Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.04.2010, 18:50:03
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
LHC nu e raspunsul final pentru nimic, nu e o lupa cu care sa-l cautam pe Dumnezeu, nu este unealta providentiala care ne va face dumnezei si nici cheia universului. Acum esti multumit?
Ba da. Este un efort deosebit facut cu scopul de a elucida cele mai fundamentale probleme ale fizicii si se spera ca se va avansa în cunoasterea celor mai profunde legi ale naturii (de pe wikipedia).

Citat:
Dar asta e cu totul alta discutie si habar nu am ce legatura are cu LHC.
Spusesem ca acest experiment nu poate impresiona decât pe cei cu minte de copil, care nu vad sensul profund al existentei.

Citat:
Dupa mintea ta cel care a descoperit electronul a spus la fel: "Banal!" si a strambat din buze. Normal ca e fascinant, dar fizica nu e pentru toti. Tu te poti intoarce linistit la ce te fascineaza pe tine fara sa bagatelizezi pasiunile altora. Sa mai spun ca din "pasiuni" din astea au iesit minuni ale tehnicii moderne care au imbunatatit si prelungit viata a miliarde de oameni?
Am fost si eu fascinat de fizica, chimie, biologie pentru o perioada de timp. Era atractia necunoscutului. Dar a petrece mult timp în asta din pasiune denota un suflet care-si gaseste bucuria în idei, în lucruri abstracte, lipsite de viata, triste.
Vechi 02.04.2010, 08:20:27
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ba da. Este un efort deosebit facut cu scopul de a elucida cele mai fundamentale probleme ale fizicii si se spera ca se va avansa în cunoasterea celor mai profunde legi ale naturii (de pe wikipedia).
Poate vrei sa spui "cele mai profunde legi ale materiei", asa cum am definit materia in mesajele anterioare (materie propriu zisa + antimaterie). Despre restul de 96% nu stim nimic si LHC nu are cum sa ne ajute decat intr-o mica masura. Cu alte cuvinte, LHC nu este raspunsul final in fizica, un domeniu care o sa ramana deschis mult timp de acum inainte.

Citat:
Spusesem ca acest experiment nu poate impresiona decât pe cei cu minte de copil, care nu vad sensul profund al existentei.
Dar poate sunt oameni care vad acest sens profund despre care vorbesti tu, insa aleg sa lase cat mai mult in urma in aceasta viata. De unde pana unde sunt aceste sensuri / scopuri incompatibile?

Citat:
Am fost si eu fascinat de fizica, chimie, biologie pentru o perioada de timp. Era atractia necunoscutului. Dar a petrece mult timp în asta din pasiune denota un suflet care-si gaseste bucuria în idei, în lucruri abstracte, lipsite de viata, triste.
Triste si lipsite de viata pentru tine, pentru altii astea sunt domenii dinamice, competitive ale cunoasterii, care aduc satisfactie celor interesati de ele, intocmai cum aduce satisfactie agricultorului o recolta buna. Nu totul in viata asta se rezuma la Dumnezeu si destui credinciosi aleg sa aiba o viata laica in mare parte a timpului. Dupa tine trebuie sa se calugareasca toti, ca tot ce e lumesc e "de nedorit".
Vechi 02.04.2010, 10:09:16
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Miron, ca sa n-o mai lungim. Eu îti citasem de pe Wikipedia:
It is expected that it will address the most fundamental questions of physics, hopefully allowing progress in understanding the deepest laws of nature.

Experimentul de la Geneva nu urmareste sa studieze obiectiv legile fizicii ci sa confirme teoriile despre aparitia din nimic a lumii materiale. Este deci o manifestare anti-stiintifica, de auto-amagire.

Faptul ca sunt si oameni credinciosi implicati în acest proiect nu înseamna ca atitudinea de a avea asteptari de la el e corecta. Sunt multe feluri de credinte. O credinta corecta în Dumnezeu înseamna sa-L vezi pe El ca adevarata Fiinta si Principiu al Existentei iar orice altceva ca creatie a Lui ex nihilo. A crede ca materia coexista din vesnicie cu Dumnezeu e o absurditate.

Last edited by Traditie1; 02.04.2010 at 10:31:07.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
„Cu pace să ieșim”,„Întru numele Domnului” VladCat Sfanta Liturghie 4 07.01.2013 18:54:33
„Motto-ul” de zi cu zi Delalucaci Generalitati 3 20.01.2012 20:25:48
„Viața cuiva nu stă în...” VladCat Spiritualitatea ortodoxa 0 20.11.2011 14:18:21
Este ingaduit crestinilor „sa minta pentru Dumnezeu”? mariamargareta Secte si culte 19 16.01.2011 16:01:02
Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” cozia Biserica Ortodoxa si Massmedia 0 13.01.2008 05:33:55