Citat:
În prealabil postat de Doriana
Probabil te referi la acest text:
"Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greși față de mine fratele meu și-i voi ierta lui? Oare până de șapte ori?
Zis-a lui Iisus: Nu zic ție până de șapte ori, ci până de șaptezeci de ori câte șapte". - Matei 18:21,22
sau varianta din Luca 17:3,4
"De-ți va greși fratele tău, dojenește-l și dacă se va pocăi, iartă-l.
Și chiar dacă îți va greși de șapte ori într-o zi și de șapte ori se va întoarce către tine, zicând: Mă căiesc, iartă-l."
Observa ca Sf Ap Petru intreba de cate ori sa-l ierte pe cel ce i-a gresit lui personal. Raspunsul e "de 7 ori cate 7", adica de 490 de ori pe zi, deci, practic, nelimitat. Ideea era ca un crestin e dator sa ierte la nesfarsit. Si tu esti datoare sa ierti celor ce ti-au gresit, nu numai apostolii.
|
Iarta-ma, sora Anita, dar cred ca Doriana are dreptate aici. Suntem datori sa ne iertam unii pe altii. Este una din repercusiunile uneia dintre cele mai importante porunci: "sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insati". Cred ca asta implica automat si iertarea aproapelui, ori de cate ori ne greseste.
Poate te refereai la un alt aspect si anume la acela ca doar preotilor (urmasii apostolilor) li s-a dat puterea de a ne ierta
pacatele. Asta este cu totul altceva.
Sfânta Evanghelie după Matei
16.19. Și îți voi da cheile împărăției cerurilor și orice vei lega pe pământ va fi legat și în ceruri, și orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat și în ceruri.
1818. Adevărat grăiesc vouă: Oricâte veți lega pe pământ, vor fi legate și în cer, și oricâte veți dezlega pe pământ, vor fi dezlegate și în cer."