Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Ca dragostea face parte din ortodoxie este stiut, sophia, caci scrie despre asta Sf. Apostol Petru in 2. Epistola a sa. Ceea ce am spus eu, este ca nu putem avea doar dragoste fata de ceilalti oameni, fara a avea credinta. Deci mai intai credinta, cu care si incepe Sf. Apostol Petru insiruirea virtutilor si la urma castigam si iubirea si dragostea. Nici credinta fara dragoste; nici dragoste fara credinta. Si mai trebuie si cunoastere, altfel confundam lucrurile.
Sophia, citeste a 2. Epistola a Sf. Ap. Petru si te lamuresti.
|
Anca, asa este, trebuie sa fie si iubire si credinta.
Din pacate insa, la multi ortodoxi vad mai mult credinta teoretica decat iubire.
Lumea nu pricepe de fapt ce a vrut sa spuna Domnul si cum trebuie sa ne iubim. Si tu dai dovada ca-ti lipseste asta.
Si am si impresia ca la multi se intampla sa piarda aceasta iubire odata cu avansarea in varsta. Sunt adeseori tinerii, cei care iubesc intru Hristos.
Din ce cauza se intampla sa pierdem aceasta iubire, in cazul in care am cunoscut-o vreodata, nu stiu sigur. Poate ca viata, incercarile, dezamagirile.
Uite, un exemplu f. clar de ceea ce vorbesc este mesajul lui "flying". Este o ura in el/ea, fara ca macar sa cunoasca omul. Uite-te in ce hal poate sa vorbeasca la adresa unui om. Orice ar fi acesta, atata lipsa de respect si batjocura, fara macar a cunoaste persoana, este nu numai anti-crestin, dar in afara oricarei religii.
Nu vreau sa ma pun la nivelul lui/ei si sa fac la fel, mai ales in ziua de azi, dar vroiam sa-ti arat la ce ma refer pe acest fir de discutie.
Ca "flying" sunt multi care se mai si numesc ortodoxi, si aici in forum si pretutindeni. Si atunci te/va intreb, unde este invatatura lui Hristos in acesti oameni?
De aia ma simt dezamagita si derutata.
Pentru mine exista alte valori umane si in acest fir nu puneam la indoiala credinta lasata de Iisus, ci felul in care stiu oamenii s-o foloseasca.
E vorba de acea samanta si de via roditoare din pilda.
Samanta buna, dar pamantul...
Si in alti oameni, aceia de care spuneam eu ca ma inconjoara si ma ajuta in orice fel, exista si fata cealalta a pildei: samanta n-o fi grozava (cu referire la confesiune/religie), dar pamantul este bun si roditor, incat face sa iasa flori si din samanta mai putin buna.
Asta era ideea mea.