Citat:
În prealabil postat de iustin10
Nu imi e atat de mila de cei care mai ating pe interlocutor,cat imi e mila de cel care e atins de cate o judecata la adresa sa.Sunt nenumarate exemple pe acest forum,si ei reactioneaza imediat pentru a se apara si a isi argumenta pozitia.
Ooo de ar sti acesti micuti sa isi insusasca critica,si sa zica :<<are dreptate fratele ca zice de mine,ca sunt mult mai pacatos si mai nedrept decat zice el>>.Atunci nu ar mai exista nici aceste repetate contraziceri,si cel care a vrut sa atinga,se va retrage descumpanit.
Hbar n-am 'ce' sa vorbesc,dar ma intereseaza mult 'cum' vorbesc.Si tare as vrea sa nu nedreptatesc pe nimeni!
|
Iustin, tu scrii f. frumos. Se vede stradania ta de a fi crestin, la modul cel simplu si cel mai indicat: nu cu citate, ci cu mintea si sufletul tau.
In acest mesaj ai multa dreptate, dar trebuie sa intelegi si tu si altii un lucru. Poate ca nu este tocmai crestin, dar este f.real si omenesc.
Acesti micuti, printre care ma vad si pe mine, au si ei un suflet si este posibil ca tocami sa aiba aceste stradanii tot timpul, in viata reala. Primesc lovituri si refuzuri si incearca sa le inghita, sa se vada pe sine, sa mearga mai departe, sa functioneze, sa caute sa se indrepte, sa faca tot posibilul.
E posibil insa si omeneste, ca la un moment dat paharul sa se umple si atunci e greu de stavilit ceea ce da pe dinafara. Si atunci se poate ajunge si la boala de suflet, depresii, etc.
Omul nu e din fier, iar sufletul (la multa lume, poate nu la toti), este f.firav.
Si nu se vindeca usor pe urma, daca se vindeca vreodata.
De aia cei mici mai izbucnesc si ii doare rau. Si critica, acolo in sufletul lor si-o insusesc, sa stii. Ei stiu ca sunt mici si nu stiu multe si ca sunt pacatosi.
@ toti - si mie mi-a placut mesajul lui caminaris si m-a impresionat. Asa imi doresc sa fie pe un forum crestin, asa mesaje. Vorbe bune si fratesti intre oameni si nu cerc de teologie.
De asa sfaturi si vorbe avem nevoie.
Multumesc Caminaris inca o data. Dumnezeu sa-ti ajute.