Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Si daca aceste cercetari au un rezultat concret?
|
Sigur ca vor avea un rezultat concret ca nu degeaba este atata aparatura si senzori insa ma indoiesc ca vor duce la revelatii covarsitoare in fizica.
De altfel existenta unui astfel de aparat arata ca in ciuda mintilor luminate care consideram ca le avem, fizica este intr-un impas categoric iar lipsa unei minti ca lui Einstein este evidenta.
Daca ar fi fost ca Einstein sa descopere tot ce a descoperit pe baza experimentului fizic probabil n-ar fi ajuns prea departe cu teoria.
Geniul lui a stat in faptul ca a fost capabil sa intuiasca filosofic mai intai si impotriva oricaror conveniente comune ce si cum de fapt cu spatiul si timpul (si nu doar) iar ulterior experimentul fizic a confirmat bucata cu bucata teoriile lui.
Intuitia mea imi zice ca se vor descoperi probabil ceva particule in plus, eventual niste proprietati noi carora li se va face loc in fizica prin cateva adaosuri abstracte la o teorie abstracta si destul de imprecisa (inca) dar nimic mai mult.
Rezultate care probabil vor fi chiar si contestate o perioada si cam atat.
Mi se pare totusi frapant faptul ca s-au investit sume atat de mari intr-un segment al fizicii care e totusi putin probabil ca vor duce la revelatii categorice sau aplicatii fizice.
De altfel se pare ca ceea ce se asteapta este de fapt confirmarea unei teorii fizice care exista deja si a carei fundamente teoretice sunt atat de subrede incat nu pot fi confirmate decat prin experimentul fizic.
In consecinta, confirmarea ei e putin probabil sa duca la revelatii semnificative iar in ceea ce priveste aplicatii practice cu atat mai putin avand in vedere cam de ce energii si "ustensile" este nevoie ca sa se ajunga la acel nivel al materiei.