View Single Post
Vechi 01.05.2010, 09:23:34
Garrett's Avatar
Garrett Garrett is offline
Member

Data înregistrării: 08.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costin_byby Vezi mesajul
Sa-mi fie cu iertare dar subiectul mi se pare swcris putin tendentios. Eu nu sunt de acord ca majoritatea intelectualilor sunt impotriva bisericii sau a autoritatii ei.Majoritatea preotilor si a celor ce conduc Bisericile de toate confesiunile sunt intelectuali.In afara de preoti si membrii clerului se poate afirma cu certituine ca intelectuali din toate mediile(medici,profesori,artisti,juristi,politicie ni,psihologi s.a)sustin Biserica,o respecta si participa fiecare cu ce poate la indeplinirea rolului ei in societate si unii sunt membri chiar activi ai bisericii.Subiectul topicului ar induce ideea eronata ca doar prostii merg la Biserica,ceea ce este fals
Tin sa va contrazic, si va rog sa recititi prima postare. Subiectul topicului nu este faptul ca majoritatea intelectualilor sunt impotriva Bisericii. V-ati pripit sa faceti o afirmatie care ar putea deturna scopul discutiei noastre. Precizarea privind intelectualii a fost o simpla constatare personala. Totusi, pentru a va da un raspuns: majoritatea celor pe care ii pot numi "cunoscuti" sunt sau sunt pe cale de a deveni "intelectuali" (adica, oameni cu studii superioare, preocupari intelectuale), iar atitudinea lor fata de Biserica nu este de impotrivire, ci cel mult de tolerare, chiar condescendenta. Subliniez ca este vorba despre oameni pana in 30 de ani. Daca imi argumentati prin exemple dintr-un segment de varsta mai avansat, va spun inca de acum ca aceia la care va ganditi dvs. fac parte dintr-o alta epoca.

Primul pas este sa iti recunosti greseala. Daca unui simplu om ii este de multe ori imposibil, ganditi-va cat de dificil trebuie sa fie la nivel organizational.