Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit
În ce mă privește iau acum subiectul:
Din afirmațiile pe care le-ai făcut mai sus se pot înțelege mai multe:
1. „Marea majoritate a popoarelor, Africa, India, peste jumate din Asia, Europa centrala, de est, Europa vestica” au participat sau au avut reprezentanți la evenimentul de la Rusalii. Evanghelia a ajuns la aceste popoare pentru că la acest eveniment apostolii le-au predicat evanghelia în alte limbi.
2. Apostolul Toma a fost în India și a predicat evanghelia băștinașilor prin darul vorbirii în limbi, apostolul Andrei a venit în Europa de Est și a predicat predicat evanghelia băștinașilor prin darul vorbirii în limbi, șamd.
3. Predicarea evangheliei prin darul vorbirii în limbi a fost făcută de către apostoli și la rusalii și mai târziu, prin vizitarea de către ei a zonelor geografice amintite.
Iartă-mă dar nu am reușit să înțeleg clar care e poziția teologică pe care o susții: una din acestea trei de mai sus sau o alta. Vrei te rog să clarifici?
|
Evanghelizarea a avut loc prin vorbirea in limbi la Cincizecime.Asta stim siguri suta la suta.De aceia au si venit limbile la Cincizecime.Toti aceia care au fost la Cincizecime de prin diferite parti , popoare si limbi au inteles predica in limba lor nativa.Deci asta una stim sigur, posibil sa fi fost asa si mai departe.Ca prin harul Duhului Sfant sa se predice evanghelia, precum a fost predicata la Cincizecime.Sa nu uitam ca Pavel a zis ca vorbeste in limbi mai mult decat toti.Si Pavel este si supranumit Apostolul Neamurilor.El a fost unul dintre cei mai proeminenti apostoli si vestitori ai Evangheliei, daca nu cel mai mare.Deci parerea mea personala e 3.