Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9
Esti intr-o mare eroare si nu imi place deloc aerul asta de atotstiutor si de superior.
Doar pentru ca cer sa fim mai intelegatori si iubitori sa nu ne mai atacam unii pe altii nu o sa ma mantuiesc?Eu nu cred asta nici in ruptul capului.Nu este logic.Hristos ne-a zis sa ne iubim nu sa ne uram.
Nu uita,Sfintii Parinti nu sunt Dumnezeu totusi.
Eu cred ca tu esti unul dintre acei oameni care gandesc cam asa:e catolic,o sa arda in iad ,nu o sa se mantuiasca!musulman?Valeu,nu conteaza ce fapte a facut,chiar daca a facut bune,o sa arda in iad pentru ca e musulman.
Idee absurda,ilogica si banala.
Si chiar as vrea sa te vad prin absurd vorbim cand un Sf Parinte iti zice sa te arunci in Dunare tu te arunci.
Ne place sa spunem ca suntem cei mai drepti,corecti,cinstiti dar nu ne gandim ca numai Hristos are dreptul sa zica asa ceva,numai Mantuitorul va judeca si va decide care sunt cei mai drepti si care se mantuiesc nu oamenii,Sfintii sau preotii.
Si ''papusa'' mi se mare un cuvant deplasat,mai ales ca sunt de gen masculin si ca esti pe un forum crestin ortodox nevorbind cu vreun cunoscut.
|
Daca as fi spus despre mine ca sunt cel mai bun crestin, da, as intelege reactia! Dar nu despre mine spun. Apelativul care te-a deranjat nu se referea la sex, ci la o atitudine - mai fara greutate, mai de suprafata, adica mai superficiala. Nu era o referire la sex. Dar, ma rog, fiecare cat poate.
Apoi, intr-adevar, nu stabilesc nici eu nici tu cine se mantuieste. Dar, mai citeste.
Intreaba daca vrei si vezi pe ce se bizuie credinta noastra si vei afla ca pe
Sfanta Scriptura si pe
Sfanta Traditie - pe care nu o stabilesc eu sau tu sau altii ca noi, ci au stabilit-o Sfinte Sinoade Ecumenice, de-a lungul timpului. Sfanta Scriptura si Sfanta Traditie sunt cele de capatai - iar noi nu putem face selectie ce anume acceptam si ce anume dam deoparte, ca nu mai e shic, nu mai e trendy sau mai stiu eu cum!
In alta ordine de idei, ai idee cati crestini ortodocsi si-au dat viata (la propriu) pentru a nu ne amesteca cu catolicii, care
sunt eretici? Sau crezi ca Stefan cel Mare, Brancoveanu, Mihai Viteazul si altii ca ei, au aparat Ortodoxia contra musulmanilor doar asa, ca sa se afle in treaba? Crezi ca daca ne-am fi putut mantui ca si musulmani, mai era nevoie de atata varsare de sange? Sau te consideri cumva mataluta mai bun crestin decat au fost acei domnitori si mai bun crestin si mai milostiv si mai bine vazator decat cei care si-au dat viata lor pentru Sfanta noastra Ortodoxie?
Dar, hai sa ne aflam in treaba! Hai sa vine neica cucu sa-i mantuiasca pe musulmani, ca el e mai milostiv decat sfintii parinti si decat toti! Ce stia bietul sfantul Nicolae sau bietul Marcu al Efesului? Niste amarati, nu? pe langa muntele de intelepciune si de bunatate si de inima larga, care vrea sa-i mantuie el pe toti, aici, pe forum...