View Single Post
Vechi 27.03.2010, 15:18:26
ella87ella ella87ella is offline
Member

Data înregistrării: 10.12.2008
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Problema grava este ca multzi sunt ortodoxi cu numele , intalnim tineri botezati in credinta ortodoxa care li se pare normal a trai in desfrau, a bea, a fuma, a purta zorzoane, a te destrabala, ajung si ei la sarbatorile mari la biserica, 1 data la spovedit si atat....si daca incerci sa le zici ceva mai mult, sti ca e pacat a trai in desfrau,perversiuni sexuale, sti ca e pacat a fuma si ar trebui sa renunti, sa incerci sa te indrepti, zic,a mai, pai ce ai te-ai pocait, esti pocaita...si totusi pe acesti tineri cum i castigam...ei sunt ortodoxi,au botezul ortodox si tot ceea ce traiesc li se pare firesc...
Si in biserici se vede lipsa de tineret, si daca este tineret nu comunica intre ei.
Eu sunt de ideea ca ar trebui cateheza in fiecare biserica ortodoxa si in afara bisericii,in facultati, in scoli,etc.
Mda unii au vointa de a se schimba, de a cauta adevarul, de a citi,de a lupta, de a trai in biserica ortodoxa cu adevarat,dar altii nu....
Eu pana anul trecut nu stiam ce e Vecernia, cu ce se mananca, ce se citeste acolo, prima data am mers din cauza unor suparari, foarte greu mi a venit sa stau pana la final, apoi am mers si tot am mers, au inceput sa mi placa cantarile, apoi auzeam psalmii, dar nu stiam ca sunt psalmii, ma gandeam ca cine stii din ce carte se citesc, pana mi am dat seama ca sunt psalmii lui David din Psaltire.
Apoi pana anul asta nu am participat niciodata la Pavecernita Mare si Mica, iarasi am ramas surprinsa...sa mi dau seama ca exista...
De Sf Maslu si Paraclisul Maicii Domnului stiam,am participat la ele.
Si sunt sigura ca mai sunt o gramada de lucruri pe care nu le stiu...dar poate o sa gust din ele treptat.
Iarasi Triodul , doar anul aceste am auzit, noroc ca a tinut la sfarsit preotul cuvant de invatatura si mi am dat seama in ce consta perioada Triodului.
Inainte cand mergeam la biserica, daca ma intrebai cand ieseam ce Evanghelia s-a zis nu stiam sa ti spun...
Si multe altele.......as fi dorit de mica sa fiu invatata, sa gust tot ce cuprinde "a fi ortodox"..
Plus ca am avut ghinionul de a citi prima data o biblie penticostala, am primit-o in dar pe gratis, m-am bucurat si am citit-o, nu m-a smintit, dar acum am primit cadou una ortodoxa si vad diferentele.....la ei difera foarte mult psalmii si evanghelile seamana intre ele..

Last edited by ella87ella; 27.03.2010 at 15:26:19.
Reply With Quote