![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Părerea mea despre ei era că sunt bețivi, curvari și închinători la idoli. „Cei din lume” și „cei necredincioși”. Mi-am schimbat felul de a vedea doar în momentul în care am întâlnit un altfel de ortodox decât întâlnisem până atunci. Felul lui de viață și de abordare m-a făcut să citesc dogmatica ortodoxă, să mă interesez de oamenii lui Dumnezeu din Biserica Ortodoxă. Tu probabil ești tânăr. Ai timp să vezi, să citești, să auzi și lucruri frumoase despre cei din jurul tău. E posibil însă și să nu le vezi niciodată. Citat:
Citat:
Motivul pentru care îi certa era că le foloseau neînțelept. Sigur că este bine. Am putea sau ar trebui să ne rugăm tot mereu cu gura închisă? Răspunsul meu este 100% NU. Îndrăcirea nu vine din prea multă rugăciune, din prea multă închinare, din prea multă apropiere de Dumnezeu. Îndrăcirea vine din prea puțină rugăciune și prea mult păcat. Last edited by penticostalulmantuit; 08.04.2010 at 23:09:23. |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Tot nu mi-ai cum "cam asa e" si vorbirea in limbi la tine , cum a fost la mine atunci.Astept sa-mi povestesti. |
|
|||
|
|||
![]()
Postările noastre devin din ce în ce mai lungi și mie asta nu îmi place. Îți dai seama cam ce postare ar trebui sa am pentru a răspunde la tot ce mi-ai scris? Prin urmare propun să discutăm un singur subiect într-o postare sau să găsim altă cale pentru a deveni mai scurte. În ce mă privește iau acum subiectul:
Citat:
Citat:
1. „Marea majoritate a popoarelor, Africa, India, peste jumate din Asia, Europa centrala, de est, Europa vestica” au participat sau au avut reprezentanți la evenimentul de la Rusalii. Evanghelia a ajuns la aceste popoare pentru că la acest eveniment apostolii le-au predicat evanghelia în alte limbi. 2. Apostolul Toma a fost în India și a predicat evanghelia băștinașilor prin darul vorbirii în limbi, apostolul Andrei a venit în Europa de Est și a predicat predicat evanghelia băștinașilor prin darul vorbirii în limbi, șamd. 3. Predicarea evangheliei prin darul vorbirii în limbi a fost făcută de către apostoli și la rusalii și mai târziu, prin vizitarea de către ei a zonelor geografice amintite. Iartă-mă dar nu am reușit să înțeleg clar care e poziția teologică pe care o susții: una din acestea trei de mai sus sau o alta. Vrei te rog să clarifici? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu încerc să fac față postărilor tale nici nu mă consider într-un concurs. Dacă aș fi desigur că aș pierde. Doar că nu cred că e o idee bună să discutăm multe subiecte deodată și să avem postări foarte lungi. Pe de o parte putem ajunge ușor la ceartă iar pe altă parte mai sunt și alții care citesc ce scriem noi și postările lungi sunt obositoare. Mie mi-a făcut plăcere să conversez cu tine și din partea mea doresc să continuăm. Dar dacă tu te-ai plictisit sau dorești să întrerupi, ce să zic, toate cele bune, multe binecuvântări. |
|
|||
|
|||
![]()
Raspunde la tot postul 320 si apoi o sa scriem cum vrei tu.Asta daca vrei sa mai conversam.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu spui: a fost evanghelizare. Eu aș totuși câteva întrebări. Hai să vizualizez scena: din cer vine un sunet puternic, coboară niște limbi de foc și apostolii încep să vorbească în alte limbi. Datorită vâjâitului de vânt mulțimea se adună. Totuși această mulțime nu aștepta în jurul odăii de sus să audă ceva predici. Care cum a auzit, îmi imaginez eu, a alergat spre locul cu pricina. Dar să se strângă o mulțime cu reprezentanți din peste 15 etnii ia puțin timp. Cât? Un minut, cinci minute, un sfert de oră? Întrebarea mea este: Către cine au vorbit apostolii în alte limbi în acest interval de timp? Biblia nu spune nici că predicau, cu atât mai puțin că predicau evanghelia. Petru a predicat evanghelia un pic mai târziu. Dar nu în alte limbi. Biblia zice doar că „vorbeau faptele minunate ale lui Dumnezeu”. Lucrurile minunate ale lui Dumnezeu le poți exprima și în predică și în rugăciune. De fapt manuscrisele în original folosesc aici termenul „glossolalia” (glossa γλώσσα) nu „xenolalia”. Cu toate acestea eu pot să admit că aici a fost vorba de evanghelizare. Dar nu pot zice „sută la sută”. Citat:
Așa că nu putem spune altceva decât: „este posibil să...” Citat:
În concluzie: Nu avem o bază solidă în Sfânta Scriptură sau în Istoria Bisericii să afirmăm: „- Apostolii, prin vorbire în limbi, au propovăduit evanghelia în India, Africa , Europa centrala, de est, Europa vestica”. Este o probabilitate foarte mică. Nu putem spune nici: „scopul primordial al vorbirii în limbi este predicarea evangheliei”. Nu avem baze scripturale. Avem însă un fundament solid, multe argumente biblice, istorice și empiric logice să spunem: „vorbirea în alte limbi înseamnă, în primul rând, rugăciune”. |
|
||||
|
||||
![]()
Penticostalulmantuit...imi pare rau ca voi spune ceea ce urmeaza sa spun, dar si eu am urmarit niste inregistrari, si multe...deci nu putine cu vorbitul in limbi, sau coborarea Duhului Sfant printre penticostali, si am ramas socata...nu e nimic de la Dumnezeu acolo, sub nicio forma...e doar o bataie de joc a celui rau, de absolut toti cei prezenti la asemenea lucruri...
Nu stiu de ce vrei sa ne convingi de partea pozitiva a ceva ce pe noi ne socheaza, ai vrea sa fim mai putin socati de ceea ce se vede?...pai oamenii lui Dumnezeu nu oripileaza in nici un caz, pot fi neintelesi doar...dar sa oripileze, nicidecum! Asta e si parerea mea, as intelege chiar sa afirmati ca voi aveti anumite trairi, pe care noi nu le putem cunoaste...dar nu cred ca are vreun sens sa faci o paralela intre ceea ce scrie in Sfanta Scriptura, si ceea ce se intampla in unele Biserici penticostale...sa nu spun ca in Biserica Ortodoxa asa ceva e doar monstruos, bine...de fapt acest dar e ceva specific doar cultului vostru, asa ca mai bine sa ramana cei fara daruri ( adica pacatosii din toate celelalte culte, in afara de al vostru, si pe care nu a binevoit Dumnezeu sa ii binecuvinteze cu asemenea dar...pe care il aveau Sfintii Apostoli) ![]() Daca ar fi sa cred ca sunteti smeriti in darul vostru, as crede poate ca tu gandesti ca fiecare cult are darurile sale...dar am asa o vaga impresie, ca voi credeti ca ati fost binecuvantati de Dumnezeu din plin...in virtutea acestui dar, si restul mai putin...spre deloc.... ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu știu însă experiența mea, a multora din jurul meu, știu câte ceva din Biblie pe tema asta. Și cred. Citat:
Sau dacă nu știai, o spun acum: nimic din ce ai spus mai sus nu e convingerea mea. Citat:
P.S. :) Dar de ce nu mi-ai răspuns tu pe celălalt topic? Eu chiar eram interesat de teologia ta ( cine e creștin și cine nu) Last edited by penticostalulmantuit; 18.04.2010 at 02:14:22. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|