Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 13:22:29
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Pentru Doriana

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ii cinsteste in sensul ca le respecta memoria si rolul important pe care l-au avut in istorie . Fecioara Maria a fost intr-adevar o fiinta foarte curata daca Dumnezeu a ales sa se nasca din ea.
Insa nu ne rugam celor de mai sus; Dumnezeu interzice strict comunicarea cu cei trecuti dincolo. In vechime era pedepsita cu moartea. Exista o granita intre lumea aceasta si cealalta pe care Dumnezeu a pus-o si vrea sa fie respectata.

Incurcatura vine din cauza exprimarii, dar am observat ca este aceeasi idee.
BO zice ca painea devine trupul Domnului. Oricine poate vedea ca nu se intampla sa devina carne. Insa BO spune ca aceasta transformare are loc in mod mistic, nevazut, la nivel spiritual. Pai asta cred si np: Cina este un simbol fizic pentru o realitate spirituala. Adica prin rugaciune painea ia valoarea trupului Domnului Iisus avand in ea ceva din persoana Sa. [sper ca nu m-am exprimat prea incalcit, mie mi se pare acelasi lucru, insa ne batem in cuvinte]
Unii o iau o data pe luna, altii de doua ori, altii in fiecare duminica. Ucenicii o luau de cate ori se intalneau. .

Aici nu stiu daca noi am scos sau voi ati adaugat, majoritatea oamenilor din toata lumea merg pe varianta scurta a Bibibliei. Deci subiectul ma depaseste, nu l-am studiat. Oricum cartile care sunt in plus nu sunt esentiale pentru mantuire, le-am citit, sunt carti istorice sau pilde de intelepciune, au multe lucruri frumoase. Dar nici pe ortodocsi nu-i vad citand prea mult din ele.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri, in acest mod stim cine suntem, care o fi crezul fiecaruia dintre noi, si poate in cele din urma vor fi si unele concluzii, care de vor izvora de la Bunul Dumnezeu va fi spre zidirea sufletului.
Daca permiteti inca cateva intrebari? Sa ma iertati.

Crestinul ortodox pacatuieste rugandu-se Fecioarei Maria?
Este un mare pacat sa scoata un cuvant din Biblie, sau sa nu se traduca intr-un mod foarte responsabil?
Poate fi talmacit da catre oricine Cuvantul Lui Dumnzeu?
Este un mare pacat ca un crestin ortodox sa creada ca painea este Insusi Trupul Mantuitorului?
Prin raspunsurile dumneavoastra sunteti de acord ca exista o mare prapastie intre cele doua culte, pot fi amandoua izvoare cu apa curata, ori unul dintre ele o fi otravite?
Cum ajuta un protestant, pe un ortodox care se afla intr-o asa mare ratacire?
De ce Lumina la Ierusalim se pogoara doar la Biserica ortodoxa?
Va multumesc inca o data si sa ma iertati..
Vechi 04.05.2010, 13:23:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Nu e cazul sa dramatizati atat, si Biblia "sectantilor" scrie tot de 12 apostoli, chiar daca nu e asa de "ortodoxa".. Puteati sa verificati inainte de a afirma cele de mai sus, dar, ah, am uitat, va e teama sa nu va smintiti...

Matei 10

"Apoi Isus a chemat pe cei doisprezece ucenici ai Săi și le-a dat putere să scoată afară duhurile necurate și să tămăduiască orice fel de boală și orice fel de neputință.
Iată numele celor doisprezece apostoli: Cel dintâi, Simon, zis Petru, și Andrei, fratele lui; Iacov, fiul lui Zebedei, și Ioan, fratele lui;
Filip și Bartolomeu; Toma și Matei, vameșul; Iacov, fiul lui Alfeu, și Levi, zis și Tadeu;
Simon, Canaanitul, și Iuda Iscarioteanul, cel care a vândut pe Isus
Aceștia sunt cei doisprezece pe care i-a trimis Isus,."

Si celelalte versete sunt aproape identice. Nu le mai scriu, puteti verifica si voi.
Una e sa stii sa citesti, alta este sa poti sa intelegi.

Macar de cei 13 ar fi trebuit sa stii, de fapt au mai fost inca 70 la care s-au mai daugat cativa, dar asta doar cei din familie stiu, tu n-ai de unde.

http://ro.orthodoxwiki.org/Apostol
Vechi 04.05.2010, 13:30:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dumnezeu interzice strict comunicarea cu cei trecuti dincolo. In vechime era pedepsita cu moartea. Exista o granita intre lumea aceasta si cealalta pe care Dumnezeu a pus-o si vrea sa fie respectata.
Interzice in mod expres ocultismul si alte proceduri vrajitoresti, din pacate intelegerea ta limitata face abstractie de un lucru pe care alti protestanti il cunosc cel putin in principiu - interpretarea trebuie sa tina de context.
Care este diferenta intre contextul VT si NT?

In VT:
1. Nu se cunostea soarta omului in vesnicie
2. Legatura dintre vii si morti era rupta asa cum omul era rupt de Dumnezeu

In NT:
1. Dumnezeu ne-a revelat soarta omului dupa moarte
2. Stim scopul vietii si soarta omului in vesnicie
3. Cei credinciosii sunt una in Hristos

Citat:
BO zice ca painea devine trupul Domnului. Oricine poate vedea ca nu se intampla sa devina carne. Insa BO spune ca aceasta transformare are loc in mod mistic, nevazut, la nivel spiritual. Pai asta cred si np: Cina este un simbol fizic pentru o realitate spirituala. Adica prin rugaciune painea ia valoarea trupului Domnului Iisus avand in ea ceva din persoana Sa. [sper ca nu m-am exprimat prea incalcit, mie mi se pare acelasi lucru, insa ne batem in cuvinte]
Unii o iau o data pe luna, altii de doua ori, altii in fiecare duminica. Ucenicii o luau de cate ori se intalneau. .
Asta este varianta penticostala care dupa cum recunoaste chiar un istoric penticostal, leapada din invatatura protestanta "biblica" pentru a se adapta la mediul ortodox, cu alte cuvinte pentru a induce in eroare populatia ortodoxa.
La fel procedeaza si cu preotia inventand ceva ce nu exista ..o preotie sacramentala ca o prelungire a preotiei VT.
Vechi 04.05.2010, 13:31:08
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Una e sa stii sa citesti, alta este sa poti sa intelegi.

Macar de cei 13 ar fi trebuit sa stii, de fapt au mai fost inca 70 la care s-au mai daugat cativa, dar asta doar cei din familie stiu, tu n-ai de unde.

http://ro.orthodoxwiki.org/Apostol
Eu am raspuns la citatele Mariei. Sunt scrisi mai multi apostoli in Biblie; si in ziua de azi mai sunt apostoli. Ce ar fi Biserica fara ei? Doar o ramasita a ceea ce a fost odata.

Citat:
Asta este varianta penticostala care dupa cum recunoaste chiar un istoric penticostal, leapada din invatatura protestanta "biblica" pentru a se adapta la mediul ortodox, cu alte cuvinte pentru a induce in eroare populatia ortodoxa.
La fel procedeaza si cu preotia inventand ceva ce nu exista ..o preotie sacramentala ca o prelungire a preotiei VT.
Give me a break. E doar parerea mea. Daca vrei sa discutam serios renunta la acuzatii de nesinceritate. Pana la urma si eu si tu suntem doar niste useri de forum. Si tu poti fi un jihadist sinucigas, daca o luam asa...

Citat:
Interzice in mod expres ocultismul si alte proceduri vrajitoresti, din pacate intelegerea ta limitata face abstractie de un lucru pe care alti protestanti il cunosc cel putin in principiu - interpretarea trebuie sa tina de context.
Care este diferenta intre contextul VT si NT?

In VT:
1. Nu se cunostea soarta omului in vesnicie
2. Legatura dintre vii si morti era rupta asa cum omul era rupt de Dumnezeu

In NT:
1. Dumnezeu ne-a revelat soarta omului dupa moarte
2. Stim scopul vietii si soarta omului in vesnicie
3. Cei credinciosii sunt una in Hristos

.
Foarte frumos, dar asta nu schimba nimic. Dumnezeu a interzis comunicarea cu cei trecuti dincolo. Contextul si-l face fiecare dupa preferinte, deci nu se pune.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 13:36:14.
Vechi 04.05.2010, 13:51:01
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Crestinul ortodox pacatuieste rugandu-se Fecioarei Maria?
..
Nu numai crestinul ortodox, ci si eu pot pacatui daca fac asa ceva.

Citat:
Este un mare pacat sa scoata un cuvant din Biblie, sau sa nu se traduca intr-un mod foarte responsabil?
Este, pentru ca poti schimba tot sensul si introduce erezii. Numai Dumnezeu stie cate au fost schimbate. Insa sunt sigura ca Dumnezeu a avut grija ca mesajul mantuirii sa ramana nealterat pentru cei ce-L cauta sincer.

Citat:
Poate fi talmacit da catre oricine Cuvantul Lui Dumnzeu?
Nu. Trebuie sa ai o oarece experienta cu Dumnezeu . Pentru lucrurile mai grele e nevoie de chiar foarte multa viata traita langa Dumnezeu si multa rugaciune. Dar lucrurile simple le poate intelege si un copilas in credinta, de exemplu ca Dumnezeu iubeste omul si L-a trimis pe fiul Sau sa moara pentru pacatele lui.

Citat:
Este un mare pacat ca un crestin ortodox sa creada ca painea este Insusi Trupul Mantuitorului?
Nu cred. Cum am spus, cam asa credem si noi.

Citat:
Prin raspunsurile dumneavoastra sunteti de acord ca exista o mare prapastie intre cele doua culte, pot fi amandoua izvoare cu apa curata, ori unul dintre ele o fi otravite?
Nu e o prapastie prea mare, caci mesajul mantuirii e acelasi. Diferenta e de forme si alte particularitati. Iar prapastia o facem noi razboindu-ne aiurea.

Citat:
Cum ajuta un protestant, pe un ortodox care se afla intr-o asa mare ratacire?
Depinde. Daca e cu adevarat credincios se bucura impreuna cu el. Daca nu-L cunoaste pe Dumnezeu I-l face cunoscut. [ma rog, fiecare poate actiona intr-un anumit fel]

Citat:
De ce Lumina la Ierusalim se pogoara doar la Biserica ortodoxa?
Pot fi multe motive, dar am mari indoieli asupra veridicitatii acelei minuni. Minunile adevarate sunt vindecarile sufletesti , spirituale si fizice pe care le vad frecvent, scoaterile de demoni si toate lucrurile pe care le-a facut Iisus pe pamant.

Citat:
Va multumesc inca o data si sa ma iertati
Va rog, nu e nevoie sa va cereti iertare. Daca sunt pe un forum ortodox inseamna ca sunt destul de rezistenta la lovituri, iar dvs sunteti un om cu mult bun-simt si nu ati rani nici om musca.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 14:12:53
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit cum va place

quod erat demonstrandum sau end of proof ?
Vechi 04.05.2010, 14:20:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu am raspuns la citatele Mariei. Sunt scrisi mai multi apostoli in Biblie; si in ziua de azi mai sunt apostoli. Ce ar fi Biserica fara ei? Doar o ramasita a ceea ce a fost odata.
In ziua de azi nu mai sunt apostoli. Sunt episcopii care sunt urmasii apostolilor si au succesiune apostolica si cam atat.

Desigur, daca unul are pitici pe creer si se autodesemeaza apostol si mai desemneaza pe altii..asta nu se pune.

Citat:
Give me a break. E doar parerea mea. Daca vrei sa discutam serios renunta la acuzatii de nesinceritate.
Nu sunt acuzatii sunt faptele, expuse chiar de un penticostal care n-are nici un interes sa minta.

Concluziile e drept imi apartin insa le poate trage oricine.

Citat:
Pana la urma si eu si tu suntem doar niste useri de forum. Si tu poti fi un jihadist sinucigas, daca o luam asa...
Legatura cu subiectul discutiei fiind care?
In afara de iritarea evidenta..
Asta a fost in loc de o injuratura?

Citat:
Foarte frumos, dar asta nu schimba nimic. Dumnezeu a interzis comunicarea cu cei trecuti dincolo. Contextul si-l face fiecare dupa preferinte, deci nu se pune.
Contextul nu l-am facut eu, contextul este dat de Scriptura.
Dar daca o citesti cu ochelari de cal, si ignori un principiu de baza al interpretarii, recunoscut chiar de protestanti - contextul, nu e de mirare ca ajungi la convingeri aiurea.

Si asta demonstreaza ca de fapt nu Biblia te intereseaza, ci sa justifici cu ea idei preconcepute ale traditiei protestante care nu are nici o legatura cu Scriptura.

Last edited by AlinB; 04.05.2010 at 14:24:08.
Vechi 04.05.2010, 14:31:28
Senior Member

Implicit

Citat:
Legatura cu subiectul discutiei fiind care?
In afara de iritarea evidenta..
Asta a fost in loc de o injuratura?
Relaxeaza-te. Nu e nici o iritare. Ideea era ca daca a spus un penticostal o parere personala nu ma acuza si pe mine de parerea lui, caci nu stii sigur ce cred eu. Orice spun spui ca e o tehnica de inselare a ortodocsilor. Fii baiat dragut. Merci.

Citat:
In ziua de azi nu mai sunt apostoli. Sunt episcopii care sunt urmasii apostolilor si au succesiune apostolica si cam atat.

Desigur, daca unul are pitici pe creer si se autodesemeaza apostol si mai desemneaza pe altii..asta nu se pune.
.
Respect parerea ta. Ai tot dreptul sa o emiti. Nu ca ar avea vreo baza. Apostoli au fost multi in NT, nu are de ce sa se termine cu apostolia dupa ce a scris Sf Ioan "Amin".

Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 14:34:38.
Vechi 04.05.2010, 14:35:09
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuit Vezi mesajul
Am citit cu atenție postarea dumneavoastră și agreez în întregime ceea ce ați spus. Problema apare în momentul în care definim sectele și le enumerăm.

Dumeavoastră ați amintit: Templul Popoarelor, Davidienii, The Family, Aum, Templul Soarelui și altele. TigerAvalo9 nu vorbea însă despre acest tip de secte, ci el amintea Biserica Adventistă, Biserica Penticostală, Biserica Protestantă cu diversele ei ramuri. Alții de aici de pe forum scriau despre Secta Ortodoxă, știți?

În momentul în care sunt puse în aceeași oală Biserica Ortodoxă și Secta Aum, Biserica Penticostală și Templul Popoarelor sau davidienii cu adventiștii deja eu nu am nici o reținere în a-i acuza pe cei care comit o astfel de mârșăvie că sunt rău intenționați.

Nu vreau nicidecum să afirm că dumneavoastă ați făcut asta. Am spus deja că ceea ce ați scris este și părerea mea. Dar din nefericire există persoane care, într-un mod diabolic, induc ideea că de moment ce toate sunt „secte” toate-s la fel.

De fapt topicul deschis avea un alt subiect: „secta” penticostală, adventistă, protestantă. Era vorba de fapt despre Biserica Lui Hristos.

Si cultul penticostal procedeaza cam la fel pentru ca iti induce o stare "electizanta" sau "de

cercetare divina" care nu e altceva decat sugestie sau mai rau, hipnoza. Ti se pare normal

ca oamenii cand se roaga sa urle, sa fuga prin biserica, sa aplaude, sa rada, sa se arunce

pe jos, sa cante la orga(in timpul rugaciunii), sa debiteze o limba pe care ei nu o inteleg si

multe altele?
Si parintii mei sunt penticostali si ma duceau la adunare si ma implicau in tot felul de

activitati bisericesti iar cand am incetat sa mai merg(pe la 13 ani) au venit cativa pastori la

noi acasa pentru a vorbi cu mine(de obicei veneau pentru a vb cu parintii mei si pt. a le da

bani) si m-au supus unui interogatoriu, m-au intors pe toate partile, mi-au adus dulciuri, mi-

au oferit bani dar eu "nu si nu; nu ma mai duc la adunare"; atunci m-au trimis in camera ca

sa vorbeasca cu ai mei...

Deja cred ca am scris prea mult; in orice caz, ar mai fi o groaza de "denuntat" da' pana nu

iti dai tu singur seama pot eu sa tot scriu.
Vechi 04.05.2010, 14:40:02
cuvant cuvant is offline
Member

Data înregistrării: 14.10.2008
Implicit Pentru Doriana

Putina lamurire, la raspunsuri.
La intrebarea: Cum ajuta un protestant pe un ortodox aflat intr-o asemenea ratacire? De ce ati raspuns "depinde", de ce ar fi un ortodox in ratacire? Ati spus ca nu ar exista o prapastie intre cele doua culte.
Acum sa ne intelegem..este ortodoxul in ratacire..exista prapastie intre cele doua culte..are nevoie ortodoxul de ajutor?
Daca am putea folosi un limbaj al sinceritatii, al adevarului, asa cum il percepe fiecare, numai sa fie lipsit de viclenie, si de ocolisuri, adevarurile de credinta trebuie marturisite, nu ocolite.
Deci Pastorul isi da viata pentru oile sale..ortodoxul marturiseste : toate cele spuse de dumneavoastra sunt erezii, caci tocmai temelia dreptei credinte(ortodoxiei) sunt hulite prin cuvintele dumneavoastra. Un ortodox se roaga pentru cei trecuti la cele vesnice, si prapastia intre cele doua culte este cu mult mai mare, caci erezia loveste tocmai in temelia ortodoxiei.
Sfintele moaste ortodoxul le cinsteste, cinsteste icoanele, exista icoane facatoare de minuni, ortodoxul o cinsteste pe Fecioara Maria(la cultul dumneavoastra nu se face pomenire niciodata de Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu), ortodoxul cinsteste pe Sfintii Parinti, se roaga neincetat pentru mijlocirea lor catre Bunul Dumnezeu. Ortodoxul cinsteste pe inaintasii nostrii, care au aparat pe meleagurile acestea de pagani. O fi gresit Sfantul Stefan cel Mare ca a tinut piep turcilor, o fi gresit Sfantul Martir Brancoveanu ca si-a dat viata pentru dreapta credinta..?
Si cu multitudinea aceasta de diferente, distinsa doamna spuneti ca nu ar exista o prapastie intre noi..
Oare interesul cui o fi sa nu observam aceasta prapastie, caci eu spun ca exista o atat de mare necunoastere la unul dintre noi doi, existand si o mare prapastie intre noi.
Acum, in speranta ca nu v-am mahnit nici de data aceasta, astept marturisirea dumneavoastra de credinta, si cu cat cuvintele vor fi mai sincere...nu acele cuvinte ocolitoare, caci cel ce marturiseste un adevar, il va marturisi cu tarie, cu credinta.
Si o ultima intrebare..oare Toti acesti Sfinti pe care noi i cinstim, or fi o lucrare a potrivnicului, caci noi I cinstim si ne rugam sa mijloceasca pentru noi, si credem ca sunt Sfintii Lui Dumnezeu, adevaratii Marturisitori ai Domnului Iisus Hristos. La Prislop, anul trecut la Parintele Arsenie Boca, la mormant au fost peste 40 de mii de pelerini, deci toti acestia or fi in mare inselare..
Aveti oportunitatea sa va marturisti credinta, spre a ne scoate pe toti din aceasta mare inselare..si cuvintele sa fie sincere.
Va multumesc inca o data.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13