Subiect: hmm... help?
View Single Post
Vechi 27.03.2010, 03:04:05
Gabriela4ever Gabriela4ever is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.03.2010
Locație: Canada
Religia: Ortodox
Wink Sfaturi...

Citat:
În prealabil postat de angel4ver Vezi mesajul
alin, multumesc pentru raspuns :)
gabriela, iti multumesc din suflet pentru parere si sfaturile date. sunt inca in cautarea unuui duhovnic, dar ca sa-l gasesc trebuie sa merg la mai multe biserici, nu?
nu ne gandim acum la casatorie, dar pur si simplu... nu vreau sa fie religia motiv de despartire. si in ciuda parerilor contra si cei care nu vad bine relatia asta, eu sper sa reziste. cat va vrea Dumnezeu. cat imi este dat.
oricum, iti multumesc pentru ce ai spus!
Draga Angel,
Ai vazut deja ca exista unul pe aici care detine adevarul absolut si insusi Creatorul vorbeste prin cuvintele lui...Scuzata-mi fie blasfemia...
Mi-e atat de scarba....sunt ferm convinsa ca judecata de apoi va fi un mic test de cultura generala, pe langa rechizitoriul pe care mi-l face mie individul in cauza....
Ipocriti din astia vei vedea cu miile in neamul romanesc si printre asa-zisii credinciosi ortodocsi....Din cauza unora ca el care au ajuns mai marii unor biserici, s-au purtat razboaie asa-zis in numele credintei si a crestinismului, au fost arsi pe rug oameni, condamnate asa-zise vrajitoare etc...
Precum spuneam in mesajul anterior, Insusi Iisus Hristos a dat foarte multe exemple de toleranta fata de celelalte neamuri (care nu erau evrei la vremea respectiva), iar noi am invatat inclusiv in biserica ortodoxa ca suntem fiii aceluiasi Dumnezeu, nu?
El si-a permis ca, analizand fraza cu fraza ceea ce am scris eu, sa dea verdictul...
Oameni ca acela, daca il pot numi om, se ocupa cu invinovatirea continua a celorlalti, cu generalizarea pacatului...Am vazut aici un subiect imbecil (nici nu am putut sa intru, ca intrebarea era daca e pacat sa mergi la opera?!?!). Desigur ca unul ca acela a postat mesaje cum ca este mare pacat....TOTUL E PACAT PE LUMEA ASTA, NUMAI CEEA CE FAC EI PE ASCUNS, NU ESTE PACAT....Exact dictonul sa faci ce spune popa, nu ce face popa....Cred ca este vreun popa ratat care "slujeste" pe forumuri, fie ele si crestin-ortodoxe....
Iti si imaginezi la judecata de apoi numai ortodocsi trecand pe poarta raiului, in timp ce ceilalti, indiferent de valoarea lor morala si de fapte, fiind aruncati cu scarba in iad...nu-i asa???? Ar fi de ras daca nu ar fi de plans....Dar eu am incredere in tine ca esti o fata desteapta care cauta adevarul si cred ca il vei gasi, cu ajutotul Lui Dumnezeu (unul pentru toata lumea)...
Eu iti recomand sa te feresti de ipocriti, de cei care pretind ca detin adevarul absolut, aceia nefiind decat LIMITATI sau doar interesati dintr-un motiv sau altul....
Un duhovnic bun poti gasi intreband prietenii buni despre care tu consideri ca sunt credinciosi si buni crestini...Incearca si pe la manastiri aproape de localitatea in care stai tu...In general, preotii buni au un renume local sau chiar national. In plus, un preot calugar nu are si alte preocupari lumesti cum ar fi familie, casa, griji lumesti...si poate fi mai atent sau mai preocupat de problemele tale decat sa adoarma cand tu iti spui pasurile....
P.S. Ai inteles din postarile amicului, ca este de ajuns sa fii ortodox ca sa fii mantuit...Deci atat timp cat esti ortodox, nu trebuie sa-ti mai bati capul cu nimic....Ce fapte??? Alea sunt pentru "fraierii" neortodocsi....

Last edited by Gabriela4ever; 27.03.2010 at 03:25:16.
Reply With Quote