Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2010, 18:51:47
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Nu confundati prezenta Mantuitorului cu prezenta pastorasului vostru...
Ce spune pastorasul nostru poate fi plin de greseli si trebuie verificat cu Sfanta Scriptura.

Ce spune Mantuitorul este Adevar Sfant si trebuie respectat. Daca El spune sa fie botezati cei care vor crede, asa trebuie sa facem (vezi, spre exemplu, Marcu 16:15,16).
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 19:52:19
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul

Biserica lui Cristos a clarificat problema aceasta în mod infailibil încă acum mai bine de un mileniu:
Denzinger 372: omul mosteneste nu numai urmarile pacatului ancestral, ci si pacatul insusi
Nu stiu despre ce biserica vorbiti si nici nu o recunosc. Biserica lui Hristos a clarificat problema botezului inca de acum 2 milenii ( nu de un mileniu).

Nu stiu de unde ati scos expresia asta cu "pacatul ancestral" mostenit de bebelusi. In Sfanta Scriptura nu gasim asa ceva.

Nu-l cunosc nici pe acest "Denzinger" si nici nu ma intereseaza ce a spus el (doar daca a scris ceva despre fotbal sau politica). In ceea ce priveste invatatura crestina ma intereseaza ce a spus Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Daca aveti ceva invataturi din acesti "Autori", dati-mi citate.

Citat:
Puneți mânuța și studiați documentele Bisericii primare. Nu reluăm aceleași dispute cu fiecare generație: clopotele nu bat pentru fiecare babă surdă.
Exact asta fac. Pentru mine Biserica primara este cea din vremea Domnului Iisus Hristos si a Sfintilor Apostoli (nu cea din vremea lui Denzinger). Iar principalele "documente de studiu" sunt Evangheliile si Epistolele Sfintilor Apostoli.

P.S. Poate de la Denzinger ati invatat sa folositi un limbaj asa de sofisticat si greu de intelels. Daca ati fi avut ca mentori pe Mantuitorul si Apostolii Sai ati fi stiut sa vorbiti simplu si pe inteles.

Last edited by vasalie; 16.04.2010 at 19:54:34.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:18:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Nu stiu despre ce biserica vorbiti si nici nu o recunosc.
Știu că nu o recunoașteți. La fel de bine știu că, dacă moartea vă va surprinde în această stare, nu vă așteaptă nimic bun. Aveți, deci, timp să o recunoașteți. O viață întreagă, dar nu mai mult.

Biserica lui Hristos a clarificat problema botezului inca de acum 2 milenii ( nu de un mileniu).
Citat:
Nu stiu de unde ati scos expresia asta cu "pacatul ancestral" mostenit de bebelusi. In Sfanta Scriptura nu gasim asa ceva.
Găsim aici: Cartea Înțelepciunii (una dintre aceia pe care înșelătorii voștri le-au scos din Biblie deoarece nu le convenea):
Dumnezeu a zidit pe om spre nestricăciune și l-a făcut după chipul ființei Sale. Iar prin pizma diavolului moartea a intrat în lume (Înț 2: 23-24)
și aici:
Că de vreme ce printr-un om a venit moartea, tot printr-un om și învierea morților.
Căci, precum în Adam toți mor, așa și în Hristos toți vor învia.
(1 Cor 15:21,22)

Da, veți spune, în urma păcatului ancestral s-a transmis moartea, dar nu și păcatul propriu-zis. Vă contrazice, iarăși, Biblia:

Așadar, precum prin greșeala unuia a venit osânda pentru toți oamenii, așa și prin îndreptarea adusă de Unul a venit, pentru toți oamenii, îndreptarea care dă viață;
Căci precum prin neascultarea unui om s-au făcut păcătoși cei mulți, tot așa prin ascultarea unuia se vor face drepți cei mulți.

(Romani 5: 18-19)

Citat:
In ceea ce priveste invatatura crestina ma intereseaza ce a spus Domnul Iisus Hristos si Sfintii Sai Apostoli. Daca aveti ceva invataturi din acesti "Autori", dati-mi citate.
Asta am făcut mai sus.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:28:29
almaris
Guest

Implicit

Citat:
De asemenea, a luat partea celor care au spus că e permis a de mânca porc, a "neamurilor" în disputa cu "iudeocreștinii", deci a fost prea ortodox ca să fie adventist.
Deci ortodox inseamna mancator de porc.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:31:56
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
singura "Casa Tatalui" fara sa fiu o prada usoara pentru orice fiare salbatice care, pe orice cale, stau gata sa inghita un biet suflet.
Prada usoara esti cand esti ca o frunza pe care o bate vantul cand intr-o parte cand intr-alta.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:33:34
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Ma bucur ca Dumnezeu ti-a aratat calea spre Casa, te-a indrumat sa iesi dintre oile ratacite si de a te alatura turmei... Doamne ajuta
Senzatia ca esti unde trebuie nu este suficienta, trebuie verificata "fundatia" bine de tot, mai ales cand e atat de veche, trebuie vazut daca s-au facut lucrarilele de "intretinere" cum trebuie de-a lungul anilor.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:39:51
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Versetul respectiv chiar nu are nevoie de niciun fel de interpretare. Domnul le spune ucenicilor in acea situatie sa-i lase pe copii sa vina la El pentru ca grija cea mare a celor 12 de multe ori era sa-l "protejeze" pe Mantuitorul cand de unii, cand de altii. Nicio legatura cu asa-zisul botez.

Inca astept raspuns la postarea 385
Vechi 16.04.2010, 23:40:06
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Si vezi ca tocmai te-ai asezat pe tronul de judecata al Domnului !
Cred ca pentru tine a judeca( a gandi) e o chestiune straina de persoana ta daca pui astfel problema.
Citat:
"Sfânta Evanghelie după Matei"etc
Multumesc pentru citate, nu isi au rostul vis-a-vis de ceea ce se discuta in acest moment.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:50:04
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Nu trebuie sa-mi repetati aberatiile pe care le credeti... Le cunosc atat de bine...
Aberant este ca interpretezi fantezist un pasaj dintr-o naratiune biblica. Daca tu si altii tineti mortis sa va justificati practicile care mai de care mai deplasate cu scrierile Scripturii, puteti incerca dar rezultatul nu va fi acela decat ca va veti insela singuri.
Citat:
De atatea ori in Sfanta Scriptura gasim referiri la prunci (copii),
Aratami-le si mie te rog, macar unul
Citat:
insa pentru voi, lumea smintita a veacului ce-l traim, considerati ca trebuie sa-i excludeti... Dumnezeu sa aiba mila de voi.
Se vede cine e smintit dupa practicile pe care le are in viata de credinta, nu dupa faptul ca cerceteaza lucrurile, isi pune intrebari, le intoarce pe toate partile ca sa incerce macar sa priceapa cate ceva.
Citat:
Si tocmai de niste copii voiau Apostolii sa-L protejeze pe Mantuitorul sufletelor noastre?
Nu te supara, dar chiar nu faci fata nivelului discutiei chiar daca se discuta chestiuni destul de simple. Ceea ce am vrut sa spun este ca ucenicii vociferau mai mereu cand cineva vroia sa se apropie de Mantuitorul, pasajul cu copii nefacand exceptie.
Citat:
Ce rau i-ar fi putut face niste copii? Adica au venit atat de multi oameni sa-i ceara ajutorul si au fost primiti, negandindu-se nimeni la pericol, insa cum au aparut niste copii nevinovati... Cum iti explici asta?
Asta ai inteles tu in copilaria gandirii tale, nu asta am spus. Ori nu intelegi si asta e ori te faci ca nu intelegi.
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 23:51:09
almaris
Guest

Implicit

Citat:
Nu confundati prezenta Mantuitorului cu prezenta pastorasului vostru...
Vorbe de ofticosi aruncate in vant.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Atentie la sectanti Bogdan N Generalitati 21 02.06.2011 20:22:05
o sa fim considerati teroristi? knight2u Generalitati 3 28.10.2009 11:52:42
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie alecsandru Biserica Romano-Catolica 18 20.04.2007 19:46:05