Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Biserica lui Cristos a clarificat problema aceasta în mod infailibil încă acum mai bine de un mileniu:
Denzinger 372: omul mosteneste nu numai urmarile pacatului ancestral, ci si pacatul insusi
|
Nu stiu despre ce biserica vorbiti si nici nu o recunosc. Biserica lui Hristos a clarificat problema botezului inca de acum 2 milenii ( nu de un mileniu).
Nu stiu de unde ati scos expresia asta cu "pacatul ancestral" mostenit de bebelusi. In Sfanta Scriptura nu gasim asa ceva.
Nu-l cunosc nici pe acest "Denzinger" si nici nu ma intereseaza ce a spus el (doar daca a scris ceva despre fotbal sau politica). In ceea ce priveste invatatura crestina ma intereseaza ce a spus Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Daca aveti ceva invataturi din acesti "Autori", dati-mi citate.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Puneți mânuța și studiați documentele Bisericii primare. Nu reluăm aceleași dispute cu fiecare generație: clopotele nu bat pentru fiecare babă surdă.
|
Exact asta fac. Pentru mine Biserica primara este cea din vremea Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Apostoli (nu cea din vremea lui Denzinger). Iar principalele "documente de studiu" sunt Evangheliile si Epistolele Sfintilor Apostoli.
P.S. Poate de la Denzinger ati invatat sa folositi un limbaj asa de sofisticat si greu de intelels. Daca ati fi avut ca mentori pe Mantuitorul si Apostolii Sai ati fi stiut sa vorbiti simplu si pe inteles.