Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 24.03.2010, 02:13:20
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

Supa de Rosii -de post..

150 gr..morcov
150 gr..ceapa curatata alba
150 gr..telina..sau de preferat telina tija
3 catei de usturoi
o casoleta de busuioc proaspat..aproximativ 30 gr
o conserva mare de rosii in bulion decojite
de preferat divella(foarte bun si la sosul de pizza) sau mazza
150 ml ulei de masline..dar sa-l gustati sa nu fie prea amar.
sare..piper..daca se poate rasnit pe loc..si putin zahar(la rosii intot-deauna se adauga putin zahar pentru a le taia aciditatea)..

se toaca legumele cat se poate de marunt..si se calesc in uleiul de maslineadaugand usturoiul spre final..cand sunt aproape rumene..mai mult decat sticloase..se adauga rosiile conservate..intregi..cu tot cu suc..la foc mic..se amesteca des..pana scade de tot..apasand cu o lingura de lemn..pentru a zdrobi rosiile..va ramane ca o tocana groasa..

Adaugati apa..(de preferat o supa de resturi de legume..eu asa fac..adun toate resturile de la curatat..le spal bine..si le fierb..cam o ora..)
dar merge si apa..fara a fi de post..se pune supa de pui..clara..
cam inca o data si ceva..peste rosii..si dati in fiert..gustati..si cam cu 10 min inainte de a o da jos de pe foc..adaugati busuiocul taiat mai mare..cu tot cu tulpina..mai mare..cam de jumatate de cm..potriviti de sare..zahar..si piper..
merge foarte bine cu crutoane de paine taraneasca..facute cu ulei de masline si patrunjel la cuptor..
Reply With Quote
  #2  
Vechi 24.03.2010, 02:20:25
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

Pentru cei care considera fructele de mare de post..

scoici cu sos de vin
1 kg de midii..verificati sa fie carnoase..cele mai bune sunt cele de marea neagra..dar nu se gasesc..
un alt aspect..trebuie sa fie neaparat proaspete..de preferat cumparate de la magazine de la care ati mai cumparat..
o ceapa mare..
150 ml vin alb sec..
50 ml ulei de masline(cu unt sunt delicioase..dar..)
sare..piper..dupa gust

ceapa se taie ff marunt..si se caleste in uleiul de masline..pana devine aproape aurie..se adauga vinul..sarea..piperul..poate si cativa catei de usturoi lame..dar asta este optional..cand fierbe..adaugati toate scoicile..mestecati de 5-6..ori..dati vasul de pe foc(trebuie sa fie o cratita cu gura mai larga)..si acoperitzi-o..cu un capac..
lasa-tile cu capac..aproximativ 5 min..
scoicile care nu s-au deschis..aruncatile..pentru ca inseamna ca au fost moarte..si nu pot fi mancate..
se pun scoicile in bol..se toarna sosul deasupra..si poate patrunjel tocat fin..mergfoarte bine acompaniate cu cartofi prajiti..
Reply With Quote
  #3  
Vechi 24.03.2010, 02:28:40
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

Si ceva exotic..calamari cu capsuni..:)

300 gr..calamari mici(sunt mult mai fragezi..asa numitii baby calamar)
50 gr capsuni
30 ml ulei de masline
busuioc proaspat
100 ml vin alb sec
100 ml suc de rosii
poate putin ghimbir proaspat ras..(doar celor care tolereaza arome asiatice)
se curata calamarii..avand grija sa scoateti ciocul..si tot restul de cochilie..(care seamana cu o bucata de plastic).
ai taiati in doua..si ai puneti in tigaie in uleiul ff incins..mestecati repede..si dupa 30 de secunde(calamarul mic se gateste foarte putin)..puneti capsunile..si stingeti cu vinul..lasati putin sa forfoteasca..si adaugati sucul de rosii..dati gust..cu sare si piper..iar la servire pe farfurie..presarati busuioc proaspat tocat..si daca vreti..radeti putin ghimbir deasupra..
merge foarte bine cu garnitura de spanac proaspat gatit cu ulei de masline..usturoi si lamaie..
Reply With Quote
  #4  
Vechi 24.03.2010, 15:25:16
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.748
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Si ceva exotic..calamari cu capsuni..:)

300 gr..calamari mici(sunt mult mai fragezi..asa numitii baby calamar)
50 gr capsuni
30 ml ulei de masline
busuioc proaspat
100 ml vin alb sec
100 ml suc de rosii
poate putin ghimbir proaspat ras..(doar celor care tolereaza arome asiatice)
se curata calamarii..avand grija sa scoateti ciocul..si tot restul de cochilie..(care seamana cu o bucata de plastic).
ai taiati in doua..si ai puneti in tigaie in uleiul ff incins..mestecati repede..si dupa 30 de secunde(calamarul mic se gateste foarte putin)..puneti capsunile..si stingeti cu vinul..lasati putin sa forfoteasca..si adaugati sucul de rosii..dati gust..cu sare si piper..iar la servire pe farfurie..presarati busuioc proaspat tocat..si daca vreti..radeti putin ghimbir deasupra..
merge foarte bine cu garnitura de spanac proaspat gatit cu ulei de masline..usturoi si lamaie..
Reteta asta e chiar...fff exotica, si nu imi pot imagina gustul deloc....

Daaar, banuiesc ca se merita sa fie incercata!!
Reply With Quote
  #5  
Vechi 24.03.2010, 17:47:52
ciprian22 ciprian22 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Mesaje: 201
Implicit

Pai daca ai sa o prepari..ai sa vezi cum este..:)..lucrez ca bucatar..am avut-o candva pe meniu..si spre surprinderea mea..era cautata..vinul..cu capsunele putin acide..si busuioc..dau bine..
Reply With Quote
  #6  
Vechi 24.03.2010, 18:55:37
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.748
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciprian22 Vezi mesajul
Pai daca ai sa o prepari..ai sa vezi cum este..:)..lucrez ca bucatar..am avut-o candva pe meniu..si spre surprinderea mea..era cautata..vinul..cu capsunele putin acide..si busuioc..dau bine..
Ihmmmm...inteleg!
Reply With Quote
  #7  
Vechi 24.03.2010, 19:16:45
ory ory is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.480
Implicit

Multumesc Ciprian pentru retete, eu chiar gatesc din cand in cand cu fructe de mare, insa le am doar de la congelator, nu mi-as permite proaspete caci sunt foarte scumpe. Am si ceva sosuri si condimente asiatice aduse direct de la sursa, plus sosul de soia, iar ghimbirul nu-mi lipseste din casa.
__________________
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti "
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Post de bucate sau post de pacate...??? geo.nektarios Pocainta 160 19.03.2016 14:34:53
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 29.02.2012 00:29:05
Post Bogdan N Generalitati 5 18.06.2011 23:06:08
* post * Jamaica Postul 63 15.02.2011 21:56:37
post dorinel78 Generalitati 16 25.03.2009 09:44:57