Citat:
Īn prealabil postat de Jane Says
Da, si eu am constatat o mare indrazneala si as zice opacitate la NP din punctul asta de vedere. Adica scrie negru pe alb si ei zic ca nu nu nu nu.
|
Ce scrie alb pe negru?
Citat:
Asta fiind una, mai e faza cu Lazar si sanul lui Avram
|
Ce este cu "Lazar si sanul lui Avram"? Explica. Dar, sa nu incerci sa demonstrezi "teoria sufletului nemuritor in timpul mortii". In acea parabola nu era vorba de suflete. Bogatul si Lazar aveau parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti.
Astept sa ne luminezi cu ceea ce ai inteles din acea parabola (se gaseste in Luca la cap. 16).
Citat:
si probabil ca si cea cu talharul care desi murea pe cruce, urma sa fie cu Mantuitorul in rai.
|
Ce vrei sa intelegem din pasajul cu talharul de pe cruce? Explica-ne. Dar tine cont si de faptul ca Domnul Iisus Hristos marturiseste, dupa Inviere, ca "inca nu S-a suit la Tatal", deci nu fusese in rai nici macar dupa doua zile de la rastignire (cand vorbise cu talharul). Pasajul se gaseste in Luca la cap. 23.
Citat:
Adica stiu ei mai bine decat Apostolii si decat Mantuitorul Insusi.
|
Ce stim noi mai bine decat Apostolii si decat Mantuitorul Insusi? Da exemple de invataturi date de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli, pe care le-am respins.