Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Scuze că scriu târziu.
Aș fi preferat ca, după Paște, să mai „adunăm” puțin discuția pentru că am impresia că e cam împrăștiată precum niște alice care zboară în multe direcții. Apoi unele idei se repetă în mai multe postări. Răspund cu plăcere la postarea ta dar totuși va trebui la un moment dat să ne oprim, să sintetizăm ce am vorbit, să tragem o linie și să ne concentrăm asupra a doar 2-3 direcții.
|
Nu e imprastiata.
Citat:
Darul apare la penticostali (și nu numai) în unele cazuri. Destul de rare ce-i drept.
Are vreun rost să-ți dau exemple? În general minunile, chiar și atunci când sunt văzute, sunt crezute de unii și respinse de alții. Uite de exemplu Lumina Paștelui la Ierusalim. Mii de oameni văd, se înregistrează video dar rezultatul e același: unii cred, alții nu.
|
Intrebarea era alta.De ce nu apare acest dar cand se face Evanghelizarea la diferite popoare si limbi?La intrebarea asta sa-mi raspunzi.
Citat:
Poate că va pica odată și odată dar nu din pricina argumentului pe care mi l-ai dat. Pădurea nu se definește niciodată prin uscături. Pentru că au existat învățători falsi în creștinism înseamnă că învățătura pică?
|
Eu ti-am aratat ca la penticostali 2 talmacitori talmacesc o vorbire altfel.Deocamdata numa uscaciuni in vorbirea in limbi penticostala/carismatica.
Citat:
Este a treia oară când afirmi aceasta pe topic. Eu nu am deschis până acum și nici nu deschid acest subiect. Pentru că e unul sensibil, este viața ta privată cu Dumnezeu și ne spui doar atât cât te simți liber să o faci. Însă pentru a avea valoare de argument în discuție, este insuficient ce ai spus, trebuie să detaliezi pentru a ne face o imagine cu privire la experiența pe care ai avut-o.
|
Am patit de Bunavestire am laudat pe Maica Domnului in limbi, dupa niste momente de indoiala cu privire la venerarea Maicii Domnului.Am auzit glasuri multe si am vazut ingeri in ceruri, in cateva fractiuni de secunde.Am STIUT ca-i zic Maicii Domnului tot timpul, desi inainte nu stiam ca e sarbatoarea Buneivestiri.Cand am aflat a inceput sa fie clar.Stiam ca o laud pe Maica si "am vazut" ca o laud.Ia zi asa e cand vorbesti si tu in limbi ? :).Vezi mesajul care mi-a fost transmis si vezi scopul?Eu stiu ca vorbirea voastra nu e veritabila 99% chiar daca pana acum nu s-a exprimat nici un penticostal in mod explicit despre vorbirea lui.Din cele ce am auzit pana acum e clar.Din punctul meu de vedere nu mai e nimic de lamurit.Vorbirea voastra e de la un alt duh.. Poate intelegi si tu.Trage linie si vezi care e rezultatul din toate vorbirile penticostale in limbi.Dupa cum tu ai spus "dupa roadele lor ii ve-ti cunoaste".Care este rodul vorbirii in limbi penticostale, in mod concret si explicit , : face aia , da aialalta , etc,etc.
Citat:
Aici intrăm în conflict flagrant. Nu doar cu privire la scopul primordial al vorbirii în limbi cât, mai ales, în legătură cu afirmația că scopul evanghelizării a fost atins.
Din informațiile tale a ajuns evanghelia la orice făptură, într-o formă în care omul să o înțeleagă?
|
Da Evanghelia a ajuns la marea majoritate a popoarelor, aproape intreaga Europa si peste jumate din Asia din vremea apostolilor.Acum sunt si alte mijloace pentru a se vesti evanghelia, se pot invata limbi, face misiuni, etc.Ai fi vrut ca Apostolii sa se puna sa invete nu stiu cate limbi?De aceia a fost dat darul asta spre a le usura slujba lor.Iar despre evanghelizare "prin vorbirea in limbi" de ce o aduci in discutie?Exista la penticostali asa ceva?
Citat:
Eu sunt de acord că la noi, la penticostali e vorba uneori de „bolboroseala auto-impusa si fortata” că nu „doar cei care vorbesc in limbi sunt alesi”, iar în „sigur mantuiti” in sensul că mântuirea nu se poate pierde, nu cred.
Dar...ne repetăm. Acesta e motivul pentru care am încercat să fac o sinteză a ideilor din mesaje în postarea #308.
|
Sa fim sinceri : fiecare penticostal isi doreste sa vorbeasca in limbi.De aceia va rugati cu gura deschisa, multi dintre voi se roaga pentru darul asta, faceti fel si fel de exercitii si asa mai departe.Aceasta vorbire este fortata.Ori e efectul halucinant a ceea ce se intampla la adunare cand auzi pe altu ca se roaga si ti se pare ca vorbesti in limbi :)) , ori e falsa(mincinoasa) ori de la un duh mincinos.Am auzit de cazuri in Romania cand "vorbitori in limbi" au ajuns posedati de draci.Oare de ce?