View Single Post
Vechi 30.04.2010, 11:58:05
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costin_byby Vezi mesajul
Impartasirea foarte deasa in primele veacuri crestine se facea in primul rand datorita persecutiilor indreptate impotriva crestinilor.Si pt ca nu se stia daca maine vei mai exista se dadea foarte des.
Spui asta ca si cum atunci nu stiai daca vei apuca ziua urmatoare, dar astazi stii bine ca vei prinde batranetele sau ca sigur vei mai trai inca vreo cateva luni. Si astazi iti permiti ca mai tragi de timp pana la postul urmator, cand vei avea atatea de marturisit incat tot tu te vei considera nevrednic de Sfanta Impartasanie. De unde stii tu ca nu vor veni "in noaptea asta sa ceara de la tine sufletul tau"?!

Citat:
În prealabil postat de costin_byby
Impartasania se da spre curatirea si sfintirea credinciosului spovedit care chiar doreste indreptarea vietii sale.Dupa un timp duhovnicul observandu-i viata si schimbarea in bine va da binecuvantare celui care s-a indreptat.Impartasirea cu nevrednicie este mai grava decat neimpartasirea foarte deasa.Dar asta numai duhovnicul este responsabil,caci prin gura lui hotaraste Hristos.
Evident ca aici vorbim despre crestinii care se straduiesc sa traiasca ortodoxia la modul continuu. Care au duhovnic si fac ascultare de acesta, daca preotul respectiv are temei in Scriptura si in Traditie pentru indrumarea ta spirituala. Deci, daca acesta te dezleaga sa te cumineci saptamanal, atunci asa faci. Eu, pana la un moment dat, desi ma spovedeam si eram invitat sa vin la impartasit, refuzam, pentru ca eram eu mai destept si ma credeam nevrednic. Slava Domnului ca m-a scos din falsa evlavie in care traiam! Asa ii fraiereste amagitorul pe crestini, sa se impartaseasca rar, pentru ca nu-s vrednici, auzi... Ca si cum Hristos Se da numai celor desavarsiti si sfinti ajunsi la nepatimire, nu spre iertarea pacatelor si spre indreptare la viata de veci. Unii chiar au tupeul sa clasifice impartasirea deasa ca cea mai grava erezie a timpurilor noastre... Ce sa mai comentez?!... Dumnezeu sa-i lumineze.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote