Citat:
În prealabil postat de almaris
Asta asa e.
Buna trimiterea, numai ca acolo nu scrie despre cine crezi tu.
|
Inca o data exemplu ca Biblia nu "se interpreteaza pe sine", si fiecare are pareri despre ce scrie acolo, ceea ce inseamna ca "Sola Scriptura" nu e decat o lozinca gaunoasa.
Citat:
Cum le-ai ales, pe spranceana nu altceva. Eu cred ce spun versetele respective si le stiam dar o aducere aminte nu strica
|
E bin ca stii. Pacat ca le intelegem diferit sau chiar daca le stii mai faci afirmatii impotriva lor.
Citat:
Realitatea este ca nici nu ii converteste pe bune, nici botezul nu are valoare.
|
E bine ca te-ai hotarat pana la urma.
Deci acuzatia ca ii increstinam fortat pica. Sa fii mai atent data viitoare.
Valoarea botezului este echivalenta cu valoarea lucrarii pe care o face Duhul Sfant in inima omului.
In ceea ce te priveste pe tine, cred ca ii cunosti cel mai bine valoarea - de asta probabl si afirmatia asta categorica, in ceea ce ii priveste pe altii e mai bine sa-L lasi pe Dumnezeu sa se pronunte - asta daca nu cumva te crezi Dumnezeu.
Citat:
Singurul lucru care ramane este ca mai tarziu respectivul se declara crestin in baza scaldatului realizat la varsta de cateva saptamani fara sa aiba, in marea majoritate a cazurilor, vreo tangenta cu crestinismul.
|
Suntem intr-o tara libera, nu?
Daca tu te poti declara crestin, desi nu ai vreo tangenta cu crestismul, ei de ce nu?
Citat:
Imi retrag cuvintele, botezul practicat de biserica ce se autoproclama drept credincioasa este valid.
|
Inconsecventa afirmatiilor este o caracteristica a gandiirii protestante?
Citat:
Chiar daca a fost indrodus destul de tarziu in istorie fara nicio motivatie solida, ci doar pe baza unor presupuneri aberante ale unora are dainuie din pacate pana astazi.
|
Pot sa pun pariu ca habar n-ai cand a fost botezat primul bebelus.
Citat:
Nu e nicio acuzatie, putin ma intereseaza viata si practicile de credinta ale altora.
|
Ba dimpotriva, se pare ca te intereseaza chiar foarte mult..
Citat:
Eu i-am adus in discutie pe respectivii iudei care faceau respectivele "teste" pentru principiul pe care l-au aplicat vis-a-vis de primirea cuvantului lui Pavel. Vrei sa iti spun ce versete au consultat, au comparat sau cum?
|
Vreau sa stiu daca Pavel a enuntat o doctrina care reiese dintr-o interpretare delicata a VT si respectivii s-au apucat sa vada daca din versetele enuntate trag aceeasi concluzie (deci sunt la fel de plini de har ca Pavel) sau pur si simplu el a citat de acolo si ei au verificat exactitatea citatului.
Tu ce parere ai? Poti sa zici care e varianta exacta sau crezi ce-ti place?
Citat:
Sunt unii care fac asta de vreo doua milenii, o nimica toata pe langa cele cateva sute de ani ale astora aparuti mai recent, dar nu-i nimic ca are Dumnezeu rabdare cu toti sa le vina mintea la cap.
|
Te cred, esti cel mai bun exemplu.
La cate prostii spui si nu ti-a cazut cerul in cap..fara doar si poate Dumnezeu are multa rabdare.
Citat:
Sola Scriptura este un principiu absurd in sensul ca nimeni nu traieste numai si numai dupa Scriptura.
|
Pana la trait ar trebui sa existe un numitor comun al intelegerii ei.
Ori, asa ceva este o pura fantezie dupa cum tocmai sustinatorii principiului sus enuntat au demonstrat de-a lungul istoriei.
Citat:
Sa ma responsabilizeze ce, teoria iadului debitata de insi care mai de care mai sinistrii in gandire?
|
Hai sa-ti dau un citat din cel mai "sinistru" dintre toti:
"Iar pe sluga netrebnică aruncați-o întru întunericul cel mai din afară. Acolo va fi plângerea și scrâșnirea dinților."
Daca mai cauti mai gasesti cel putin o duzina de afirmatii asematoare.
Daca pe tine te lasa rece acum, nici o problema, mai tarziu iti va fi cald.