View Single Post
Vechi 12.04.2010, 00:22:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Aceasta este o mare contradictie cu ce spune Hristos in alte parti unde-i cearta pe farisei si pe alti ipocriti ai vremii.

Eu din ce am studiat am ajuns la concluzia ca multe din aceste scuze gasite preotilor sunt "ungeri ale textului" incluse prin pseudo-traduceri si adaugiri de catre aceeasi preoti pe motiv de auto-protejare si distantare de "plebea cirtitoare"

Acum evident, ca Slava Domnului nu toti sunt asa ci exista acei oameni ai lui Dumnezeu, dedicati iubirii aproapelui CU ADEVARAT, putini este adevarat, de-i numeri pe degete , dar exista!
Eu nu vad nici o contradictie acolo unde afirmi tu ca ar fi.
Binenteles ca trebuiau sa faca ceea ce li se spunea sa faca pentru ca ei predicau Legea si indiferent cine o promoveaza, Legea ramane Lege.
Dar ei insisi nu o implineau si pentru asta fara doar si poate trebuiau mustrati.

Iar la restul concluziilor ai ajuns studiind cu textele originale in fata sau asa s-a ivit o idee in capushorul tau eventual ajutat de vedenia ipocriziei celor din jur?

Zic vedenie si nu revelatie pentru ca Duhul Sfant ajuta pe om sa-si vada pacatele proprii, nu a celor din jur.

Si stii ce? Cu cat le vede mai mult pe ale sale, cu atat ii vede pe cei din jur mai buni.

Revin la recomandarea de a citi cu atentie pilda din Pateric care ti-am recomandat-o aici, nu de alta dar nu te vad departe de momentul in care ai sa zici ca Petru si Pavel erau "praf".

http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=53