View Single Post
Vechi 16.04.2010, 12:14:03
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nu sunteti inchizitori, dar unii dintre voi asa parerti. Ati descoperit credinta de cativa ani si credeti ca puteti sa judecati intotdeauna de ce este ortodox sau nu, si sa infierati pe oricine care se departeaza de la ce ati inteles voi.
Ei bine, sfintii parinti asteptau zeci de ani pana sa vorbeasca cu autoritate.
Recunosc ca si eu am cazut in asemenea greseli dar sunt constienta de pericol.
Macar sa ne limitam la a spune ce am inteles noi din credinta ortodoxa si a raspunde celuilalt zica,nd ca nu ni se pare ortodox ceea ce spune, nu sa il tot punem la zid.
Parem "inchizitori" din cauza stradaniei de a scrie corect si informat?!? Pe forum are loc si un dialog si mi se pare normal, ca atunci cand cineva scrie gresit sa-i vin cu dovada documentata ca a gresit sau omis ceva.
Rectificare: credinta o am de multa vreme, deci nu de rugaciune am dus lipsa; dar nu am avut carti religioase, ca sa imi intregesc cunostintele. De la intrarea in forum m-am familiarizat cu limbajul si am aflat de Sfintii Parinti, am citit carti si inca mai citesc. Practic altceva nu fac; cu asta ma ocup tot timpul. Deci un timp scurt, dar bine folosit.
Draga Fani, daca citatele sunt prost primite de unii, cum crezi ca ar fi primit ce as scrie eu cu cuvintele mele? Oare cata neincredere s-ar manifesta atunci? Totusi e o munca de a gasi si citatele relevante, pe care altii nu le mai niciodata la indemana. Dar nu ma rezum doar la citate...
Nu vad nicaieri pericolul; doar nu mi-am atribuit cele scrise, si am indicat si sursa; deci nu poate fi mandrie. Am insa pretentia de la mine sa scriu corect, caci vreau sa inteleg corect. Iar tu, Fani, ca profesoara, ar trebui sa apreciezi acest lucru.
Sa stii ca am sacrificat timp pentru a-ti da unele raspunsuri, nu le-am scos din maneca.
Sau esti cumva de parere ca ne putem permite afirmatii inexacte? Eu, una, nu-mi permit asa ceva.
Crede-ma, ca atunci cand scriu, inteleg ceea ce spun. Sa nu ai dubiu in privinta asta!
Reply With Quote