Scuze că scriu târziu.
Aș fi preferat ca, după Paște, să mai „adunăm” puțin discuția pentru că am impresia că e cam împrăștiată precum niște alice care zboară în multe direcții. Apoi unele idei se repetă în mai multe postări. Răspund cu plăcere la postarea ta dar totuși va trebui la un moment dat să ne oprim, să sintetizăm ce am vorbit, să tragem o linie și să ne concentrăm asupra a doar 2-3 direcții.
Citat:
În prealabil postat de Danut7
Atunci de ce nu apare darul asta la penticostali cand se face evanghelizarea?
|
Darul apare la penticostali (și nu numai) în unele cazuri. Destul de rare ce-i drept.
Are vreun rost să-ți dau exemple? În general minunile, chiar și atunci când sunt văzute, sunt crezute de unii și respinse de alții. Uite de exemplu Lumina Paștelui la Ierusalim. Mii de oameni văd, se înregistrează video dar rezultatul e același: unii cred, alții nu.
Citat:
Ti-am dat exemplu de "talmacitori" care luati separati au "talmacit" aceasi vorbire in limbi in mod diferit.Deci si asta pica.
|
Poate că va pica odată și odată dar nu din pricina argumentului pe care mi l-ai dat. Pădurea nu se definește niciodată prin uscături. Pentru că au existat învățători falsi în creștinism înseamnă că învățătura pică?
Citat:
Eu am vorbit in limbi in particular si chiar daca nu am inteles ce am zis am primit un mesaj si mi-a fost data cu un scop.
|
Este a treia oară când afirmi aceasta pe topic. Eu nu am deschis până acum și nici nu deschid acest subiect. Pentru că e unul sensibil, este viața ta privată cu Dumnezeu și ne spui doar atât cât te simți liber să o faci. Însă pentru a avea valoare de argument în discuție, este insuficient ce ai spus, trebuie să detaliezi pentru a ne face o imagine cu privire la experiența pe care ai avut-o.
Citat:
Exista vorbire in limbi de la Duhul Sfant, e posibil sa mai existe si astazi insa doar in cazuri izolate.Scopul primordial al acestui dar a fost atins : evanghelizarea.
|
Aici intrăm în conflict flagrant. Nu doar cu privire la scopul primordial al vorbirii în limbi cât, mai ales, în legătură cu afirmația că scopul evanghelizării a fost atins.
Din informațiile tale a ajuns evanghelia la orice făptură, într-o formă în care omul să o înțeleagă?
Citat:
Eu cred ca in multe cazuri la voi la penticostali vorbirea este o bolboroseala auto-impusa si fortata,ca doar cei care vorbesc in limbi sunt alesi si sigur mantuiti.Aceasta vorbire poate veni pe diferita "cai".De aici si aluzia cu satana. Ai spus ca dupa roadele lor se vor cunoaste, bun.Asa e dupa roadele "darurilor" pe care le afirma.Ori judeca tu, care sunt roadele astea la vorbirea penticostala in limbi?
Nu mesaj, nu scop , nu indeletnicire.
|
Eu sunt de acord că la noi, la penticostali e vorba uneori de „bolboroseala auto-impusa si fortata” că nu „doar cei care vorbesc in limbi sunt alesi”, iar în „sigur mantuiti” in sensul că mântuirea nu se poate pierde, nu cred.
Dar...ne repetăm. Acesta e motivul pentru care am încercat să fac o sinteză a ideilor din mesaje în postarea #308.