View Single Post
Vechi 25.03.2010, 18:51:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Asta asa e.
Buna trimiterea, numai ca acolo nu scrie despre cine crezi tu.
Inca o data exemplu ca Biblia nu "se interpreteaza pe sine", si fiecare are pareri despre ce scrie acolo, ceea ce inseamna ca "Sola Scriptura" nu e decat o lozinca gaunoasa.

Citat:
Cum le-ai ales, pe spranceana nu altceva. Eu cred ce spun versetele respective si le stiam dar o aducere aminte nu strica
E bin ca stii. Pacat ca le intelegem diferit sau chiar daca le stii mai faci afirmatii impotriva lor.

Citat:
Realitatea este ca nici nu ii converteste pe bune, nici botezul nu are valoare.
E bine ca te-ai hotarat pana la urma.
Deci acuzatia ca ii increstinam fortat pica. Sa fii mai atent data viitoare.

Valoarea botezului este echivalenta cu valoarea lucrarii pe care o face Duhul Sfant in inima omului.
In ceea ce te priveste pe tine, cred ca ii cunosti cel mai bine valoarea - de asta probabl si afirmatia asta categorica, in ceea ce ii priveste pe altii e mai bine sa-L lasi pe Dumnezeu sa se pronunte - asta daca nu cumva te crezi Dumnezeu.

Citat:
Singurul lucru care ramane este ca mai tarziu respectivul se declara crestin in baza scaldatului realizat la varsta de cateva saptamani fara sa aiba, in marea majoritate a cazurilor, vreo tangenta cu crestinismul.
Suntem intr-o tara libera, nu?
Daca tu te poti declara crestin, desi nu ai vreo tangenta cu crestismul, ei de ce nu?

Citat:
Imi retrag cuvintele, botezul practicat de biserica ce se autoproclama drept credincioasa este valid.
Inconsecventa afirmatiilor este o caracteristica a gandiirii protestante?

Citat:
Chiar daca a fost indrodus destul de tarziu in istorie fara nicio motivatie solida, ci doar pe baza unor presupuneri aberante ale unora are dainuie din pacate pana astazi.
Pot sa pun pariu ca habar n-ai cand a fost botezat primul bebelus.

Citat:
Nu e nicio acuzatie, putin ma intereseaza viata si practicile de credinta ale altora.
Ba dimpotriva, se pare ca te intereseaza chiar foarte mult..

Citat:
Eu i-am adus in discutie pe respectivii iudei care faceau respectivele "teste" pentru principiul pe care l-au aplicat vis-a-vis de primirea cuvantului lui Pavel. Vrei sa iti spun ce versete au consultat, au comparat sau cum?
Vreau sa stiu daca Pavel a enuntat o doctrina care reiese dintr-o interpretare delicata a VT si respectivii s-au apucat sa vada daca din versetele enuntate trag aceeasi concluzie (deci sunt la fel de plini de har ca Pavel) sau pur si simplu el a citat de acolo si ei au verificat exactitatea citatului.

Tu ce parere ai? Poti sa zici care e varianta exacta sau crezi ce-ti place?

Citat:
Sunt unii care fac asta de vreo doua milenii, o nimica toata pe langa cele cateva sute de ani ale astora aparuti mai recent, dar nu-i nimic ca are Dumnezeu rabdare cu toti sa le vina mintea la cap.
Te cred, esti cel mai bun exemplu.
La cate prostii spui si nu ti-a cazut cerul in cap..fara doar si poate Dumnezeu are multa rabdare.

Citat:
Sola Scriptura este un principiu absurd in sensul ca nimeni nu traieste numai si numai dupa Scriptura.
Pana la trait ar trebui sa existe un numitor comun al intelegerii ei.
Ori, asa ceva este o pura fantezie dupa cum tocmai sustinatorii principiului sus enuntat au demonstrat de-a lungul istoriei.

Citat:
Sa ma responsabilizeze ce, teoria iadului debitata de insi care mai de care mai sinistrii in gandire?
Hai sa-ti dau un citat din cel mai "sinistru" dintre toti:

"Iar pe sluga netrebnică aruncați-o întru întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților."

Daca mai cauti mai gasesti cel putin o duzina de afirmatii asematoare.

Daca pe tine te lasa rece acum, nici o problema, mai tarziu iti va fi cald.