View Single Post
  #405  
Vechi 20.04.2010, 00:57:22
penticostalulmantuit
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Ihm, am inteles...dar oricum, tot nu inteleg de ce posteaza inregistrari cu botezuri, predici, concerte, cantece, si acest moment care este la fel de public ca si celalalte, nu poate fi vizionat...
Penticostalii români sunt sensibili, Andrusca. Am mai spus, ei nu pun pe net momentele de rugăciune, de vorbire în alte limbi și altele asemenea lor. Ăsta e stilul lor, ce vrei.

Nici eu, măcar că am văzut pe net tot felul de filmulețe cu Biserica Ortodoxă nu am văzut pusă o exorcizare, bunăoară. „Hai să vedeți fraților cum am făcut noi o exorcizare în biserica x!”. Haideți să vă învățăm cum se face o exorcizare în cinci pași simpli. Nu prea merge. Că așa-i românul.

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Limbile sînt spre semn, nu credincioșilor, ci necredincioșilor[/i] (I Corinteni 14, 22).
La versetul ăsta habar nu am ce să răspund. M-am mai gândit la el dar chiar nu-mi vine nici o idee cam ce ar putea să însemne. Asta demonstrează clar cât sunt de amator.
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
[b]6. Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa.
7. Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni?
8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,
10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,
11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!
12. Și toți erau uimiți și nu se dumireau, zicând unul către altul: Ce va să fie aceasta? (Fapte 2, 1-12)
Dincoace însă îmi pare mai cu schepsis.

1. Tu ai spus că apostolii vorbeau mulțimilor.
Versetele astea nu prea zic așa ceva. Versetele nu spun cui vorbeau apostolii. Zic doar că mulțimile înțelegeau ce vorbeau ei. Fiecare îi auzea vorbind în limba sa. Tu zici că vorbeau mulțimilor. Eu aș vrea să cred și nu zic nu. Dar înclin mai degrabă să zic că apostolii se rugau în alte limbi, îl lăudau pe Domnul pentru faptele lui minunate și cele peste 15 etnii prezente înțelegeau rugăciunea în limbi a apostolilor.

2. Tu spui că aduceau sufletele la credință.
Din nou spun că nu este exclus. Dar versetele acestea nu o spun. Sufletele au venit la credință ceva mai târziu. În urma predicii lui Petru. Dar predica lui Petru nu a fost în alte limbi.

Hmm?


P.S.
Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
[b]nu are cum sa fie darul de care se vorbeste in Sfanta Scriptura, si poate ar trebui numit altfel, pentru ca e confuzie!
Propun eu o denumire binecunoscută: „bolboroseală în limbi”

Last edited by penticostalulmantuit; 20.04.2010 at 01:45:16.