Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
Nici eu, o lungă perioadă din viața mea nu am vazut , citit sau auzit nimic productiv despre ortodocși.
Părerea mea despre ei era că sunt bețivi, curvari și închinători la idoli. „Cei din lume” și „cei necredincioși”.
|
Nu ma refeream la omul ca penticostal ci la "darul vorbirii in limbi" la penticostali si carismatici despre care nu am vazut si nu am auzit nimic productiv.La ce foloseste?Concret.Nu imi spune ca "zideste biserica" sau ca "zideste individul" daca nu stii sa imi arati exact si concret ci zidire a adus vorbirea din ziua x apoi cea din ziua y s.a.m.d.Daca nu stii nu are nici un folos productiv.Scrie te rog la subiect si la ce iti scriu eu, nu la ce ti se pare tie ca iti scriu.Ti-am scris despre "darul"(al vb in limbi) penticostal nu despre omul penticostal.
Citat:
Mi-am schimbat felul de a vedea doar în momentul în care am întâlnit un altfel de ortodox decât întâlnisem până atunci. Felul lui de viață și de abordare m-a făcut să citesc dogmatica ortodoxă, să mă interesez de oamenii lui Dumnezeu din Biserica Ortodoxă.
|
Bine faci.Fi un pic mai obiectiv si cu privire la propriati persoana si secta.In special in legatura cu "vorbirea asta in limbi".Judeca si tu care este rodul vorbirii in limbi la penticostali?Care este mesajul si scopul?Daca nu e nimic concret nu e de la Duhul, Duhul lucreaza la lumina si in mod descoperitor.Despre El a zis Iisus , Duhul Adevarului cand va veni va va descoperii voua toate.
Citat:
Tu probabil ești tânăr. Ai timp să vezi, să citești, să auzi și lucruri frumoase despre cei din jurul tău.
E posibil însă și să nu le vezi niciodată.
|
Sunt tanar.Nu am zis nimic cu privire la omul penticostal in postul meu,dupa cum ti-am scris si mai sus.Se poate ajunge si acolo.:)
Citat:
Eu nu am nici o sursă conform căreia Apostolii să fi predicat în limbi evanghelia în India, Africa , Europa centrala de est, Europa vestica. Dar nu zic că nu sunt surse. Zic doar că eu nu le-am citit. Tu le ai?
|
Exista o sursa in Sfanta Scriptura la Cincizecime cand apostolii s-au pus sa predice si toti cei stransi straini adunati de prin toate colturile ii auzeau in limba lor.
Citat:
După teologia ta. Eu nu cred că Pavel a certat pe cineva pentru că își dorea prea mult daruri spirituale. Dimpotrivă le zicea că el vorbește în limbi mai mult decât ei toți și îi îndemna și pe ei să umble după darurile duhovnicești.
Motivul pentru care îi certa era că le foloseau neînțelept.
|
Acuma care e?Te contrazici pe tine insuti(nu e prima data :).Ori ii certa ori nu ii certa.
Citat:
Sigur că este bine. Am putea sau ar trebui să ne rugăm tot mereu cu gura închisă?
|
Acuma sincer , tu poti sa te concetrezi asupra rugaciunii la adunare cand ii auzi pe fiecare si auzi atatea voci?Apoi la ce bun sa se roage fiecare de capul lui instantaneu?Nu se intelege nimic din toata rugaciunea aia?Atunci care e folosul ei?Eh.. e ala
cum ii zice?:) "vorbirea in limbi".Aceasta practica penticostala e in dezordine si neintelegere.Ce a zis Hristos cand a vorbit de rugaciunea particulara , dute in odaia ta si te roaga pe ascuns.
Citat:
Răspunsul meu este 100% NU.
Îndrăcirea nu vine din prea multă rugăciune, din prea multă închinare, din prea multă apropiere de Dumnezeu.
Îndrăcirea vine din prea puțină rugăciune și prea mult păcat.
|
Indracirea vine din necunoasterea si instrainarea de Dumnezeu si ruperea de realitate(adevar).Nu tine cont de pacatos sau nepacatos.De cele mai multe ori indracitii sunt victime.
Tot nu mi-ai cum "cam asa e" si vorbirea in limbi la tine , cum a fost la mine atunci.Astept sa-mi povestesti.