View Single Post
  #406  
Vechi 20.04.2010, 12:13:47
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.748
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Penticostalii români sunt sensibili, Andrusca. Am mai spus, ei nu pun pe net momentele de rugăciune, de vorbire în alte limbi și altele asemenea lor. Ăsta e stilul lor, ce vrei.

Nici eu, măcar că am văzut pe net tot felul de filmulețe cu Biserica Ortodoxă nu am văzut pusă o exorcizare, bunăoară. „Hai să vedeți fraților cum am făcut noi o exorcizare în biserica x!”. Haideți să vă învățăm cum se face o exorcizare în cinci pași simpli. Nu prea merge. Că așa-i românul.
Scuze, dar ceea ce spui tot nu are din nou, nici un sens...cum adica nu pun momente de rugaciune pe net, dar Botezul ala cam ce ar fi? Mie mi se pare la fel de sensibil momentul...insa sa fie oare postat pentru a se vedea cati trec la penticostali, si sa nu fie postat ceea ce ar putea sa ii faca pe unii sa nu mai vrea nicioadata?

Iarasi nu inteleg ce inseamna aceasta comparatie, faci cumva legatura intre vorbirea in limbi, si exorcizare?

Pai ceea ce se intampla la voi ori e rugaciune, ori e exorcizare?

Iti dai seama ca de aici deduc chiar ca nu postati pe net momente urate, ciudate, triste...asa cum si o exorcizare ar putea sminti un om! Eu am auzit ca nici nu e bine sa participi la aceste momente, si nici sa te uiti in ochii acestor oameni...pentru ca nu e bine.
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
La versetul ăsta habar nu am ce să răspund. M-am mai gândit la el dar chiar nu-mi vine nici o idee cam ce ar putea să însemne. Asta demonstrează clar cât sunt de amator.
Deci il stiai, si in acelasi timp ai afirmat ca modul cum privim noi acest dar, nu are nici un fundament, nici in Sfanta Scriptura, nici in Sfanta Traditie...si nici in Istoria Bisericeasca!!!!
Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Dincoace însă îmi pare mai cu schepsis.

1. Tu ai spus că apostolii vorbeau mulțimilor.
Versetele astea nu prea zic așa ceva. Versetele nu spun cui vorbeau apostolii. Zic doar că mulțimile înțelegeau ce vorbeau ei. Fiecare îi auzea vorbind în limba sa. Tu zici că vorbeau mulțimilor. Eu aș vrea să cred și nu zic nu. Dar înclin mai degrabă să zic că apostolii se rugau în alte limbi, îl lăudau pe Domnul pentru faptele lui minunate și cele peste 15 etnii prezente înțelegeau rugăciunea în limbi a apostolilor.

2. Tu spui că aduceau sufletele la credință.
Din nou spun că nu este exclus. Dar versetele acestea nu o spun. Sufletele au venit la credință ceva mai târziu. În urma predicii lui Petru. Dar predica lui Petru nu a fost în alte limbi.
As vrea sa spun ca tu incerci doar sa fii convingator prin interpretarile pe care le dai, dar nu se poate spune acest lucru.

Tu ai dubii si nu stii cum sa interpretezi acel verset...desi eu am spus fix acelasi lucru, ca darul nu e pentru credinciosi...ci pentru necredinciosi, si nu s-ar parea ca iti vine usor sa il intelegi, desi este extrem de usor, nu ai ce interpreta...nu ai ce contesta, si ar trebui sa vezi discrepanta intre ceea ce se intampla cu darul la voi, si ce era el, si ca deci...nu prea ar parea a fi acelasi.

In cazul vostru se vrea a fi un dar, dar lucrurile se pare ca nu sunt intelese prea bine, iar mie nu imi pare deloc a fi acelasi dar.

Mai postez inca o data versetele, pentru ca eu nu vad nici un schepsis aici:

1. Și când a sosit ziua Cincizecimii, erau toți împreună în același loc. 2. Și din cer, fără de veste, s-a făcut un vuiet, ca de suflare de vânt ce vine repede, și a umplut toată casa unde ședeau ei. 3. Și li s-au arătat, împărțite, limbi ca de foc și au șezut pe fiecare dintre ei. 4. Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi. 5. Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer. 6. Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa. 7. Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni? 8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut? 9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia, 10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți, 11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu! 12. Și toți erau uimiți și nu se dumireau, zicând unul către altul: Ce va să fie aceasta?

Deci, erau in Ierusalim oameni de toate neamurile, si acestia toti ii auzeau pe Apostoli vorbind limba lor, ceea ce ar fi fost cam greu...pentru ca se stia ca ei erau galileieni...si nu parti, arabi, elamiti...dar ei vorbeau limbile acelea (care nu se invatau la scoala).

Multimea aceasta de oameni care vorbea limbi diferite, intelegea mesajul Apostolilor...si intelegeau faptele minunate ale lui Dumnezeu, spuse pe limba lor!

Astfel, darul e pentru ca Apostolii sa vorbeasca multimilor, sa propovaduiasca Cuvantul lui Dumnezeu, unor oameni care nu intelegeau limba evreiasca...dar cu ajutorul darului, Il intelegeau...si in asta consta minunea.

Deci ei auzeau toate acestea in limba lor materna, nu aveau nevoie de translator...auzeau bine totul, si doar se mirau ca Apostolii pot vorbi limba lor!!


Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Propun eu o denumire binecunoscută: „bolboroseală în limbi”
Nu stiu ce sa zic, aceasta expresie caracterizeaza exact faptul ca cica...cel care vorbeste ar avea nevoie de un translator( unul, dar de ce unul, si nu pe putin jumatate de sala), tie nu ti se pare deloc ciudat?

Adica Doamne fereste, toti penticostalii primesc acest dar, toti vorbesc..deci sunt la fel de merituosi, insa nu se inteleg unul pe altul?

Ce sa mai zic de faptul ca toata lumea prezenta in acel loc, ar trebui sa inteleaga ce spun cei care vorbesc in limbi, pentru ca asta e sensul...in caz contrar e un show, si atat...si dorinta de a arata ca ai si tu darul, in public...ca nu cumva sa se creada ca nu il ai, ca nu...dupa aia s-ar deduce ca nu auzi, nu intelegi...si esti varza!

Iar daca e rugaciune ( si nu mesaj catre multime), atunci ar trebui sa aiba loc in particular, iar daca e un moment atat de intim, atunci ar trebui sa aiba loc numai intre credincios si Dumnezeu ( daca restul oricum nu inteleg nimic, deci de ce sa stai si bolborosesti in fata adunarii( care s-ar uita numai la transa celui daruit) si ce poate insemna acest lucru, ca eu nu ma prind?

Ce inteleg penticostalii din versetele de mai sus, inclusiv acesta :Limbile sînt spre semn, nu credincioșilor, ci necredincioșilor (I Corinteni 14, 22)?