Citat:
În prealabil postat de Jane Says
Pai nu sunt multumita deloc.
Faza cu administratia nu-sh ce nu sta deloc in picioare oricat am catelus cu parul cret noi.
|
Nu am zis ca e ceva bun sa fie partide, deci nu intelege ce vrei. Dar realitatea e ca sunt. Intotdeauna au fost. Dar de ce-i anatemizati pe cei ce nu sunt ca voi pentru ca nu au inteles cum intelegeti voi? Si bagi mana in foc ca voi sunteti cei corecti si drepti? Ca v-ati anatemizat fratii la prima dorinta de a sluji lui Dumnezeu cum cred de cuviinta, desi nu pacatuiau mai mult ca voi?
Singurul lucru care sta intre om si Dumnezeu e pacatul. Daca omul vrea sa se odihneasca sambata, lasa-l. Daca vrea sa ceara la Dumnezeu dar de vindecare pentru a ajuta amaratii, lasa-l. Daca el crede ca dupa moarte dormi, apai sa creada. oricum vom sti sigur-sigur doar dincolo. Dar nu-l anatemiza , caci s-ar putea sa fie mai sfant ca tine.
Sf Ap Pavel spunea cam asa:
"Așadar, câți suntem desăvârșiți aceasta să gândim; și
dacă gândiți ceva în alt fel, Dumnezeu vă va descoperi și aceea.
Dar de acolo unde am ajuns, să urmăm același dreptar, să gândim la fel."
Multi nu erau de acord cu Sf Ap Pavel, insa el nu-i anatemiza, ci recomanda sa ramana uniti in alergarea dupa Hristos, iar in cele ce nu s-a ajuns la un acord sa nu se certe unii cu altii. Singurii anatemizati erau cei ce distorsionau mesajul mantuirii, Evanghelia, nu traditia fiecarei grupari. El nu ridica datinile, obiceiurile si parerile personale la nivel de dogma.