Citat:
În prealabil postat de cuvant
Putina lamurire, la raspunsuri.
La intrebarea: Cum ajuta un protestant pe un ortodox aflat intr-o asemenea ratacire? De ce ati raspuns "depinde", de ce ar fi un ortodox in ratacire? Ati spus ca nu ar exista o prapastie intre cele doua culte.
Acum sa ne intelegem..este ortodoxul in ratacire..exista prapastie intre cele doua culte..are nevoie ortodoxul de ajutor?
|
Ma refeream la ortodocsii doar cu numele, care nu Il cunosc pe Dumnezeu si traiesc in pacate mari si rataciri. Cred ca sunteti de acord cu mine ca nu tot ce se numeste ortodox este si ortodox.
Citat:
Oare interesul cui o fi sa nu observam aceasta prapastie, caci eu spun ca exista o atat de mare necunoastere la unul dintre noi doi, existand si o mare prapastie intre noi.
|
Fie si prapastie daca doriti. Insa pentru mine nu este una de netrecut. Interesul celor ce vor sa dezbine e evident.
Citat:
Acum, in speranta ca nu v-am mahnit nici de data aceasta, astept marturisirea dumneavoastra de credinta, si cu cat cuvintele vor fi mai sincere...nu acele cuvinte ocolitoare, caci cel ce marturiseste un adevar, il va marturisi cu tarie, cu credinta.
|
Mie mi se pare ca am fost destul de directa si la obiect si nu am ocolit nimic.
Marturisirea mea de credinta este Crezul. In plus cred ca Hristos a murit pentru ca oricine crede in El sa aiba viata vesnica, cum spune Scriptura. Cred ca Dumnezeu mai lucreaza si astazi ca pe vremea apostolilor, mantuind, vindecand, vorbind prin prooroci si facand minuni. Si cred ca Iisus Hristos imi este arhisuficient pentru mantuire si implinire sufleteasca.
Citat:
Si o ultima intrebare..oare Toti acesti Sfinti pe care noi i cinstim, or fi o lucrare a potrivnicului, caci noi I cinstim si ne rugam sa mijloceasca pentru noi, si credem ca sunt Sfintii Lui Dumnezeu, adevaratii Marturisitori ai Domnului Iisus Hristos. La Prislop, anul trecut la Parintele Arsenie Boca, la mormant au fost peste 40 de mii de pelerini, deci toti acestia or fi in mare inselare..
Aveti oportunitatea sa va marturisti credinta, spre a ne scoate pe toti din aceasta mare inselare..si cuvintele sa fie sincere.
Va multumesc inca o data.
|
Aici dati-mi voie sa ma indoiesc eu de sinceritatea dvs. Nu cred ca vreti sa aflati parerea mea pentru a iesi din aceasta inselare si nici nu e treaba mea sa spun omului ce nu doreste sa afle.
Insa, pentru ca m-ati intrebat, bine ar fi sa cinstim sfintii. E bine sa mergem la parintele la mormant cu flori, eventual sa tinem un discurs despre el sau sa povestim altora ce om a fost, sa-i propagam invataturile. Dar ce se intampla in fata unor icoane e muuult mai mult decat o cinstire. Si ar trebui sa fim sinceri si sa o recunoastem.