![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate am mai povestit desprea aceasta epozitie.. nu expozitia in sine ma uimeste, cat reactiile oamenilor la ea. Am aflat de ea de la o prietena care a vazut-o si mi-a spus "extraordinar cat de bine surprinde ca noi suntem doar niste MECANISME COMPLICATE".
![]() Suntem noi complicate masinarii biologice? Aceasta este ideea implicita a expozitiei BODIES, mai ales ca lipsesc considerentele etice in realizarea ei. Prezinta FETUSI REALI (polimerizati pt a opri descompunerea), parti umane reale (unele se banuieste ca ar proveni de la persoane executate prin china). ![]() Aceasta este una dintre cele mai aclamate expozitii de arta. A fost vazuta de milioane de oameni (prietena mea a fost cu copilul ei de 4 ani) si se considera ca are valoare educativa. Eu vad doar o celebrare a mortii. Dincolo de hidosenia exponatelor (presupun ca acesta este scopul: de a soca), oamenii invata mult mai rapid si eficient decat pe bancile scolii ca noi suntem doar carne, sange, oase.. nimic altceva. (Aceasta postare este dedicata lui Fani... care a spus ca arta "reflecta realitatea in mod sintetic", privind arta putem intelege mai bine realitatea etc...) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insa putem spune ca suntem SI niste masinarii complicate, de fapt foarte complicate si foarte frumos construite. Ceea ce (ma) socheaza nu e uratenia exponatelor (pentru mine nu sunt urate) ci bogatia de structuri care se dezvaluie dupa ce dam la o parte pielea. De ce nu ar putea fi educativa si chiar aducatoare de bucurie sufleteasca aceasta expozitie? Nici una din partile acestor exponate nu spune ca suntem DOAR asta, ci doar ca suntem SI asta. (dar faptul ca sunt trupuri care ar fi trebuit ingropate ma intristeaza)
|
||||
|
||||
![]()
Anna, dar Bodies... nu este o expozitie de ARTA. Este o expozitie de corpuri, dupa cum spune si titlul, si nu cred ca s-a propagat ideea ca vreunul din acele corpuri sunt exponate de arta, gen tablou sau sculptura.
Si nu, nu vreau sa spun ca este un lucru bun. Bodies... a stat cateva luni in orasul din SUA in care eram eu si nu m-am dus, desi am impresia ca nici nu trebuia sa platesc. Din considerente etice. Si fiindca eu consider ca oamenii morti stau in morminte, ca trebuie sa avem respect fata de trupul uman ca si (fost) templu al Sf. Duh, si asa mai departe. Dar din nou, nici organizatorii nu au spus ca expozitia este arta. Si in privinta postarilor celorlalte de pe acest thread. Cred ca exagerezi uitandu-te la lucruri copilaresti cu ochelari de adult care a vazut si trait multe. Da, cocainei i se mai spune si snow white in engleza. Dar daca ii spui unui copil povestea cu Alba ca Zapada, sunt 100% sigura ca nu din cauza asta va deveni drogat, daca va deveni drogat. Sexul, aluziile sexuale si celelalte pe care noi ca si adulti le vedem in unele povesti sunt de multe ori din cauza mintii noastre pervertite. Dar unui copil normal nici nu i-ar trece prin cap asa ceva. Poate eram eu cam inocenta, dar cand aveam 10-11-12-13 ani imi placeau grozav cartile lui Karl May. Ca multor altor copii. De abia cand deja eram la primul master la un curs proful a inceput sa spuna despre homosexualitate si aluzii la homosexualitate in cartile lui Karl May am ramas cu gura cascata. Nici prin cap nu-mi trecuse...
|
|||
|
|||
![]()
Noesisaa, priveste imaginile pe care le-am postat.
Ti se pare ca acel corp disecat este amplasat intamplator intr-o pozitie provocatoare? Cu mameloane de plastic supradimensionate adaugate ulterior etc.. Sau acei doi calareti.. doar niste corpuri? Este evident ca este o expozitie de arta. Nu doar de corpuri. |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt corpuri asezate in pozitii naturale. Ar trebui sa caut o definitie a artei, dar cred ca definitia include creativitate, imaginatie, supra-realiatate chiar, etc. Nu stiu daca asta este obiectivul Bodies...Din nou, cat timp a fost expozitia in oras, si s-a facut destul de multa reclama, nu am avut impresia ca ar fi o expozitie de arta. Scopul expozitiei era de a rata oamenilor obisnuiti ceea ce in general este vizibil doar doctorilor sau studentilor la medicina...nu stiu daca asta e arta, nu cred.
In fine, nu cred ca o sa fim de acord....
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Crede-ma ca am vazut si disecat cadavre in anul 1 de facultate (ca sa nu mai zic ca am avut schelet in casa). Pana si in sala de anatomie era mai multa decenta decat in expozitia asta.... Si ala era ultimul loc in care sa te mai gandesti la ceva sacru.
|
||||
|
||||
![]()
Sigur, ai dreptate, nu pozitii naturale pentru cadavre. Dar eu nu am spus ca nu este grotesc. Este. Cred ca am spus ca nici nu am fost ca mi s-a parut prea creepy, si oricum, ne la locul lui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu la alt aspect m-am gandit: la lipsa de respect pentru corpul uman. Culmea este ca imi amintesc ca o colega atee era de aceeasi parere cu mine. Si da, si aceasta expozitie reflecta o realitate: una asa cum a spus Solveig (dar trebuie poate sa ai ochi foarte curati ca sa vezi ceva frumos acolo, sa te gandesti la maiestria creatorului - eu banuiesc ca nu-i am; de altfel orice fata umana desfigurata ma socheaza profund), a doua ca este un moid actual al multor oameni de a vedea omul. Reflecta o stare de spirit. Dar eu sa stii ca nu am vrut sa spun ca orice arta e benefica, sau ca e benefica oricui. Sunt multe carti pe care nu le-as citi pentru ca imi dau seama ca nu mi-ar face bine, sau pe care desi eu me-am citit nu le-as recomanda altor persoane. Eu m-am opus numai ideii tale ca orice opera de arta scrisa sau produsa de un om cu idei neortodoxe (fie ele masone, ezoterice sau altele) are din start o influenta negativa si ar trebui evitata de un crestin ortodox. Nu stiu de fapt daca ai spune chiar asa pentru adulti, dar pentru copii ai fost foarte radicala.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt de acord cu tine aici, e felul omului de azi de a asalta intimitatea altora; omul curios, care cauta senzationalul, barfa, pacatul celuilalt, in efortul de a uita de sine, si de a se pacali pe sine. Si expozitia asta e un fel de abuz.
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu inteleg Anna de ce postezi niste poze cu care nu esti de acord, sau de ce trebuie sa acorzi atat importanta acestei expozitii?!?
![]() Da, si eu am tot vazut postere, si pliante legate de aceasta expozitie...si nu era nevoie sa ma mai si duc acolo sa trec in revista toti muschii, sa vad oameni jupuiti...calarind cai cu burta rupta... Arta e arta pana la urma, si nimeni nu ne obliga sa vizionam lucruri care nu ne convin...mai mult decat decidem noi sa o facem! Am vazut lucruri si mai socante de atata in domeniul artei...dar intamplator, insa la o expozitie a carei tematica/stil nu imi place, chiar nu ma duce nimeni cu arcanul! ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din lumea animalelor! | UNNOOM | Teologie si Stiinta | 19 | 17.07.2014 23:07:04 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Lumea 100% ortodoxa | coralina | Generalitati | 103 | 10.10.2010 20:42:28 |
LUMEA ANIMALELOR | Catalina | Generalitati | 5 | 06.06.2007 15:46:44 |
|