Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Am decupat doar o mostră din mesajul dumitale despre care e greu de spus dacă este mai mult ofensator sau mai mult aberant. Te-aș fi trimis la biserică, să te spovedești, dar în cazuri ca al dumitale mai potrivită este clinica de boli mintale. Dacă ești din București, pot să te ajut vorbind cu un psihiatru cu experiență, care a mai rezolvat cazuri de delir paranoid.
|
Domnule Mihnea Dragomir , va rog sa ma iertati si sa nu va suparati pe mine . Eu va iert, nici nu se pune problema pt. ca imi recomandati clinica de boli mintale iar daca cunoasteti un bun psihiatru in Bucuresti va rog sa nu-i uitati adresa deoarece imediat am sa va spun la ce poate fi folosita . Spuneam ca imi cer iertare deoarece am facut o greseala in textul postat, am uitat sa pun niste ghilimele : textul din care dumneavoastra ati desprins citeva cuvinte , evident , rau intentionat si probabil mustind de minie, este un citat integral si ad literam din Sfintul Iustin Popovici sirbul , predoslovie, adica Prefata la volumul ,, DIN ISTORIA MARII APOSTAZII : SINODUL DE LA FERRA- FLORENTA" Editura Scara, Bucuresti 2002 .
Asadar, nu doresc sa interpretez medical - psihiatric postura in care va aflati , aceasta este mai mult treaba dumneavoastra si nu a mea , mai ales ca spuneti ca sunteti medic si ca aveti relatii .Relatiile va pot folosi in primul rind dvs !!!!(v-am raspuns la ce este folositoare adresa stiuta !)
Dar am sa interpretez teologico-moral atitudinea prin care minat de nervi si dospind de mindrie dintro scurta miscare de condei puneti calificativul de ,,aberant" si de ,,cazul de delir paranoid" pe mesajul unui sfint parinte ortodox; ba chiar ati fi in stare sa-l trimiteti la spovedit... surprinzatoare indrasneala !?!?!?
Cu toate ca ati cazut intro incurcatura prin propria mindrie si minie, sau intro capcana involuntara, va spun ca parerile dumneavoatra de diagnostician asupra vietii si trairii unui sfint parinte ortodox al secoluluyi XX este de toata jena si ridicolul .
Desi textul postat de mine este evident privind caderea Europei apusene si a bisericii zamislite intrinsa , in cazul acesta strict Biserica Catolica , de la marturisirea dreapta a credintei neschimbate si neabdatate in Iisus Hristos atitudinea dvs. stupida nu face decit sa confirme lucrurile si inca sa intareasca comportamentul si intentiile reale ale catolicilor cu lumea ortodoxa, catolici care culmea, afiseaza intotdeauna la orice inceput o atitudine plina de lapte si miere probabil pt. a-si ascunde scopurile reale ! Im, ce ziceti ?
In concluzie , ati zbircit-o si v-ati umplut de penibil dar si de alte ,,calitati" , ati adus un deserviciu credintei catolice si ati confirmat un adevar de mult cunoscut de ortodoxi : trairea reala a catolicismului fata de ortodoxi nu este cea la vedere.Lucrarea amintita prezentind pe larg acest aspect.
Va recomand sa studiati lucrarea nominalizata mai sus nu pt. a deveni ortodox asa cum este duhul ancestral al poporului roman ci pt. a va convinge ca nu unblu cu minciuni .
De asemenea , datorita atitudinii dvs. de slaba moralitate va informez cu parere de rau ca m-am grabit atunci cind v-am felicitat , necunoscindu-va suficient, si desi la inceput v-am acordat respectul si admiratia spontana imi retrag felicitarile si consideratia !
Si pt. ca sunt un coleg medic dar mai batrin ca dvs imi permit sa va propun sa nu va mai grabiti si sa fiti cu bagare de seama pe viitor deoarece , vorba nemuritorului gheron roman Cleopa Ilie, acest forum intitulat ,,Crestinortodox" nu este stina fara ciini !! Desi avem lapsii nostrii ortodoxia va ramine adevarat-biruitoare !!! Nu mai traiti ideea falsa ca ortodoxii se modernizeaza si incep sa accepte nebunii. Aceasta o fac lapsii , nu ortodoxii curati !!
Acesta este raspunsul meu la jenantul dvs. afront nefondat si pripit dar atitudinile si comportamentul viitor va apartine ... este la liberul dvs. arbitru !!!!