Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut
De acord. Eu ma gandeam la teoria celor 11 dimensiuni ale Multiversului care incearca sa impace teoria relativitatii cu mecanica cuantica.
|
Aaa, da, "string theory", teoria stringurilor. Se pare ca pentru a reprezenta corect natura pe care o percepem, teoria stringurilor are nevoie fie de 10, de 11 sau de 26 de dimensiuni. Orice alte numere dau peste cap ecuatiile.
Necesitatea existentei unui numar atat de mare de dimensiuni e motiv de controversa. Un alt motiv este imposibilitatea testarii teoriei in practica, pentru ca lucreaza la un nivel la care se pare ca nu vom avea acces vreodata, cu nici un instrument. Din acest motiv, chiar daca eleganta si frumoasa pe hartie, teoria stringurilor nu este considerata stiintifica de o parte a oamenilor de stiinta. Dar sunt altii care depun eforturi, chiar si asa. LHC nu ne poate ajuta nici el cu string theory.
@Traditie1: scrisesem un mesaj lung ca raspuns, dar s-a pierdut cand mi s-a stricat conexiunea la internet. Nu mai stau sa-l compun iar, oricum era alcatuit din aceleasi treburi pe care le-am mai spus pe threadul asta.