Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.04.2010, 17:12:32
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Ce am spus mai sus e referitor la educatia pe care o au inca viitorii preoti ca acea cladire unde va predica e mai importanta ca un om .Ear biserica nu e cea pe care HRISTOS a puso in inimile apostolilor ci este acea biserica pe care o vezi cu ochii fizici asta este importanta pentru preoti si cei care urmeaza aceste credinte.Adevarata biserica e in fapte bune si cuget curat nu o cladire gigantica pe care o poate darima un cutremur.
Aici greseste biserica pe care multi oameni nu mai poate sa o urmeze din cauza faptului ca e prea mult materialism in ea .
Vechi 29.04.2010, 21:32:15
Garrett's Avatar
Garrett Garrett is offline
Member

Data înregistrării: 08.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gavriil Vezi mesajul
Aici greseste biserica pe care multi oameni nu mai poate sa o urmeze din cauza faptului ca e prea mult materialism in ea .
O opinie pertinenta, care reclama multa cugetare.
Vechi 29.04.2010, 23:12:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Garrett Vezi mesajul
O opinie pertinenta, care reclama multa cugetare.
Prostii, asta zice protestantu' ca el se crede mai duhovnicesc si mai moral decat ceilalti.
Si ateul binenteles, ca sa-si gaseasca o scuza sa nu vina la pocainta, ca deh..daca e mai bun decat cei din Biserica, de ce ar mai veni la biserica?

Exemplul in Biserica este Hristos si Sfintii, restul este relativ iar cine se grabeste sa judece de fapt pe sine se osandeste.
Vechi 29.04.2010, 23:25:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ce face Biserica pentru a combate involutia omului? Ar trebui sa actioneze in aceasta privinta? Cum?
Invandu-l sa deosebeasca binele de rau si sa-si exercite liberul arbitru alegand binele.

Binenteles, daca omul cauta acest ajutor, adica isi recunoaste deruta si neputinta.

Daca este infumurat si crede ca el este bun si pe calea cea buna, chiar mai bun si mai stiutor decat Biserica, este dincolo de orice posibilitate de ajutor si nu face decat sa involueze in continuare desi are impresia ca face exact contrariul.
Vechi 30.04.2010, 21:17:11
Garrett's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Invandu-l sa deosebeasca binele de rau si sa-si exercite liberul arbitru alegand binele.

Binenteles, daca omul cauta acest ajutor, adica isi recunoaste deruta si neputinta.

Daca este infumurat si crede ca el este bun si pe calea cea buna, chiar mai bun si mai stiutor decat Biserica, este dincolo de orice posibilitate de ajutor si nu face decat sa involueze in continuare desi are impresia ca face exact contrariul.
Imi place teza dumneavoastra. Trebuie totusi sa recunosc ca ma framanta o idee, pe care de altfel cred ca am mai sugerat-o in postari anterioare. Biserica, in calitate de carmuitor spiritual al omului, trebuie sa astepte ca omul sa caute singur ajutor? Nu poate avea o atitudine, sa-i spunem, pro-activa? Sau, pentru a satisface anumite luari de pozitie - bine fundamentate - o atitudine mai proactiva decat infatiseaza in prezent?
Vechi 30.04.2010, 22:55:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Biserica, in calitate de carmuitor spiritual al omului, trebuie sa astepte ca omul sa caute singur ajutor? Nu poate avea o atitudine, sa-i spunem, pro-activa? Sau, pentru a satisface anumite luari de pozitie - bine fundamentate - o atitudine mai proactiva decat infatiseaza in prezent?
Da, aceasta este și părerea mea. Biserica trebuie să predice, să reevanghelizeze o lume ajunsă creștină cu numele, să "iasă în lume".
Asta este o eroare de pastorație care se observă și în Biserica Catolică. Preoții par timorați. Călugării sunt retractili, chiar și ordinele monahale care au avut drept misiune predicarea. Până și ordinele care au ca misiune ajutorarea celor în suferință vin numai când sunt chemate. Este adevărat, au fost alungați de peste tot, începând cu spitalele. Dar trebuie mereu încercat. Sf Francisc predica în piețele publice. Când nu mai era nimeni să îl asculte, predica peștilor, care se ridicau din apă și îl ascultau. Ce fac numeroșii călugări care se pretind urmașii "spiritualității franciscane" ? Nu am văzut pe niciunul în Cișmigiu. Terenul abandonat este ocupat rapid de adversar.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 30.04.2010, 23:26:21
costin_byby costin_byby is offline
Member

Data înregistrării: 13.04.2010
Implicit

Sa-mi fie cu iertare dar subiectul mi se pare swcris putin tendentios. Eu nu sunt de acord ca majoritatea intelectualilor sunt impotriva bisericii sau a autoritatii ei.Majoritatea preotilor si a celor ce conduc Bisericile de toate confesiunile sunt intelectuali.In afara de preoti si membrii clerului se poate afirma cu certituine ca intelectuali din toate mediile(medici,profesori,artisti,juristi,politicie ni,psihologi s.a)sustin Biserica,o respecta si participa fiecare cu ce poate la indeplinirea rolului ei in societate si unii sunt membri chiar activi ai bisericii.Subiectul topicului ar induce ideea eronata ca doar prostii merg la Biserica,ceea ce este fals
Vechi 30.04.2010, 23:51:30
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costin_byby Vezi mesajul
Sa-mi fie cu iertare dar subiectul mi se pare swcris putin tendentios. Eu nu sunt de acord ca majoritatea intelectualilor sunt impotriva bisericii sau a autoritatii ei.Majoritatea preotilor si a celor ce conduc Bisericile de toate confesiunile sunt intelectuali.In afara de preoti si membrii clerului se poate afirma cu certituine ca intelectuali din toate mediile(medici,profesori,artisti,juristi,politicie ni,psihologi s.a)sustin Biserica,o respecta si participa fiecare cu ce poate la indeplinirea rolului ei in societate si unii sunt membri chiar activi ai bisericii.Subiectul topicului ar induce ideea eronata ca doar prostii merg la Biserica,ceea ce este fals
Uite o remarca buna. Dar se pare ca avem ochi numai pentru a observa neregulile. Sa nu uitam cine a cladit ortodoxia si ne-a transmis-o pana astazi asa, cine si cu ce s-au ocupat majoritatea Sfintilor Parinti, cata carte stiau ei... Tocmai, celor cu intelect ridicat si cu mai multa cultura mai mult li se cere sa contribuie, nu invers. Parintele Steinhardt spunea despre crestinism ca nu e o religie a celor prosti si nici a celor umili si ca adevaratul crestin e un aristocrat (al spiritului, fireste, nu prin nastere).
Vechi 01.05.2010, 00:45:35
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Biserica trebuie sa isi insusesca cu adevarat acest iubesteti aproapele si iubesteti dusmanul numai atunci oamenii vor intelege ca ceea ce face biserica e cu adevarat ceea ce a hotarit DUMNEZEU dar se pare ca sintem in impas cu aceste porunci care ni lea dat DOMNUL HRISTOS.
Vechi 01.05.2010, 09:23:34
Garrett's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costin_byby Vezi mesajul
Tin sa va contrazic, si va rog sa recititi prima postare. Subiectul topicului nu este faptul ca majoritatea intelectualilor sunt impotriva Bisericii. V-ati pripit sa faceti o afirmatie care ar putea deturna scopul discutiei noastre. Precizarea privind intelectualii a fost o simpla constatare personala. Totusi, pentru a va da un raspuns: majoritatea celor pe care ii pot numi "cunoscuti" sunt sau sunt pe cale de a deveni "intelectuali" (adica, oameni cu studii superioare, preocupari intelectuale), iar atitudinea lor fata de Biserica nu este de impotrivire, ci cel mult de tolerare, chiar condescendenta. Subliniez ca este vorba despre oameni pana in 30 de ani. Daca imi argumentati prin exemple dintr-un segment de varsta mai avansat, va spun inca de acum ca aceia la care va ganditi dvs. fac parte dintr-o alta epoca.

Primul pas este sa iti recunosti greseala. Daca unui simplu om ii este de multe ori imposibil, ganditi-va cat de dificil trebuie sa fie la nivel organizational.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ascultarea de Biserica - pana unde ? Erethorn Biserica Ortodoxa Romana 30 03.08.2012 14:14:51
O biserica unde se fac cateheze Elenis Generalitati 18 14.04.2011 22:32:33
Despre ura.. Cum iertam celui ce ne uraste si e greseste ionut12 Generalitati 0 28.09.2010 23:46:17
Pana unde poate patrunde biserica in viata noastra privata? sophia Despre Biserica Ortodoxa in general 54 12.11.2009 13:54:22