![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
ma mira faptul ca aveti tupeul sa postati pe un site ortodox cu nerusinare ironizandu-ne invatatura. Insa ceea ce odata a anatematizat Biserica la cele 7 Sinoade Ecumenice...noi ce am mai putea adauga?
ceea ce si face omul cu mana lui.....e direct raspunzator... ce argument " forte" ai gasit cu Apostolii! ce nevoie aveau ei de icoane, cand aveau langa ei Insasi Icoana sublima, suprema a Tatalui? Pe Domnul Iisus Hristos! nevoia omului actual de a avea icoane in cult vine din nevoia sa de concret, de cuprindere cu toate simturile sale a Harului Divin...cand iubim, nu ne multumim doar sa afirmam acest lucru vrbal, ci zambim, sarutam, imbratisam...etc... la intrebarea: Ce a lasat Hristos in urma Sa, ca mostenire? catolicul iti va raspunde: Pe Papa! protestantul/np Scriptura! iar Ortodoxul- Pe El insusi, in Euharistie! El a venit din cer, s-a facut om, ca sa ne lase inca o carte? Nu aveam deja data Revelatia prin profetii Vechiului Testament?! El a veit sa faca altceva;sa indumnezeiasca ontologic firea omeneasca!!!!! Angel4ever, putem vorbi daca vrei pe messenger mai mulote...esti o fata sincera dar umpicut naiva...ai nevoie de o directie buna in momentul acesta... Celorlalti- pace si putere, si mult discernamant... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adevarat Citat:
Citat:
Citat:
Grija mare, umbla o sumedenie de lupi in piele de oaie pe aici, nu care cumva sa fie "sfasiata" biata fata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai vazut deja ca exista unul pe aici care detine adevarul absolut si insusi Creatorul vorbeste prin cuvintele lui...Scuzata-mi fie blasfemia... Mi-e atat de scarba....sunt ferm convinsa ca judecata de apoi va fi un mic test de cultura generala, pe langa rechizitoriul pe care mi-l face mie individul in cauza.... Ipocriti din astia vei vedea cu miile in neamul romanesc si printre asa-zisii credinciosi ortodocsi....Din cauza unora ca el care au ajuns mai marii unor biserici, s-au purtat razboaie asa-zis in numele credintei si a crestinismului, au fost arsi pe rug oameni, condamnate asa-zise vrajitoare etc... Precum spuneam in mesajul anterior, Insusi Iisus Hristos a dat foarte multe exemple de toleranta fata de celelalte neamuri (care nu erau evrei la vremea respectiva), iar noi am invatat inclusiv in biserica ortodoxa ca suntem fiii aceluiasi Dumnezeu, nu? El si-a permis ca, analizand fraza cu fraza ceea ce am scris eu, sa dea verdictul... Oameni ca acela, daca il pot numi om, se ocupa cu invinovatirea continua a celorlalti, cu generalizarea pacatului...Am vazut aici un subiect imbecil (nici nu am putut sa intru, ca intrebarea era daca e pacat sa mergi la opera?!?!). Desigur ca unul ca acela a postat mesaje cum ca este mare pacat....TOTUL E PACAT PE LUMEA ASTA, NUMAI CEEA CE FAC EI PE ASCUNS, NU ESTE PACAT....Exact dictonul sa faci ce spune popa, nu ce face popa....Cred ca este vreun popa ratat care "slujeste" pe forumuri, fie ele si crestin-ortodoxe.... Iti si imaginezi la judecata de apoi numai ortodocsi trecand pe poarta raiului, in timp ce ceilalti, indiferent de valoarea lor morala si de fapte, fiind aruncati cu scarba in iad...nu-i asa???? Ar fi de ras daca nu ar fi de plans....Dar eu am incredere in tine ca esti o fata desteapta care cauta adevarul si cred ca il vei gasi, cu ajutotul Lui Dumnezeu (unul pentru toata lumea)... Eu iti recomand sa te feresti de ipocriti, de cei care pretind ca detin adevarul absolut, aceia nefiind decat LIMITATI sau doar interesati dintr-un motiv sau altul.... Un duhovnic bun poti gasi intreband prietenii buni despre care tu consideri ca sunt credinciosi si buni crestini...Incearca si pe la manastiri aproape de localitatea in care stai tu...In general, preotii buni au un renume local sau chiar national. In plus, un preot calugar nu are si alte preocupari lumesti cum ar fi familie, casa, griji lumesti...si poate fi mai atent sau mai preocupat de problemele tale decat sa adoarma cand tu iti spui pasurile.... P.S. Ai inteles din postarile amicului, ca este de ajuns sa fii ortodox ca sa fii mantuit...Deci atat timp cat esti ortodox, nu trebuie sa-ti mai bati capul cu nimic....Ce fapte??? Alea sunt pentru "fraierii" neortodocsi.... ![]() Last edited by Gabriela4ever; 27.03.2010 at 03:25:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Căci umblăm prin credință, nu prin vedere"(2 Cor.5,7) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mi se pare mie, sau spuneți aici că Biserica ar fi cult păgân și idolatru ? Depășiți orice fel de măsură a bunului simț. Azi e sâmbătă, e cazul să vă duceți în sinagogile voastre și să-i aduceți cult zeului vostru.
|
|||
|
|||
![]()
uhm, nu vreau sa intelegeti gresit. daca spun un "multumesc mult" pentru fiecare raspuns pe care-l primesc (si nu am zis chiar tot timpul ca nu stau sa raspund la fiecare post, imediat dupa, dar citesc orice post!), nu inseamna ca sunt "un picut naiva". daca asa dau impresia pe forum, nu inseamna ca sunt asa si-n realitate :] sincer.
dar nu m-a deranjat ce mi-a spus laura, ci doar am vrut sa nu interpretati prost. in rest, e ok ![]() Citat:
1. cei care cred cu adevarat in Dumnezeu si incearca sa-si repare greselile pe care le-au facut, ca sa nu le mai repete a doua ora. 2. cei care se prefac ca au credinta in Dumnezeu si o fac doar pentru imagine/faima si de nevoie :] eu asa vad, asta cred. si va rog frumos, incercati sa nu va mai certati pe aici. putem sa discutam si civilizat, nu sa ajungem sa ne jignim religiile sau intre noi. nu e frumos :] o zi buna. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
exempu fantastic de rastalmacire a Scripturii si de intelegere trunchiata a Adevarului. Fel;icitari! |
|
||||
|
||||
![]()
si am uitat sa adaug ceva important. Capitolul pe care tu l-ai citat , IICor 5, vorbeste in intregime despre viata in trup, viata pamanteasca, viata supusa instinctelor fizice, si superioritatea vietii traite in duhul, in credinta, innoirea Vietii prin harul Duhului Sfant in Iisus, Domnul nostru. Deci nu scoateti citatele din context-chestiune tipic proprie voua-si da.....din pacate o afirm nu cu mandrie ci cu credinta- numai in Biserica Ortodoxa ai certitudinea succesiunii harice, apostolice-devreme ce voi negati succesiunea apostolica si ierarhia, va autodebransati de la singura conducta sa zic asa calauzitoare a harului....ca doar avem "Un Domn, O credinta si Un botez-" aviz si pt Angel forever......se poate deci sa ne inchinam intr-un singur fel!!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
m-am gandit cand am spus asta la varsta ta frageda pe care o intuiesc si la naivitatea specifica a acesteia. Nu a vrut sa sune urat sau jignitor. E la urma urmei o inocenta in acest cuvant care te ajuta la o adica sa iubesti frumos si puternic. Insa si iubirea cunoaste mai multe etape. Daca esti in etapa de pana la un an, se prea poate sa resimti mai multa exaltare decat normal. Urmand apoi perioada fireasca in care ochii se vor mai deschide...inima va fi mai selectiva...ratiunea va analiza si discerne mai bine...Draga mea, te inteleg perfect. Si eu personal am un crez in viata: daca esti totalmente sincera in fata lui Dum,nezeu, daca ii ceri cu lacrimi si frangerea inimii sa -ti calauzeasca pasii, dar esti sensibila la semnele pe care din vreme in vreme ti le va da-fie ca iti vor conveni, fie nu-la un moment dat...asta este...putem daca vrei sa vb mai multe cu tot dragul-poate ca te pot ajuta...da mi un mess privat si voi da id ul meu de mess daca vrei- |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adventiștiștii au biserici, nu sinagogi. Iar "zeul" pe care cu atâta desconsiderare Îl numiți aici, se numește Dumnezeul Creator, Cel ce este, Mântuitorul (și al dvs.). |
|