![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre hula, unde am ajunge daca ne-am infuria la toate hulile pe care le-am auzi? C. Vorbeam de dreptul lui ca cetatean si ca om, sau ca participant al forumului. In calitatea de crestin raspund ein fata lui Dumnezeu de cum isi foloseste cunostiintele, libertatea etc. Nu ne-a pus pe noi nimeni inchizitori.
|
|||
|
|||
![]()
Era vorba de propria constiinta, nu sa ne facem inspectori. Ma gandeam la ce isi permite fiecare siesi, nu altuia. Totusi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Impartasania este ca un sigiliu al promisiunii celui care o primeste de a nu mai face prostii, in nici un caz nu este un vaccin/medicament si sub nici o forma NU ESTE UN SUBSTITUT al medicamentelor. Nu o sa gasiti nici un preot responsabil care sa administreze Impartasanie pe rol de aspirina sau paracetamol. Daca copilu refuza vehement, se ASTEAPTA! ! !, si sub NICI O FORMA NU SE OBLIGA!..aceasta tine de Liberatea absoluta de alegere a crestinului care este poate legea fundamentala a crestinismului. Din acest motiv, crestinii pot veni si pleca din aceasta religie UNICA, fara sa ramina cu sechele si profunde traume psihologice asa cum ramin foarte multi pe care i-am obaservat PERSONAL cind parasesc sectele si cultele Last edited by andreicozia; 16.04.2010 at 01:19:23. |
|
|||
|
|||
![]()
Andrei, sa nu fim asa siguri de inconstienta copilului mic. Se stie deja ca nu se naste tabula rasa. Si apoi harul primit la botez, nu este urmare a actiunii omului asupra sa, ci a lui Dumnezeu aspra celui botezat.
Si inca ceva: Biserica se roaga doar pentru membri ei. De ce sa privezi copilul de rugaciunile Bisericii? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei bine, sfintii parinti asteptau zeci de ani pana sa vorbeasca cu autoritate. Recunosc ca si eu am cazut in asemenea greseli dar sunt constienta de pericol. Macar sa ne limitam la a spune ce am inteles noi din credinta ortodoxa si a raspunde celuilalt zica,nd ca nu ni se pare ortodox ceea ce spune, nu sa il tot punem la zid.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Fara indoiala, parintii care au un duhovnic, cei care incerca sa duca o viata bineplacuta lui Dumnezeu si care se impartasesc regulat, cunosc din proprie experienta, necesitatea impartasirii pruncilor/copiilor.
Este mare pacat sa tinem copiii departe de viata in Hristos, pe motiv ca oricum nu inteleg, sau ca nu isi pot da acordul in chip deplin. Mantuitorul spune: "lasati copiii sa vina la Mine!". Iar noi ce facem? Punem intre El si copii, argumentele noastre puerile. Toti copiii, vor "creste si se vor intari cu duhul", numai daca vor avea tot timpul inainte, exemplul bun al parintilor pe care sa-l urmeze. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Rectificare: credinta o am de multa vreme, deci nu de rugaciune am dus lipsa; dar nu am avut carti religioase, ca sa imi intregesc cunostintele. De la intrarea in forum m-am familiarizat cu limbajul si am aflat de Sfintii Parinti, am citit carti si inca mai citesc. Practic altceva nu fac; cu asta ma ocup tot timpul. Deci un timp scurt, dar bine folosit. Draga Fani, daca citatele sunt prost primite de unii, cum crezi ca ar fi primit ce as scrie eu cu cuvintele mele? Oare cata neincredere s-ar manifesta atunci? Totusi e o munca de a gasi si citatele relevante, pe care altii nu le mai niciodata la indemana. Dar nu ma rezum doar la citate... Nu vad nicaieri pericolul; doar nu mi-am atribuit cele scrise, si am indicat si sursa; deci nu poate fi mandrie. Am insa pretentia de la mine sa scriu corect, caci vreau sa inteleg corect. Iar tu, Fani, ca profesoara, ar trebui sa apreciezi acest lucru. Sa stii ca am sacrificat timp pentru a-ti da unele raspunsuri, nu le-am scos din maneca. Sau esti cumva de parere ca ne putem permite afirmatii inexacte? Eu, una, nu-mi permit asa ceva. Crede-ma, ca atunci cand scriu, inteleg ceea ce spun. Sa nu ai dubiu in privinta asta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
impartasirea copiilor | liclic27 | Preotul | 94 | 26.12.2017 21:05:13 |
Numele copilului | casiana | Botezul | 184 | 23.11.2013 02:04:06 |
Impartasirea sugarilor | nadina | Intrebari utilizatori | 23 | 06.12.2012 21:38:36 |
Impartasirea Preotului | un.simplu.gand | Preotul | 3 | 06.09.2010 19:06:57 |
1 Iunie - Ziua copilului | costel | Generalitati | 10 | 03.06.2008 23:04:02 |
|