View Single Post
Vechi 06.04.2010, 09:11:59
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Nu mai spune. M-ai dat gata. Păi hai să reluăm citatele:

1. "Să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu,
2. A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică.
3. Și aceasta vom face-o cu voia lui Dumnezeu.
4. Căci este cu neputință pentru cei ce s-au luminat odată și au gustat darul cel ceresc și părtași s-au făcut Duhului Sfânt,
5. Și au gustat cuvântul cel bun al lui Dumnezeu și puterile veacului viitor,

PRIN FAPTUL CĂ SFANTUL PAVEL ASOCIEAZĂ BOTEZUL CU "ÎNVIEREA MORȚILOR", CU "JUDECATA VEȘNICĂ", CU "CEEA CE ESTE DESĂVÂRȘIT" ȘI CU "PUTERILE VEACULUI VIITOR", SE REFERĂ LA UN SIMPLU SIMBOL ÎN OPINIA TA?
Iar despre celălat verset, tot nu ai spus nimic. Il reiau:
Timotei 3.16 "
"Și cu adevărat, mare este taina dreptei credințe: Dumnezeu S-a arătat în trup (la naștere),
S-a îndreptat în Duhul (la botez),
a fost văzut de îngeri (la înviere),
S-a propovăduit între neamuri,
a fost crezut în lume, S-a înălțat întru slavă".

VORBESTE DESPRE UN SIMBOL PAVEL AICI SAU DESPRE O TAINA?
Asta a fost ieri. Astăzi cu mintea mai limpede să reluăm problema. Ți-am cerut să-mi demonstrezi cu Scriptura că botezul este o Taină, iar tu vi cu doar două pasaje repetându-le azi. Problema nu e că sunt doar două, problema e că nu au legătură cu întrebarea mea.

1. În Evrei 6,1-5, apostolul Pavel nu "asociază botezul cu" lista enumerată, ci botezul face parte din enumerarea respectivă, fără a apărea nicidecum acolo termenul "Taină".

2. În Tim.3,16 apare termenul "taină", dar nu apare termenul "botez" (asocierea lui "S-a îndreptat în Duhul" cu botezul fiind destul de forțată).

În concluzie nu poți lega cele două pasaje biblice disparate pentru a realiza o construcție convenabilă dogmei tale, exegetica sănătoasă te impiedică s-o faci. Deci nu ai suport biblic în a considera botezul una din [cele așa zise 7] Taine.
Reply With Quote