View Single Post
Vechi 10.04.2010, 15:34:02
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan.mn Vezi mesajul
Cojanete,

Sa nu uiti vreodata de la cine si-a cumparat BOR statutul de "Patriarhie": de la Patriarhia Ecumenica de Constantinopol.
-Cand? -In anul 1923.
-Cu ce pret? -Cu pretul tradarii Adevaratei Ortodoxii, ca rasplata pentru faptul ca nu s-a impotrivit "indreptarii" Calendarului Ortodox iulian-nicean, deci nici "indreptarii" Sfintei Traditii a Bisericii, lasata noua prin propovaduirea pamanteasca a Domnului Iisus Hristos, a Sfintilor Apostoli, Sfintilor Parinti, Sfintelor Sinoade Ecumenice si Sfintelor Sinoade Pan-Ortodoxe (incepand cu cel de la Constantinopol din 1583).
Da si nu.
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...-calendarului/

(nu contest ca schimbarea a fost ca urmare a presiunilor externe si straine de ortodoxie etc.. dar totusi am inteles ca anatemele care sunt aduse argument in astfel de discutii au ca scop mentinerea unitatii in sarbatorirea Sf. Pasti... O opinie este in articolul de mai sus. Oricum din ce am citit eu despre intalnirea aceea pan-ortodoxa si planurile masonului meletie metaxakis.. m-am ingrozit! dar pana la urma f putin s-a pus in aplicare... restul a fost lasat in seama viitorului sinod panortodox)

Last edited by anna21; 10.04.2010 at 15:43:40.
Reply With Quote