![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Nimeni din auditoriu nu cunoaște limba vorbită. Este însă în biserică un creștin care are darul tălmăcirilor. El va tălmăci prin Duhul Sfânt în limba cunoscută de auditoriu. Scopul este zidirea, întarirea, încurajarea bisericii. Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14: 3, 4, 27 3. Nimeni din auditoriu nu cunoaște limba vorbită. Nimeni din biserică nu are darul tălmăcirilor. Vorbitorul în limbi tace sau vorbește în limbi în așa fel încat să nu deranjeze pe nimeni. Scopul este zidirea, întărirea, încurajarea lui personală. Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 14: 2, 4(prima parte a versetului), 28 Mai sunt cazuri despre care, macar că e mai greu de susținut, eu cred ca s-ar încadra la punctele 2 și 3: Faptele Sfinților Apostoli 10:46; 19:6,7. Citat:
După mine criteriul caracterului, a roadelor omului este cel mai puternic și mai sigur. Așa cum am scris mai sus însuși Iisus ni l-a dat. E adevărat ca are dezavantajele lui: trebuie sa treacă timp să îți poți da seama. Eu cred totuși că în decursul a, să zicem, cinci ani de zile o biserică poate să își dea seama de caracterul unui om. Apoi, ar mai fi un dar al Duhului Sfânt numit „deosebirea duhurilor” Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel 12:10. Având darul deosebirii duhurilor, un creștin poate distinge din ce sursă vine vorbirea în limbi sau orice alta slujire. Dar, din nefericire, și darul deosebirii duhurilor, la rândul lui, poate fi contrafăcut. În concluzie: după părerea mea singurul test functional rămâne cel al caracterului, al roadelor slujitorului. P.S. offtopic - astept comentariul tau de pe threadul „ O carte despre pericolul sectelor” Last edited by penticostalulmantuit; 28.03.2010 at 00:40:05. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Daca putea vorbi ceea ce nu invatase, de ce n-ar fi putut si intelege? Citat:
4. Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica. 27. Dacă grăiește cineva într-o limbă străină, să fie câte doi, sau cel mult trei și pe rând să grăiască și unul să tălmăcească. 28. Iar dacă nu e tălmăcitor, să tacă în biserică și să-și grăiască numai lui și lui Dumnezeu. " Citat:
Cum se produce "zidirea, intarirea si incurajararea personala" daca nici el nu intelege ceea ce spune? Care este rostul practic in acest caz? Ce te face sa afirmi ca nimeni n-ar fi cunoscut limba vorbita? Daca era totusi cunoscuta de o minoritate dar care nu putea oferi o traducere in limba majoritatii? Citat:
Citat:
In ce consta el de fapt? Un ateu cu caracter se califica? Dar un eretic cu caracter bun? Citat:
5 ani dintr-o viata de om sunt suficienti pentru un verdict sigur? Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spui: “vorbitorii în alte limbi din creștinism” Dar până la urmă ce are de-a face creștinismul cu practicile demonizaților penticostali și charismatici? Tu îi consideri creștini? Citat:
2 Cor 11.14 „Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor. “ Problema este că la “mântuiți” penticostali, la fel ca la toți ceilalți neoprotestanți, cuvintele scripturii nu au nici o importanță. Ei sunt învățați de mici că “au o relație personală cu Domnul Isus” și că lor le vorbește Biblia direct. Nu contează experiența de 2000 de ani a creștinismului. Nici ce spune Biblia: Isai 5.21 Vai de cei care sunt înțelepți în ochii lor și pricepuți după gândurile lor! “ Evrei 13. 7 “Aduceți-vă aminte de mai-marii voștri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviți cu luare aminte cum și-au încheiat viața și urmați-le credința. “ Pentru ei tot ceea ce contează e experiența proprie, personală. Dacă ei spun că “sunt cercetați de Duhul” așa este. Ei chiar se consideră “iertați” , “mântuiți” și “salvați”, după tradițiile americănești, iar Domnul e într-un fel obligat să le dea aceste daruri ca răsplată pentru viața “curată” pe care o duc ei. Nu cunosc smerenia. Din nou nu le pasă de Scriptură: Luca 17.10 “Așa și voi, când veți face toate cele poruncite vouă, să ziceți: Suntem slugi netrebnice, pentru că am făcut ceea ce eram datori să facem. “
|
|||
|
|||
![]()
Mulțumesc frumos pentru interactiune, întrebări sau explicații.
In ce mă privește cred că este bine ca în Săptămâna Mare să nu mai postez pe acest topic. Este un timp special în care ne amintim de cele mai importante evenimente din creștinism. Subiectul vorbirii în limbi are importanta lui dar dar în raport cu ceea ce sarbătorim este insignifiant. O săptămână binecuvantată și un Paște Fericit! |
|
|||
|
|||
![]()
Sa de bunul Dumnezeu ca macar unul dintre penticostali sa vina la dreapta credinta prin harul Sau si prin postarile voastre aici! Vreau sa atrag atentia ca vorbirea multa mai ales cu citate din Biblie nu prea da roade cu ei pt ca sunt bine documentati si apoi stiu foarte bine sa rupa din context citate si sa le inteleaga fiecare dupa capul lui. Daca fiecare are un pic de dragoste si pentru ei parerea mea e ca nu trebuie ascultati mult caci pot insela si doar prin ascultarea hulelor aduse ci trebuie rugaciune multa cu post(treaba pe care eu nu o prea fac ). Mergi dupa Hristos pe calea patimilor!
|
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Eu cred ca in multe cazuri la voi la penticostali vorbirea este o bolboroseala auto-impusa si fortata,ca doar cei care vorbesc in limbi sunt alesi si sigur mantuiti.Aceasta vorbire poate veni pe diferita "cai".De aici si aluzia cu satana. Citat:
Ai spus ca dupa roadele lor se vor cunoaste, bun.Asa e dupa roadele "darurilor" pe care le afirma.Ori judeca tu, care sunt roadele astea la vorbirea penticostala in limbi? Nu mesaj, nu scop , nu indeletnicire. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Astept precizari dupa.. Multumim pentru urari, ar fi reciproce daca ar avea si pentru tine semnificatii similare. Faceti o incercare totusi sa intrati intr-o biserica ortodoxa si sa urmariti deniile din aceasta saptamana sau macar sa participati la Prohodul Domnului. Si de ce nu, la sarbatoarea Invierii.. |
|
|||
|
|||
![]()
În prealabil postat de penticostalulmantuit:
O săptămână binecuvantată și un Paște Fericit! Citat:
Dar chiar așa nu te lasă inima nici măcar în Săptămâna Mare să trimiți o urare de „Paște Fericit”? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Paste fericit. Sa dea Dumnezeu, ca in Saptamana Patimilor Domnului nostru, sa-ti deschizi inima si mintea si sa simti intr-adevar importanta ei. Sa ne rugam fratilor, sa ne rugam ca Domnul Isus sa le arate si celorlalti Calea, Adevarul si Viata... pana nu e prea tarziu si se trezesc mergand spre intuneric citand versete din Biblie...
|
|||
|
|||
![]()
sora mea scrie Iisus cu doi de "i" nu cu un "i"
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|