View Single Post
Vechi 21.04.2010, 01:17:35
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Fara suparare, homeopatia NU este o stiinta exacta. Masurarea concentratiilor si tabelele cu simptome NU o fac stiinta exacta.
Dar ce anume face ca o știință să fie exactă ? (Presupunând că homeopatia și medicina în general sunt științe și nu arte, ceea ce nu este tocmai adevărat, dar asta e altă discuție).

Citat:
(Cand eu iau un medicament pt durere de cap sau dinti, cand ii administrez copilului ceva impotriva febrei.. medicul imi explica destul de exact CUM functioneaza acel medicament.
Hehehe, aici v-am prins ! Dacă ați avut norocul excepțional să dați peste un medic care explică pacienților mecanismele de acțiune, atunci aflați că nu la UNELE, ci la MAJORITATEA medicamentelor mecanismul de acțiune este necunoscut. Că tot ați dat un exemplu, mecanismul de acțiune al antitermicelor nu este cunoscut. Nu știm pe ce receptori și ce modificări moleculare produce o banală tabletă de Diclofenac. Și totuși, medicul, cu arta (sau, mă rog, cu știința sa exactă) o folosește. Un premiu Nobel din anii 90 s-a luat pe deslușirea mecanismului de acțiune a nitroglicerinei. Și totuși, nitroglicerina era folosită de mulți, mulți ani. Așa că spuneți medicului copilului dv că, dacă știe în ce fel scade temperatura antitermicul pe care îl administrează, e un candidat sigur la premiul Nobel. Nu altfel stau lucrurile în ceea ce privește cauzele bolilor. În peste 90 % din cazurile de hipertensiune arterială, mecanismul îmbolnăvirii este necunoscut. Noi mascăm această necunoaștere formulând diagnosticul de "hipertensiune esențială", ceea ce arată că nu știm, în mod esențial, despre ce este vorba. Ori de câte ori întâlniți într-un diagnostic termenii de "esențial", "primar", "idiopatic", "funcțional" sau "sine materia", să știți că este vorba de o boală de cauză necunoscută. Deci, dacă nu știm ce anume face ca un pacient să aibă banala hipertensiune arterială, dacă, de fapt, tratăm boli a căror apariție ne este necunoscută cu medicamente al căror mecanism de acțiune este necunoscut, vă întreb: mai aveți aceeași viziune despre "medicina ca știință" pe care o aveați ? Mai vedeți atunci aceeași diferență între medicamentul alopat cu mecanism de acțiune necunoscut și medicamentul homeopat, cu mecanism de acțiune la fel de necunoscut ?

Citat:
In cazul homeopatiei vorbim de incercare si eroare.
Adică ? Mai precis ? Ați încercat un tratament homeopatic dv și altcineva și nu a dat rezultate ? Se întâmplă aceasta numai în homeopatie, sau, de fapt, e o problemă mai generală că tratamentele noastre sunt, de fapt, încercări și tatonări, urmate numai uneori de succes terapeutic ?

Citat:
De altfel, in strainatate asigurarea medicala nu acopera tratamente homeopatice etc..)
În multe țări se acoperă. În altele, cei care nu doresc ca homeopatia să intre în sistemul de asigurări sunt medicii homeopați. Și bine fac. Mai au un cuvând greu de spus și firmele farmaceutice, care s-ar putea vedea fără obiect de activitate. Ele fac politica sanitară în multe țări.

Citat:
Ca sa o spun direct, tot ce se intampla cu scuturarea sticlutei si restul.. mie imi pare un ritual, nu stiinta.
Sticluțele cu medicamente sunt foarte scuturate, indiferent că vorbim de remedii homeopate sau alopate. Ori de câte ori pe rețetă apare un "MFS", adică "misce, fiat solutio" înseamnă că farmacistul trebuie să scuture sticluța cu mult simț de răspundere. Este un ritual făcut de orice farmacist de 100 de ori pe zi.

Citat:
Fortza vitala NU este concept crestin! Nu voi elabora aici, ca nu am timp
Nu-i nimic, elaborați când veți avea timp.

Citat:
Daca voi credeti ca homeopatia este stiinta medicala, va doresc din tot sufletul sa va tina Dumnezeu sanatosi!
Mulțumesc, sper să fim sănătoși. Chiar și când ne îmbolnăvim, ieșim repede din necaz cu ajutorul acestui minunat instrument care este homeopatia, precum și cu altele pe care arta medicului le oferă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 21.04.2010 at 01:20:39.
Reply With Quote