![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Mai mult, existenta celor 9 Ceruri despre care stim plus existenta Iadului ca o lume izolata de celelalte ne poate face sa presupunem ca manifestarile energiilor necreate (sau oricum ar fi) inseamna iarasi gravitatie care se observa in Universul nostru 4D. E interesant ca fizicienii au ajuns prin calcule sa estimeze prezenta a 11 dimensiuni (4 + 7), numar care seamana cu ceea ce teologia ortodoxa afirma ("Pamant" = Univers observabil + 9 Ceruri + Iad). Eu nu am nici un motiv sa cred ca lumile spirituale sunt totalmente rupte de Universul nostru de vreme ce Biblia ne spune ca interfera: Lazar si bogatul ii vad cumva pe cei ramasi in viata, se stie ca cei mantuiti ii vad pe cei de pe "pamant", rugandu-se mereu pentru nevoile si necazurile lor. In plus, este de remarcat ca dupa Judecata Universala va fi un Cer (= Ceruri) nou si un Pamant (= Univers asa cum il stim) nou, deci Pamantul nu va fi desfiintat, ci transfigurat, adica imbunatatit (cum a fost creat initial), curatit de rau, induhovnicit. Asta insemna ca legatura dintre Cer si Pamant este una reala si se va mentine chiar si in eonul urmator. Oricum, toate astea intra la capitolul credinta si nu pot fi demonstrate, asa ca tot ce am scris mai sus ramane un simplu exercitiu al intelectului, al ratiunii combinata cu credinta.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| „Cu pace să ieșim”,„Întru numele Domnului” | VladCat | Sfanta Liturghie | 4 | 07.01.2013 19:54:33 |
| „Motto-ul” de zi cu zi | Delalucaci | Generalitati | 3 | 20.01.2012 21:25:48 |
| „Viața cuiva nu stă în...” | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 0 | 20.11.2011 15:18:21 |
| Este ingaduit crestinilor „sa minta pentru Dumnezeu”? | mariamargareta | Secte si culte | 19 | 16.01.2011 17:01:02 |
| Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” | cozia | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 0 | 13.01.2008 06:33:55 |
|
|