usturoi o casoleta de busuioc proaspat..aproximativ 30 gr o conserva mare de rosii in bulion decojite de preferat divella(foarte bun si la sosul de pizza) sau mazza 150 ml ulei de masline..dar sa-l gustati sa nu fie prea amar. sare..piper..daca se poate rasnit pe loc..si putin zahar(la rosii intot-deauna se adauga putin zahar pentru a le taia aciditatea).. se toaca legumele cat se poate de marunt..si se calesc in uleiul de maslineadaugand usturoiul spre final..cand sunt aproape rumene..mai mult decat sticloase..se adauga rosiile conservate..intregi..cu tot cu suc..la foc mic..se amesteca des..pana scade de tot..apasand cu o lingura de lemn..pentru a zdrobi rosiile..va ramane ca o tocana groasa.. Adaugati apa..(de preferat o supa de resturi de legume..eu asa fac..adun toate resturile de la curatat..le spal bine..si le fierb..cam o ora..) dar merge si apa..fara a fi de post..se pune supa de pui..clara.. cam inca o data si ceva..peste rosii..si dati in fiert..gustati..si cam cu 10 min inainte de a o da jos de pe foc..adaugati busuiocul taiat mai mare..cu tot cu tulpina..mai mare..cam de jumatate de cm..potriviti de sare..zahar..si piper.. merge foarte bine cu crutoane de paine taraneasca..facute cu ulei de masline si patrunjel la cuptor.. |
|
#2
|
|||
|
|||
|
Pentru cei care considera fructele de mare de post..
scoici cu sos de vin 1 kg de midii..verificati sa fie carnoase..cele mai bune sunt cele de marea neagra..dar nu se gasesc.. un alt aspect..trebuie sa fie neaparat proaspete..de preferat cumparate de la magazine de la care ati mai cumparat.. o ceapa mare.. 150 ml vin alb sec.. 50 ml ulei de masline(cu unt sunt delicioase..dar..) sare..piper..dupa gust ceapa se taie ff marunt..si se caleste in uleiul de masline..pana devine aproape aurie..se adauga vinul..sarea..piperul..poate si cativa catei de usturoi lame..dar asta este optional..cand fierbe..adaugati toate scoicile..mestecati de 5-6..ori..dati vasul de pe foc(trebuie sa fie o cratita cu gura mai larga)..si acoperitzi-o..cu un capac.. lasa-tile cu capac..aproximativ 5 min.. scoicile care nu s-au deschis..aruncatile..pentru ca inseamna ca au fost moarte..si nu pot fi mancate.. se pun scoicile in bol..se toarna sosul deasupra..si poate patrunjel tocat fin..mergfoarte bine acompaniate cu cartofi prajiti.. |
|
#3
|
|||
|
|||
|
Si ceva exotic..calamari cu capsuni..:)
300 gr..calamari mici(sunt mult mai fragezi..asa numitii baby calamar) 50 gr capsuni 30 ml ulei de masline busuioc proaspat 100 ml vin alb sec 100 ml suc de rosii poate putin ghimbir proaspat ras..(doar celor care tolereaza arome asiatice) se curata calamarii..avand grija sa scoateti ciocul..si tot restul de cochilie..(care seamana cu o bucata de plastic). ai taiati in doua..si ai puneti in tigaie in uleiul ff incins..mestecati repede..si dupa 30 de secunde(calamarul mic se gateste foarte putin)..puneti capsunile..si stingeti cu vinul..lasati putin sa forfoteasca..si adaugati sucul de rosii..dati gust..cu sare si piper..iar la servire pe farfurie..presarati busuioc proaspat tocat..si daca vreti..radeti putin ghimbir deasupra.. merge foarte bine cu garnitura de spanac proaspat gatit cu ulei de masline..usturoi si lamaie.. |
|
#4
|
||||
|
||||
|
Citat:
Daaar, banuiesc ca se merita sa fie incercata!!
__________________
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! |
|
#5
|
|||
|
|||
|
Pai daca ai sa o prepari..ai sa vezi cum este..:)..lucrez ca bucatar..am avut-o candva pe meniu..si spre surprinderea mea..era cautata..vinul..cu capsunele putin acide..si busuioc..dau bine..
|
|
#6
|
||||
|
||||
|
Citat:
__________________
Doamne ajuta-ne si ai mila de noi pacatosii! |
|
#7
|
|||
|
|||
|
Multumesc Ciprian pentru retete, eu chiar gatesc din cand in cand cu fructe de mare, insa le am doar de la congelator, nu mi-as permite proaspete caci sunt foarte scumpe. Am si ceva sosuri si condimente asiatice aduse direct de la sursa, plus sosul de soia, iar ghimbirul nu-mi lipseste din casa.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Post de bucate sau post de pacate...??? | geo.nektarios | Pocainta | 160 | 19.03.2016 14:34:53 |
| Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 29.02.2012 00:29:05 |
| Post | Bogdan N | Generalitati | 5 | 18.06.2011 23:06:08 |
| * post * | Jamaica | Postul | 63 | 15.02.2011 21:56:37 |
| post | dorinel78 | Generalitati | 16 | 25.03.2009 09:44:57 |
|
|