Citat:
În prealabil postat de anna21
Eu vad doar o celebrare a mortii.
Dincolo de hidosenia exponatelor (presupun ca acesta este scopul: de a soca), oamenii invata mult mai rapid si eficient decat pe bancile scolii ca noi suntem doar carne, sange, oase.. nimic altceva.
(Aceasta postare este dedicata lui Fani... care a spus ca arta "reflecta realitatea in mod sintetic", privind arta putem intelege mai bine realitatea etc...)
|
Sa stii ca si eu am fost socata de aceasta expozitie si nu m-am dus sa o vad. Departe de mine gandul de a-mi duce copiii acolo, deci...
Eu la alt aspect m-am gandit: la lipsa de respect pentru corpul uman. Culmea este ca imi amintesc ca o colega atee era de aceeasi parere cu mine.
Si da, si aceasta expozitie reflecta o realitate: una asa cum a spus Solveig (dar trebuie poate sa ai ochi foarte curati ca sa vezi ceva frumos acolo, sa te gandesti la maiestria creatorului - eu banuiesc ca nu-i am; de altfel orice fata umana desfigurata ma socheaza profund), a doua ca este un moid actual al multor oameni de a vedea omul. Reflecta o stare de spirit.
Dar eu sa stii ca nu am vrut sa spun ca orice arta e benefica, sau ca e benefica oricui. Sunt multe carti pe care nu le-as citi pentru ca imi dau seama ca nu mi-ar face bine, sau pe care desi eu me-am citit nu le-as recomanda altor persoane.
Eu m-am opus numai ideii tale ca orice opera de arta scrisa sau produsa de un om cu idei neortodoxe (fie ele masone, ezoterice sau altele) are din start o influenta negativa si ar trebui evitata de un crestin ortodox. Nu stiu de fapt daca ai spune chiar asa pentru adulti, dar pentru copii ai fost foarte radicala.