Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.04.2010, 10:02:20
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Hristos a spus fara echivoc: "Cu masura cu care judeci, cu aceeasi masura vei fi judecat". De aceea sa ne ferim a judeca aspru, mai ales pe cei pe care ii cunoastem de foarte putin timp, caci altfel cu siguranta vom fi judecati cu dreapta masura de catre Hristos.

Nu putem primi mila lui Hristos daca noi insine ne aratam nemilosi fata de scaparile aproapelui nostru. Sa nu uitam ca in spatele inselarilor noastre sta inselatorul, si lupta noastra, cata este, este cu acesta, nu cu omul.

Hristos a biruit lumea prin smerenie.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 13:23:14
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ca dragostea face parte din ortodoxie este stiut, sophia, caci scrie despre asta Sf. Apostol Petru in 2. Epistola a sa. Ceea ce am spus eu, este ca nu putem avea doar dragoste fata de ceilalti oameni, fara a avea credinta. Deci mai intai credinta, cu care si incepe Sf. Apostol Petru insiruirea virtutilor si la urma castigam si iubirea si dragostea. Nici credinta fara dragoste; nici dragoste fara credinta. Si mai trebuie si cunoastere, altfel confundam lucrurile.
Sophia, citeste a 2. Epistola a Sf. Ap. Petru si te lamuresti.
Anca, asa este, trebuie sa fie si iubire si credinta.
Din pacate insa, la multi ortodoxi vad mai mult credinta teoretica decat iubire.
Lumea nu pricepe de fapt ce a vrut sa spuna Domnul si cum trebuie sa ne iubim. Si tu dai dovada ca-ti lipseste asta.
Si am si impresia ca la multi se intampla sa piarda aceasta iubire odata cu avansarea in varsta. Sunt adeseori tinerii, cei care iubesc intru Hristos.
Din ce cauza se intampla sa pierdem aceasta iubire, in cazul in care am cunoscut-o vreodata, nu stiu sigur. Poate ca viata, incercarile, dezamagirile.

Uite, un exemplu f. clar de ceea ce vorbesc este mesajul lui "flying". Este o ura in el/ea, fara ca macar sa cunoasca omul. Uite-te in ce hal poate sa vorbeasca la adresa unui om. Orice ar fi acesta, atata lipsa de respect si batjocura, fara macar a cunoaste persoana, este nu numai anti-crestin, dar in afara oricarei religii.
Nu vreau sa ma pun la nivelul lui/ei si sa fac la fel, mai ales in ziua de azi, dar vroiam sa-ti arat la ce ma refer pe acest fir de discutie.
Ca "flying" sunt multi care se mai si numesc ortodoxi, si aici in forum si pretutindeni. Si atunci te/va intreb, unde este invatatura lui Hristos in acesti oameni?
De aia ma simt dezamagita si derutata.
Pentru mine exista alte valori umane si in acest fir nu puneam la indoiala credinta lasata de Iisus, ci felul in care stiu oamenii s-o foloseasca.
E vorba de acea samanta si de via roditoare din pilda.
Samanta buna, dar pamantul...
Si in alti oameni, aceia de care spuneam eu ca ma inconjoara si ma ajuta in orice fel, exista si fata cealalta a pildei: samanta n-o fi grozava (cu referire la confesiune/religie), dar pamantul este bun si roditor, incat face sa iasa flori si din samanta mai putin buna.

Asta era ideea mea.
Vechi 03.04.2010, 14:19:18
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Anca, asa este, trebuie sa fie si iubire si credinta.
Din pacate insa, la multi ortodoxi vad mai mult credinta teoretica decat iubire.
Lumea nu pricepe de fapt ce a vrut sa spuna Domnul si cum trebuie sa ne iubim. Si tu dai dovada ca-ti lipseste asta.
Si am si impresia ca la multi se intampla sa piarda aceasta iubire odata cu avansarea in varsta. Sunt adeseori tinerii, cei care iubesc intru Hristos.
Din ce cauza se intampla sa pierdem aceasta iubire, in cazul in care am cunoscut-o vreodata, nu stiu sigur. Poate ca viata, incercarile, dezamagirile.

Uite, un exemplu f. clar de ceea ce vorbesc este mesajul lui "flying". Este o ura in el/ea, fara ca macar sa cunoasca omul. Uite-te in ce hal poate sa vorbeasca la adresa unui om. Orice ar fi acesta, atata lipsa de respect si batjocura, fara macar a cunoaste persoana, este nu numai anti-crestin, dar in afara oricarei religii.
Nu vreau sa ma pun la nivelul lui/ei si sa fac la fel, mai ales in ziua de azi, dar vroiam sa-ti arat la ce ma refer pe acest fir de discutie.
Ca "flying" sunt multi care se mai si numesc ortodoxi, si aici in forum si pretutindeni. Si atunci te/va intreb, unde este invatatura lui Hristos in acesti oameni?
De aia ma simt dezamagita si derutata.
Pentru mine exista alte valori umane si in acest fir nu puneam la indoiala credinta lasata de Iisus, ci felul in care stiu oamenii s-o foloseasca.
E vorba de acea samanta si de via roditoare din pilda.
Samanta buna, dar pamantul...
Si in alti oameni, aceia de care spuneam eu ca ma inconjoara si ma ajuta in orice fel, exista si fata cealalta a pildei: samanta n-o fi grozava (cu referire la confesiune/religie), dar pamantul este bun si roditor, incat face sa iasa flori si din samanta mai putin buna.

Asta era ideea mea.
Tu nu iubesti decit pe cei ce te iubesc pe tine , decit pe cei care-ti dau dreptate si sunt de acord cu ce gindesti tu . Ti s-a spus aceasta in repetate rinduri si daca atunci cind ti-am spus-o eu sau altii sau acum flying nu ti-a placut si te-a rascolit umplindu-te de nervi poate ti-o fi placut tactul lui Cristiboss cind te-a avertizat. Tu doresti ca fratele tau sa fie diplomat cu tine dar din punct de vedere crestinesc ortodox asta este o greseala, un pacat, deoarece diplomat este diavolul . Noi crestinii avem datoria ca atunci cind un frate nu stie sau nu intelege ceva sa-l atentionam , sa-l invatam , sa-i aratam . Daca greseala lui se repeta voit sau ajunge sa persiste se procedeaza cum spune sf. ap. Pavel : se cearta mai intii intre 4 ochi , apoi de fata cu 2-3 frati , s.a.m.d. Te rog sa intelegi bine ce spun despre diplomatie ca este un pacat . Crestinul ortodox nu are ce cauta cu diplomatia, el trebuie sa fie drept, corect, cinstit , deschis , pe fata cum spune Mintuitorul insusi cind afirma ca a vorbit fata catre fata . Hristos nu a fost diplomat cu nimeni . Ieri in templu nu a fost diplomat cu zarafii ci a pus mina pe bici deoarece acestia schimbase sensuri si destinatii ale templului. Iti recomand sa nu-ti cauti inimi fals calde si sa te alinti si sa iubersti pe cei ce te perie pe haine din cauza ca ,,era gata sa ai o scama" ! Nu te departa de ortodoxia cu adevarat dreapta , nu te indulcii in melancolie si renunta la a fi capricioasa , ortodoxia este lupta si nu inginare sau alint . Gindind ortodoxia asa si comportindu-te in continuare scortos cu cei ce-ti arata lipsurile tale sau defectele de intelegere vei ajunge sigur material de adastare pt. sectele si bisericile protestante si neoprotestante pe care deja le apreciezi si te bucuri de ajutorul lor. Deja ai nemultumiri serioase fata de ceea ce este traditional in ortodoxie , deja apreciezi calea mai facila spre mintuire refuzind-o pe cea ,,strimta" si aspra, deja ai multa vreme decind persisti in desconsiderarea canoanelor tagaduindu-le si in rasvratirea cu Hristos talmacind tu insuti ceea ce a fost tare de mult talmacit . Nu este bine cum procedezi, nu mai insista tot asa . Desiguri , faci cum vrei, cum de altfel ai tot facut pina acum dar poate ar fi de folos sa-ti amintesti si cuvintele sf. Vasile cel mare ; ,,... prieten imi este acela care-mi arata greselile mele" . Sf. Efrem sirul spunea ca : ,,... de multe ori refuzam adevarul pt. ca adevarul ne umileste dar umilindu-ne ne mintuieste" !!
Nu te lasa amagita si inselata de ispititorul, tu crezi ca esti mai buna decit flying ? spui ca nu vrei sa-i faci rau acum in zilele acestea ... Pai si daca ai sa-i faci peste 8 luni crezi ca greutatea si importanta faptei tale este alta, este mai dulcica ori crezi ca ai fi mai indreptatita ???? Daca tot vrei sa-i faci un rau , ceea ce nu este de facut sora ortodoxa !, indemnul este pt. tine cel pe care Iisus i l-a dat lui Iuda : ,,... implineste odata pt. ceea ce ai venit"

Intelege tu cum vrei postarea mea dar ma repet, este timpul si cazul sa te comporti matur , fara capricii si vanitate, fara a te da scortoasa cind nu este deloc cazul, fara a rastalmacii morala crestina si chiar si cea sociala (oricare ar fi ea : comunista, pseudocapitalista, etc). Daca ai ceva de spus , spune clar si raspicat asumindu-ti afirmatiile si asteptindu-te ca la multimea de useri sa nu fie toti de acord, nu-ti cauta gasti sau adepti ad-hoc pt. ca asta nu face un educat si traitor ortodox din dorinta de a ,,infringe' opozitia . Ce spune Ioan la inceputul evangheliei sale despre cine este si ce putere are cuvintul ? Tu la asta nu te-ai gindit pina acum ? Felul de a te da aspra si incomprehensibila nu te face placuta , ci din contra , stirneste precautia sau aversiunea spontana .
Ceea ce fac acum sunt punerea pe tapet a parerilor mele despre atitudinile tale mai vechi si mai noi si nu dorinta de a polemiza cu tine . Stiu , de exemplu , ca nici de polemizat nu sti cum sa procedezi la modul elegant . Nu sti decit sa ameninti, sa urli, si sa arunci in spatele interlocutorului enormitati ,,deduse' la nervi de tine si nu fapte ale lui.
Afirmatia ta aruncata lui flying, ca si mie si ca si altora ca pe o stereotipie penibila pt. un adult cum ca ,,nu te cunoaste si nu stie cine esti" este o gluma proasta deoarece care pe care se cunoaste in realitate ? Calitatile pe care le revendici tu , cine crezi ca ti le cunoaste cu adevarat ... sau necazurile tale ! Crezi ca intereseaza cu adevarat pe cineva ce necazuri ai avut sau ai inafara de a te compatimi circumstantial ? Asta vrei , compatimire ? Tu crezi ca sotul tau te cunoaste bine pe tine ? Eu ma indoiesc ! Si cu atit mai mult userii. Ce ochi ai tu , cu ce ochi vezi tu fratii si ortodoxia sau mai bine zis ,, ce scrie in lege , cum citesti "? Sti ca luminatorul trupului este ochiul ! Pai daca ochiul tau este asa cum ni-l arati tu (cu acesti ochi ii vezi pe cei ce-ti arata greselile !!!) cum crezi ca este trupul tau ? Foarte probabil cum a spus Hristos!
Faci multe erori jenante dindu-te apoi privighetoare ! Nu iti sta deloc bine . Poate te mai gindesti si incerci sa mai schimbi cite ceva . Si probabil ca sesizezi ca nu te-am santajat cu pareri de genul tau : ei, acum sunt zilele acestea insemnate in care trebuie sa fim mai buni, mai corecti, mai marturisitori ai adevarului decit oricind, ci am vorbit deschis, pe fata .
Daca ai urechi de auzit ar fi potrivit sa faci totusi ceva !!

Sa ai un paste cu pace si bucurie si sa incerci sa renunti la a mai vedea ca exista cineva care necunoscindu-te si neapreciindu-te la justa ta valoare iti vrea raul !

Last edited by zaharia_2009; 03.04.2010 at 14:28:14.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 14:26:39
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Arrow

Citat:
ok,imi cer scuze pentru modul mai taios in care am expus argumentele mele.dar nu ai mentionat nimic despre argumentele mele ,daca am dreptate sau nu , tu te-ai inflamat ca TE-A CERTAT CINEVA . cum a indraznit cineva sa te certe pe tine care propovaduiesti iubirea CERSIND-O de la altii si cei care nu ti-o ofera cand vrei tu si cum vrei tu sunt lipsiti de respect si batjocoritori . ia fii tu o persoana iubitoare fara sa astepti nimic in shimb de la altii(iubirea adevarata nu e un troc :iti dau "iubire" daca imi dai "iubire" ) si cere pentru iubirea ta catre aproapele sa te rasplateasca Dumnezeu(ca El nu ramane dator niciodata,pe cand oamenii sunt nestatornici si nu vad virtutile sau patimile noastre)

Citat:
:) ba ,din contra, afirmai (citatul mai jos)ca ar fi mai bine fara credinte si chiar puneai un semn de intrebare asupra existentei lui Dumnezeu ,ca oamenii ar trebui sa fie buni , SI NU SUNT,deci s-ar putea pana la urma sa nu existe Dumnezeu !
Citat:
Si am ajuns (de fapt de mai demult) la concluzia ca nu credinta il face pe om si sufletul lui, ci fiecare este asa cum vrea si poate el sa fie.
Conteaza omul si sufletul lui. Dar asta vine de la Dumnezeu? Ca atunci ar trebui sa fim toti buni.
DOAMNE AJUTA! PASTE FERICIT PENTRU TOTI !
Vechi 03.04.2010, 15:51:04
umila123 umila123 is offline
Member

Data înregistrării: 10.01.2010
Implicit

Citat:
@Miha-Anca, Cristiboss - pentru Dumnezeu, este nevoie de iubire si comuniune si cu astea pe urma se pot realiza si ceea ce spuneti voi si multe altele.
Cu iubire si unire intre oameni se pot muta munti. Cum de nu intelegeti asta?

Nu stiu cine spunea ca ai credinta (Ortodoxia mai precis) de la nastere. Oare?
Si atunci de ce mai trebuie sa ne mai botezam?
Ne nastem din si cu iubire (sau asa este de cele mai multe ori, ca or fi si exceptii), indiferent de ce religie au parintii nostri.
Mai apoi invatam si credinta.
Nu spuneam nici eu, nici altcineva sa ne lasam credinta in care am fost botezati.

Problema si intrebarea mea vin de la experienta de viata conforma careia:
- exista credinciosi ortodocsi care nu au suflet (suficient), care gresesc si ranesc, nu au iubire de aproape, intelegere, toleranta, etc.
- exista credinciosi de alte confesiuni si alte credinte care dau dovada de o mare Omenie, iubire de aproape, fac bine in jurul lor, fiindca de fapt si lor le spune credinta lor sa faca bine.
Voi stiati ca musulmanii sunt obligati la numite sarbatori macar (nu ma pricep cand), sa aibe griaj de saraci si sa imparta hrana si altele?
Sunt obligati si o fac. Unii or face-o si din suflet.

De aceea ma intreb ce este mai intai si ce face pe om - Om cu "O"?
Care este mai bun credincios in fata lui Dumnezeu?
Nici nu stiu daca avem toti acelasi Dumnezeu Creator, dar sub alt nume. Nu stiu sigur, dar eu cred ca da.

Ma gnadesc aici si la povestea cu cel de-al patrulea mag, f.frumoasa si graitoare.
Patru magi s-au dus sa se inchine la El, fiecare cu ce a avut, insa cel mai de pret dar, credinta adevarata, a fost cea a celui de al patrulea. Cat s-a bucurat Dumnezeu de el!
La fel si pilda cu samarineanul. Era din alta semintie, dar el a fost placut si lui Dumnezeu pentru grija sa fata de aproapele.
mi am propus sa nu postez doar sa citesc...invatand1 sa nu postez ca sa nu judec si sa ..gresesc! Dar..."exista credinciosi ortodocsi" ......atat demult dorim sa ne etalam cunostintele,analizele si sfaturile ,ca uitam definitia de context,mai mult semantica! ca sa fi ortodox implica conform definitiei,multe draga mea Sophia, nu neaparat un certificat de botez si poate nici acela decat o statistica cu un numar prevalat! ortodox inseamna credincios ...si credincios ,inseamna nevointa...multa poate chiar o viata! Si daca m ai inteles ,si nu am fost prea incurcat,....ma bucur mult! Multa Lumina in suflet si in viata!
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 17:04:03
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
ok,imi cer scuze pentru modul mai taios in care am expus argumentele mele.dar nu ai mentionat nimic despre argumentele mele ,daca am dreptate sau nu , tu te-ai inflamat ca TE-A CERTAT CINEVA . cum a indraznit cineva sa te certe pe tine care propovaduiesti iubirea CERSIND-O de la altii si cei care nu ti-o ofera cand vrei tu si cum vrei tu sunt lipsiti de respect si batjocoritori . ia fii tu o persoana iubitoare fara sa astepti nimic in shimb de la altii(iubirea adevarata nu e un troc :iti dau "iubire" daca imi dai "iubire" ) si cere pentru iubirea ta catre aproapele sa te rasplateasca Dumnezeu(ca El nu ramane dator niciodata,pe cand oamenii sunt nestatornici si nu vad virtutile sau patimile noastre)

:) ba ,din contra, afirmai (citatul mai jos)ca ar fi mai bine fara credinte si chiar puneai un semn de intrebare asupra existentei lui Dumnezeu ,ca oamenii ar trebui sa fie buni , SI NU SUNT,deci s-ar putea pana la urma sa nu existe Dumnezeu !

DOAMNE AJUTA! PASTE FERICIT PENTRU TOTI !
Imi propusesem sa te ignor pentru faptul in care scrii si jignesti oamenii.

Ca sa lamurim lucrurile:
1. Argumentele tale sunt gresite din start. Tu abia ai intrat in acest forum, nu ma stii: nici macar ce sex sunt, ce probleme am, ce religie/confesiune.

2. Ma faci "ateu viclean" - am mai spus, a judeca si eticheta pe altii nu este nici ortodox si nici altei religii nu apartine.
Nu stiu cum indraznesti sa arunci asa afirmatii, pe ce te bazezi.
Sunt un simplu ortodox, atat cat pot sa fiu si mai presus de toate sunt om si femeie.
3. Nu stiu sa fi cersit cuiva de aici iubire, special pentru mine. Am cerut sa fie adevarati ortodoxi si sa se gandeasca in fara de teologie teoretica si la oameni si la iubirea de oameni si sa aibe griaj cum si ce scriu. Macar atat. Ce fac ei privat pentru altii nu stiu.
Eu stiu ce fac eu pe toate planurile.
Si nu cer sa ma rasplateasca nimeni. Ceea ce fac, in viata reala, fac fara sa astept nimic.
4. "ba ,din contra, afirmai (citatul mai jos)ca ar fi mai bine fara credinte si chiar puneai un semn de intrebare asupra existentei lui Dumnezeu ,ca oamenii ar trebui sa fie buni , SI NU SUNT,deci s-ar putea pana la urma sa nu existe Dumnezeu!"

Asa ceva n-am afirmat niciodata!!!! Asta ai priceput si inflorit tu!
Citeste ce am scris mai sus Ancai. N-am timp sa ma tot repet.
Pe scurt am spus numai ca nu eticheta si il face pe ortodox, ci ceea ce face si simte.
Daca el a fost botezat ortodox, dar face rau, este egal cu zero. Si chiar daca se mai roaga, sau se mai duce la biserica, dar face rau oamenilor, tot degeaba.
Credinta nu inseamna numai sa fii botezat in ea si sa te duci la biserica, sau sa citesti teologie. Dumnezeu a spus sa ne iubim unii pe altii. Restul al trebui sa stii.
Si eu nu am atacat pe nimeni aici, asa cum faceti tu, Zaharia, Anca etc.
Iar ceea ce fac in viata reala si daca sunt iubitoare sau alte cele, nu poti sa stii.
Asa ca fereste-te sa faci afirmatii aiurea si sa ranesti oameni pe care nu-i cunosti, asa din prima, de cum intri pe un forum.
Vechi 03.04.2010, 17:05:50
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de umila123 Vezi mesajul
mi am propus sa nu postez doar sa citesc...invatand1 sa nu postez ca sa nu judec si sa ..gresesc! Dar..."exista credinciosi ortodocsi" ......atat demult dorim sa ne etalam cunostintele,analizele si sfaturile ,ca uitam definitia de context,mai mult semantica! ca sa fi ortodox implica conform definitiei,multe draga mea Sophia, nu neaparat un certificat de botez si poate nici acela decat o statistica cu un numar prevalat! ortodox inseamna credincios ...si credincios ,inseamna nevointa...multa poate chiar o viata! Si daca m ai inteles ,si nu am fost prea incurcat,....ma bucur mult! Multa Lumina in suflet si in viata!
Iarta-ma dar n-am inteles ce ai vrut sa spui.
Vechi 03.04.2010, 17:16:54
sophia sophia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Tu nu iubesti decit pe cei ce te iubesc pe tine , decit pe cei care-ti dau dreptate si sunt de acord cu ce gindesti tu . Ti s-a spus aceasta in repetate rinduri si daca atunci cind ti-am spus-o eu sau altii sau acum flying nu ti-a placut si te-a rascolit umplindu-te de nervi poate ti-o fi placut tactul lui Cristiboss cind te-a avertizat. Tu doresti ca fratele tau sa fie diplomat cu tine dar din punct de vedere crestinesc ortodox asta este o greseala, un pacat, deoarece diplomat este diavolul . Noi crestinii avem datoria ca atunci cind un frate nu stie sau nu intelege ceva sa-l atentionam , sa-l invatam , sa-i aratam . Daca greseala lui se repeta voit sau ajunge sa persiste se procedeaza cum spune sf. ap. Pavel : se cearta mai intii intre 4 ochi , apoi de fata cu 2-3 frati , s.a.m.d. Te rog sa intelegi bine ce spun despre diplomatie ca este un pacat . Crestinul ortodox nu are ce cauta cu diplomatia, el trebuie sa fie drept, corect, cinstit , deschis , pe fata cum spune Mintuitorul insusi cind afirma ca a vorbit fata catre fata . Hristos nu a fost diplomat cu nimeni . Ieri in templu nu a fost diplomat cu zarafii ci a pus mina pe bici deoarece acestia schimbase sensuri si destinatii ale templului. Iti recomand sa nu-ti cauti inimi fals calde si sa te alinti si sa iubersti pe cei ce te perie pe haine din cauza ca ,,era gata sa ai o scama" ! Nu te departa de ortodoxia cu adevarat dreapta , nu te indulcii in melancolie si renunta la a fi capricioasa , ortodoxia este lupta si nu inginare sau alint . Gindind ortodoxia asa si comportindu-te in continuare scortos cu cei ce-ti arata lipsurile tale sau defectele de intelegere vei ajunge sigur material de adastare pt. sectele si bisericile protestante si neoprotestante pe care deja le apreciezi si te bucuri de ajutorul lor. Deja ai nemultumiri serioase fata de ceea ce este traditional in ortodoxie , deja apreciezi calea mai facila spre mintuire refuzind-o pe cea ,,strimta" si aspra, deja ai multa vreme decind persisti in desconsiderarea canoanelor tagaduindu-le si in rasvratirea cu Hristos talmacind tu insuti ceea ce a fost tare de mult talmacit . Nu este bine cum procedezi, nu mai insista tot asa . Desiguri , faci cum vrei, cum de altfel ai tot facut pina acum dar poate ar fi de folos sa-ti amintesti si cuvintele sf. Vasile cel mare ; ,,... prieten imi este acela care-mi arata greselile mele" . Sf. Efrem sirul spunea ca : ,,... de multe ori refuzam adevarul pt. ca adevarul ne umileste dar umilindu-ne ne mintuieste" !!
Nu te lasa amagita si inselata de ispititorul, tu crezi ca esti mai buna decit flying ? spui ca nu vrei sa-i faci rau acum in zilele acestea ... Pai si daca ai sa-i faci peste 8 luni crezi ca greutatea si importanta faptei tale este alta, este mai dulcica ori crezi ca ai fi mai indreptatita ???? Daca tot vrei sa-i faci un rau , ceea ce nu este de facut sora ortodoxa !, indemnul este pt. tine cel pe care Iisus i l-a dat lui Iuda : ,,... implineste odata pt. ceea ce ai venit"

Intelege tu cum vrei postarea mea dar ma repet, este timpul si cazul sa te comporti matur , fara capricii si vanitate, fara a te da scortoasa cind nu este deloc cazul, fara a rastalmacii morala crestina si chiar si cea sociala (oricare ar fi ea : comunista, pseudocapitalista, etc). Daca ai ceva de spus , spune clar si raspicat asumindu-ti afirmatiile si asteptindu-te ca la multimea de useri sa nu fie toti de acord, nu-ti cauta gasti sau adepti ad-hoc pt. ca asta nu face un educat si traitor ortodox din dorinta de a ,,infringe' opozitia . Ce spune Ioan la inceputul evangheliei sale despre cine este si ce putere are cuvintul ? Tu la asta nu te-ai gindit pina acum ? Felul de a te da aspra si incomprehensibila nu te face placuta , ci din contra , stirneste precautia sau aversiunea spontana .
Ceea ce fac acum sunt punerea pe tapet a parerilor mele despre atitudinile tale mai vechi si mai noi si nu dorinta de a polemiza cu tine . Stiu , de exemplu , ca nici de polemizat nu sti cum sa procedezi la modul elegant . Nu sti decit sa ameninti, sa urli, si sa arunci in spatele interlocutorului enormitati ,,deduse' la nervi de tine si nu fapte ale lui.
Afirmatia ta aruncata lui flying, ca si mie si ca si altora ca pe o stereotipie penibila pt. un adult cum ca ,,nu te cunoaste si nu stie cine esti" este o gluma proasta deoarece care pe care se cunoaste in realitate ? Calitatile pe care le revendici tu , cine crezi ca ti le cunoaste cu adevarat ... sau necazurile tale ! Crezi ca intereseaza cu adevarat pe cineva ce necazuri ai avut sau ai inafara de a te compatimi circumstantial ? Asta vrei , compatimire ? Tu crezi ca sotul tau te cunoaste bine pe tine ? Eu ma indoiesc ! Si cu atit mai mult userii. Ce ochi ai tu , cu ce ochi vezi tu fratii si ortodoxia sau mai bine zis ,, ce scrie in lege , cum citesti "? Sti ca luminatorul trupului este ochiul ! Pai daca ochiul tau este asa cum ni-l arati tu (cu acesti ochi ii vezi pe cei ce-ti arata greselile !!!) cum crezi ca este trupul tau ? Foarte probabil cum a spus Hristos!
Faci multe erori jenante dindu-te apoi privighetoare ! Nu iti sta deloc bine . Poate te mai gindesti si incerci sa mai schimbi cite ceva . Si probabil ca sesizezi ca nu te-am santajat cu pareri de genul tau : ei, acum sunt zilele acestea insemnate in care trebuie sa fim mai buni, mai corecti, mai marturisitori ai adevarului decit oricind, ci am vorbit deschis, pe fata .
Daca ai urechi de auzit ar fi potrivit sa faci totusi ceva !!

Sa ai un paste cu pace si bucurie si sa incerci sa renunti la a mai vedea ca exista cineva care necunoscindu-te si neapreciindu-te la justa ta valoare iti vrea raul !
Ti-am mai spus - voi anunta adminul dupa Pasti. Persisti in greseala si nu se mai poate. Oricat as vrea sa iert ca ortodoxa ce sunt, ma lovesti intr-una.
Si la fel faci cu toti cei de aici de pe forum.
In doua vorbe, din ceea ce scrii tu (in general), reise asa:
1. Totul este pacat - si diplomatia, si iubirea de oameni si tot, dar absolut tot.
Nu vezi decat raul in totul si in toti.
2. Toti suntem niste gunoaie, in afara de tine.
3. Te dai ca ai fost preot, dar batjocoresti oameni si nu pricepi nimic din ortodoxie, lucruri de baza.
Daca tu poti sa afirmi ca nu te intereseaza (si nici pe altii) suferintele si necazurile altora si trebuie numai sa dam cu bata in dreapta si in stanga, ca sa intre domle teoriile in capul unora...Nu ai fost preot si nu esti nici macar ortodox. Prin ceea ce esti si spui, nu esti ortodox.
4. Exact, asa cum spuneai ca a cerut Pavel este bine, si asta fac eu acum cu tine: iti spun pentru a nu stiu cata oara, in fata tuturor de aici: Gresesti fata de noi toti! Controleata-te te rog!
Imi stiu lipsurile si pacatele. Lasa-ma in pace!

Si acum inchei, ma duc sa-mi gasesc linistea, ca sa pot merge la Inviere.
Ceea ce se intampla acum aici este codita unuia negru care prin astfel de mesaje pe forum imi face rau si ma provoaca.Si numai mie.

Dumnezeu sa faca lumina aici si pace si sa alunge raul.

Last edited by sophia; 03.04.2010 at 17:19:24.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 17:34:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Ma rezum la a spune ca eu am avut de invatat din mesajul anterior al lui Zaharia, pentru ca m-am regasit in el, era ca si cum mi-ar fi fost destinat mie. pentru asta ii multumesc.

Last edited by glykys; 03.04.2010 at 17:37:33.
Reply With Quote
Vechi 03.04.2010, 17:41:42
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul

Ma rezum la a spune ca eu am avut de invatat din mesajul anterior al lui Zaharia, pentru ca m-am regasit in el, era ca si cum mi-ar fi fost destinat mie. pentru asta ii multumesc.
.. si pe mine m-a miscat postarea lui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Cum se face canonisirea ca sfant(a)? In ziua de azi se mai face? sophia Mari Duhovnici si predicile lor 5 09.01.2010 23:13:44
oare.. ioanhodean Mari Duhovnici si predicile lor 10 22.07.2008 11:32:27
OARE CE SA FIE? simona76 Generalitati 39 09.07.2008 00:08:08