Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Biserica lui Hristos a clarificat problema botezului inca de acum 2 milenii ( nu de un mileniu).
|
Asa este, numai ca aceea sau acelea care isi spun singure Biserica lui Cristos astazi nu mai dau doi bani pe ce s-a stabilit in biserica initiala.
Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Găsim aici: Cartea Înțelepciunii (una dintre aceia pe care înșelătorii voștri le-au scos din Biblie deoarece nu le convenea):
Dumnezeu a zidit pe om spre nestricăciune și l-a făcut după chipul ființei Sale. Iar prin pizma diavolului moartea a intrat în lume (Înț 2: 23-24)
și aici:
Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților.
Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia.
(1 Cor 15:21,22)
Da, veți spune, în urma păcatului ancestral s-a transmis moartea, dar nu și păcatul propriu-zis. Vă contrazice, iarăși, Biblia:
Așadar, precum prin greșeala unuia a venit osânda pentru toți oamenii, așa și prin îndreptarea adusă de Unul a venit, pentru toți oamenii, îndreptarea care dă viață;
Căci precum prin neascultarea unui om s-au făcut păcătoși cei mulți, tot așa prin ascultarea unuia se vor face drepți cei mulți.
(Romani 5: 18-19)
Asta am făcut mai sus.
|
Si totusi nicunul dintre textele aduse nu justifica botezul de timpuriu. Problema pana la urma nu e asta, ca botezam copii, ci faptul ca botezul nu are ca scop iertarea de facate, fie ca sunt stramosesti, personale, din familie sau mai stiu eu de care.