View Single Post
Vechi 02.04.2010, 08:20:27
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ba da. Este un efort deosebit facut cu scopul de a elucida cele mai fundamentale probleme ale fizicii si se spera ca se va avansa în cunoasterea celor mai profunde legi ale naturii (de pe wikipedia).
Poate vrei sa spui "cele mai profunde legi ale materiei", asa cum am definit materia in mesajele anterioare (materie propriu zisa + antimaterie). Despre restul de 96% nu stim nimic si LHC nu are cum sa ne ajute decat intr-o mica masura. Cu alte cuvinte, LHC nu este raspunsul final in fizica, un domeniu care o sa ramana deschis mult timp de acum inainte.

Citat:
Spusesem ca acest experiment nu poate impresiona decât pe cei cu minte de copil, care nu vad sensul profund al existentei.
Dar poate sunt oameni care vad acest sens profund despre care vorbesti tu, insa aleg sa lase cat mai mult in urma in aceasta viata. De unde pana unde sunt aceste sensuri / scopuri incompatibile?

Citat:
Am fost si eu fascinat de fizica, chimie, biologie pentru o perioada de timp. Era atractia necunoscutului. Dar a petrece mult timp în asta din pasiune denota un suflet care-si gaseste bucuria în idei, în lucruri abstracte, lipsite de viata, triste.
Triste si lipsite de viata pentru tine, pentru altii astea sunt domenii dinamice, competitive ale cunoasterii, care aduc satisfactie celor interesati de ele, intocmai cum aduce satisfactie agricultorului o recolta buna. Nu totul in viata asta se rezuma la Dumnezeu si destui credinciosi aleg sa aiba o viata laica in mare parte a timpului. Dupa tine trebuie sa se calugareasca toti, ca tot ce e lumesc e "de nedorit".