![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este catehismul meu; este al Bisericii Ortodoxe. De ce-l respingi? Esti "sectar"?
Citat:
"""""286. Pentru ce serbam Duminica? Serbam Duminica, pentru ca: a) E ziua cea dintai a creatiunii; b) E ziua in care a inviat Domnul ("prima a sambetelor", adica "ziua intai a saptamanii"; Matei 28, 1-7 si Marcu 16, 2);""""" (Catehismul ortodox- capitolul "Despre sarbatori"). Citat:
""""""""126. Care este porunca a patra? Porunca a patra este aceasta: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti. Lucreaza sase zile si-ti fa in acelea toate treburile tale, iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tau; sa nu faci in acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tau, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tau, nici asinul tau, nici orice dobitoc al tau, nici strainul care ramane la tine. Ca in sase zile a facut Domnul cerul si pamantul, marea si toate cele ce sunt intr-insele, iar in ziua a saptea S-a odihnit. De aceea a binecuvantat Domnul ziua a saptea si a sfintit-o" (Ies. 20, 8-11). 127. Ce invata porunca aceasta? Aceasta porunca invata doua lucruri, si anume: datoria muncii in timpul celor sase zile ale saptamanii si datoria de a sarbatori ziua a saptea, ca zi de odihna, inchinata Domnului.""""""" Nu inteleg ceva la tine. Vrei sa serbezi duminica (ziua intaia a saptamanii) pentru ca in aceasta zi a inviata Mantuitorul. Serbeaz-o (desi nu ti-a cerut Dumnezeu asa ceva). Dar, serbarea acestei zile te impiedica sa respecti ceea ce a poruncit Dumnezeu (adica sa pazesti ziua de odihna inchinata Domnului)? Poti pazi duminica (este problema ta) dar pazeste si ceea ce a poruncit Dumnezeu. Nu te impotrivi poruncilor Sale. "Dragostea de Dumnezeu sta in pazirea poruncilor sale."(1 Ioan 5:3). Incearca, totusi, sa explici. Daca ai ceva de explicat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adu lucrurile la un numitor comun. In loc sa o tot dai din gard in gard, mai bine ai explica ce ai impotriva anumitor invataturi din "Catehismul ortodox" si de ce le consideri gresite (sau, ce vezi gresit la acele invataturi). |
|
|||
|
|||
![]()
Secte care dainuie pana astazi, unele dintre ele laudandu-se chiar cu 2 milenii de experienta, care s-au pus ele in fata si pe Dumnezeu l-au lasat la urma, ca pe o zeitate principala, la care mai apelam din cand in cand de ochii lumii, dar in rest facem cum ne taie capul sau ascultand cuminti de ce ne spune "biserica", care stie bineinteles voia Domnului si trebuie sa luam aminte chiar daca de multe ori sfideaza Cuvantul lui Dumnezeu sau lezeaza demnitatea persoanei prin tot felul de practici.
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ei bine...nu sunt. Sau macar sunt naiv in dreptul meu prin ceea ce cred eu, spre deosebire de tine care esti naiv prin prisma a ceea ce te-au convins altii, care nestiutori fiind ori rau intentionati ti-au sugerat ca nu e bine sa iti pui mintea un pic la contributie, pentru ca s-ar putea sa fie o ispita a celui rau. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca vroiam sa dorm luam si eu ca tine o invatatura mestecata de altii, daca o luam asa, tu dormi demult saracul de tine, linistit ca altii "vegheaza" pentru tine, gandesc pentru tine, mijlocesc pentru tine etc. Last edited by almaris; 18.03.2010 at 16:33:29. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu ai auzit sau nu ai vrut sa auzi? Sunt la "ortodocsi" si "pocaiti" eretici de te doare capul. Sau tu esti din aia care cred ca erezia nu a intrat si la "noi"? Iti spun eu ca a intrat si sta bine mersi. Tot va agitati cum sa faceti sa aratati ca biserica mea e cea mai tare, dar ce fratioare va e rusine de ceva, acceptati-le cu bune si cu rele
|
|
|||
|
|||
![]()
AJUTATI-MA VA ROG FRUMOS CA NU STIU CE SA FAC: m-am inregistrat pe acest forum si dupa 3 zile mi s-a inchis contul fara sa-i fac nimic. Am primit un mesaj de la TINA OUMAR ( daca vezi acest mesaj te rog sa-mi trimiti emai la bellisima_one@yahoo.com) si nu pot sa ma loghez, imi zice ca a expirat contul sau ca acest cont nu mai este valabil dar nu stiu de ce mi se intampla toate astea. Ajutati-MA VA ROG
Am mai facut un cont pe alta adresa de mess si la fel mi s-a intamplat. M-am logat, totul a fost bine dar dupa 3 sau 4 zile mi s-a inchis contul si nu pot sa intru pe forum sau sa-mi vad mesajele, am un mesaj de la COJANET( daca vezi acest mesaj te rog sa-mi trimiti mail la bellisima_one@yahoo.com). MULTUMESC PT INTELEGERE. DOAMNE AJUTA Acum mi-am facut alta adresa de mess si m-am inregistrat pe acest forum ca sa ma puteti ajuta. Va rog frumos ajutati-ma ca nu stiu cum sa-mi activez celalalte 2 inregistrari pe acest forum ca sa-mi vad mesajele de la TINA OUMAR si COJANETE. Va rog sa-mi trimiteti sfaturi, cum sa fac sa-mi activez contulpe forum la adresa de mail bellisima_one@yahoo.com ca poate peste cateva zile mi se inchide si inregistrarea asta de pe forum. AJUTATI-MA VA ROG DIN TOT SUFLETUL |
|
|||
|
|||
![]()
eu nu inteleg de ce o tineti intruna cu discutiile astea care nu se pot termina niciodata :|
suntem oameni, inainte de toate. si vroiam sa scriu citatul ala, dar am zis ca poate nu e nevoie, dar se pare ca am nevoie mare de el acum. am gasit la diverta o carte legata de toate religiile din lume si scria un fragmentel micut, ceva care mi-a atras atentia si careia ii dau dreptate, dar nu mai tin minte cuvintele k sa formulez exact ca acolo sa nu gresesc ceva. o sa ma mai duc odata si o sa scriu si aici. nu vreau sa par nesimtita, dar ma doare intr-un fel cand vad ca va aruncati tot felul de argumente si se mai ajung si la insulte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||
![]() Citat:
Ci pentru ca asa a vrut Dumnezeu. Citat:
Stiu, asta e unul din nu-tocmai-rarele momente in care nu-ti mai place Biblia. Citat:
Scrie in Biblie despre asta. 2Tim 3:13 2Petru 2:1,2 2Petru 3:16,17 etc. Citat:
Ca nu stii tu, e altceva. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Daca n-are botezul nici o valoare, atunci acuzatiile tale sunt egale cu zero. Daca tii sa le dai substanta, atunci trebuie sa recunosti si validitatea si puterea botezului de a influenta oarecum alegerile ulterioare ale individului. Eu cred ca o caracteristica a mintii bolnava este aceea ca se zbate intre doua realitati pe care le imbratiseza si respinge in acelasi timp, deci mai usor cu acuzatiile, priveste mai intai la tine doctore.. Citat:
Citat:
Dar ma rog, nu putem cere de la tine imposibilul, nu-i asa? Citat:
Citat:
![]() Ei bine..calitatile tale de inchipuit medium telepatic sau individ intelectual/spiritual si mai stiu ce impresii ai tu despre tine..sunt 100% gresite. Daca te intereseaza asa..marginal, am ridicat manusa provocarilor de genula sta nu o data si stii ce? Spre stupoarea ta trebuie sa-ti marturisesc ca am ramas de fiecare data in final ca ortodoxia are dreptate. Iar protestantismul este ridicol. In cel mai bun caz. Citat:
Se pare ca in afara de a repeta papagaliceste si obsesiv anumite afirmatii, nu stii altceva. Decat sa-i acuzi pe altii de lipsurile tale, se pare. Citat:
Repetarea obsesiva a unei realitati "wanna be" nu o transforma in realitate concreta. Citat:
Eu cred ca doar un crestin de mana a 7a nu l-ar deranja strambarea intentionata a Scripturii. Culmea e ca tocmai astia tipa sus si tare "Sola Scriptura". Citat:
Citat:
O..da, asta da ironie dar nu este a mea, este a diavolului. Citat:
Citat:
Citat:
Nici un ortodox care stie ce e aia pocainta nu ar face greseala sa atribuie pe nedrept sectarilor acest nume, cand ei stiu ca apucaturile lor n-au nici o legatura cu pocainta. Citat:
Citat:
Last edited by AlinB; 22.03.2010 at 19:29:24. |
|
||||||||||||||
|
||||||||||||||
![]()
Asta asa e.
Buna trimiterea, numai ca acolo nu scrie despre cine crezi tu. Citat:
Bine ar fi sa fie asa. Ma mir, de obicei nu faci asta. Citat:
Citat:
Sunt convins, mai ales ca din cealalta parte se vede la fel Realitatea este ca nici nu ii converteste pe bune, nici botezul nu are valoare. Singurul lucru care ramane este ca mai tarziu respectivul se declara crestin in baza scaldatului realizat la varsta de cateva saptamani fara sa aiba, in marea majoritate a cazurilor, vreo tangenta cu crestinismul. A fost scutita mama copilului de o baie pe ziua aceea si atat. Citat:
Citat:
Ma bucur ca macar tu ai observat acest lucru. Citat:
Citat:
In cazul a destul de putini. Citat:
Citat:
Citat:
Sola Scriptura este un principiu absurd in sensul ca nimeni nu traieste numai si numai dupa Scriptura. Citat:
Citat:
Pe verificate? Citat:
Citat:
Nu ma "arde" pentru ca nu imi pasa de modul de gandire al altora, de felul lor de a vedea lucrurile. Era doar o constatare dupa multele tale randuri scrise in care se vede "comoditatea spirituala" de care ii acuzi pe altii. Last edited by almaris; 22.03.2010 at 23:04:57. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|