View Single Post
Vechi 06.04.2010, 12:48:50
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Asta a fost ieri. Astăzi cu mintea mai limpede să reluăm problema. Ți-am cerut să-mi demonstrezi cu Scriptura că botezul este o Taină, iar tu vi cu doar două pasaje repetându-le azi. Problema nu e că sunt doar două, problema e că nu au legătură cu întrebarea mea.

1. În Evrei 6,1-5, apostolul Pavel nu "asociază botezul cu" lista enumerată, ci botezul face parte din enumerarea respectivă, fără a apărea nicidecum acolo termenul "Taină".

2. În Tim.3,16 apare termenul "taină", dar nu apare termenul "botez" (asocierea lui "S-a îndreptat în Duhul" cu botezul fiind destul de forțată).

În concluzie nu poți lega cele două pasaje biblice disparate pentru a realiza o construcție convenabilă dogmei tale, exegetica sănătoasă te impiedică s-o faci. Deci nu ai suport biblic în a considera botezul una din [cele așa zise 7] Taine.

Hei, Mr Sola Scriptura, sa inteleg ca inainte de a se tipari primele Biblii, nimeni nu se putea mantui, pentru ca nu cunostea Biblia? Ca timp de 1600 de ani oamenii nu cunosteau Cuvantul Domnului? Ce-a fost oare pana atunci, sau mai bine zis pana acum cand toti avem cel putin o Biblie in casa (ceea ce, de fapt, dupa parerea mea, ne face sa ne smintim)? Spune-ne si noua: cum se mantuiau oamenii in vremurile de demult, cand nici nu stiau sa citeasca si nici nu aveau carti?