Citat:
Īn prealabil postat de iustin10
Nu imi e atat de mila de cei care mai ating pe interlocutor,cat imi e mila de cel care e atins de cate o judecata la adresa sa.Sunt nenumarate exemple pe acest forum,si ei reactioneaza imediat pentru a se apara si a isi argumenta pozitia.
Ooo de ar sti acesti micuti sa isi insusasca critica,si sa zica :<<are dreptate fratele ca zice de mine,ca sunt mult mai pacatos si mai nedrept decat zice el>>.Atunci nu ar mai exista nici aceste repetate contraziceri,si cel care a vrut sa atinga,se va retrage descumpanit.
Hbar n-am 'ce' sa vorbesc,dar ma intereseaza mult 'cum' vorbesc.Si tare as vrea sa nu nedreptatesc pe nimeni!
|
...nu s-ar retrage descumpanit, ci bucuros! Daca spui "descumpanit", il banuiesti ca a avut un scop rau.
Dar spune-mi, te rog, Iustin, tie iti este frica sa fii criticat?!? Stii, dupa razboi multi eroi apar...
Daca vezi pe cineva adus de spate, si riscand sa se cocoseze de-a binelea, ce faci?
a. il lasi in pace, din mila?
b. ii spui: Indreapta-ti spatele frate! Altfel te vei cocosa de tot.
Cu tot riscul, de a fi interpretat gresit, as apela la a doua varianta; caci nu astept laude, ci vreau sa-l ajut sa se indrepte. Intr-un tarziu va intelege ca i-am vrut binele. In asemena caz tacerea ar fi egala cu indiferenta.
Dar tu ce ai face?