![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca permiteti inca cateva intrebari? Sa ma iertati. Crestinul ortodox pacatuieste rugandu-se Fecioarei Maria? Este un mare pacat sa scoata un cuvant din Biblie, sau sa nu se traduca intr-un mod foarte responsabil? Poate fi talmacit da catre oricine Cuvantul Lui Dumnzeu? Este un mare pacat ca un crestin ortodox sa creada ca painea este Insusi Trupul Mantuitorului? Prin raspunsurile dumneavoastra sunteti de acord ca exista o mare prapastie intre cele doua culte, pot fi amandoua izvoare cu apa curata, ori unul dintre ele o fi otravite? Cum ajuta un protestant, pe un ortodox care se afla intr-o asa mare ratacire? De ce Lumina la Ierusalim se pogoara doar la Biserica ortodoxa? Va multumesc inca o data si sa ma iertati.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Macar de cei 13 ar fi trebuit sa stii, de fapt au mai fost inca 70 la care s-au mai daugat cativa, dar asta doar cei din familie stiu, tu n-ai de unde. http://ro.orthodoxwiki.org/Apostol |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Care este diferenta intre contextul VT si NT? In VT: 1. Nu se cunostea soarta omului in vesnicie 2. Legatura dintre vii si morti era rupta asa cum omul era rupt de Dumnezeu In NT: 1. Dumnezeu ne-a revelat soarta omului dupa moarte 2. Stim scopul vietii si soarta omului in vesnicie 3. Cei credinciosii sunt una in Hristos Citat:
La fel procedeaza si cu preotia inventand ceva ce nu exista ..o preotie sacramentala ca o prelungire a preotiei VT. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 13:36:14. |
|
|||||
|
|||||
![]()
Nu numai crestinul ortodox, ci si eu pot pacatui daca fac asa ceva.
Citat:
Nu. Trebuie sa ai o oarece experienta cu Dumnezeu . Pentru lucrurile mai grele e nevoie de chiar foarte multa viata traita langa Dumnezeu si multa rugaciune. Dar lucrurile simple le poate intelege si un copilas in credinta, de exemplu ca Dumnezeu iubeste omul si L-a trimis pe fiul Sau sa moara pentru pacatele lui. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Va rog, nu e nevoie sa va cereti iertare. Daca sunt pe un forum ortodox inseamna ca sunt destul de rezistenta la lovituri, iar dvs sunteti un om cu mult bun-simt si nu ati rani nici om musca.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
quod erat demonstrandum sau end of proof ?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desigur, daca unul are pitici pe creer si se autodesemeaza apostol si mai desemneaza pe altii..asta nu se pune. Citat:
Concluziile e drept imi apartin insa le poate trage oricine. Citat:
In afara de iritarea evidenta.. Asta a fost in loc de o injuratura? Citat:
Dar daca o citesti cu ochelari de cal, si ignori un principiu de baza al interpretarii, recunoscut chiar de protestanti - contextul, nu e de mirare ca ajungi la convingeri aiurea. Si asta demonstreaza ca de fapt nu Biblia te intereseaza, ci sa justifici cu ea idei preconcepute ale traditiei protestante care nu are nici o legatura cu Scriptura. Last edited by AlinB; 04.05.2010 at 14:24:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Respect parerea ta. Ai tot dreptul sa o emiti. Nu ca ar avea vreo baza. Apostoli au fost multi in NT, nu are de ce sa se termine cu apostolia dupa ce a scris Sf Ioan "Amin".
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 04.05.2010 at 14:34:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si cultul penticostal procedeaza cam la fel pentru ca iti induce o stare "electizanta" sau "de cercetare divina" care nu e altceva decat sugestie sau mai rau, hipnoza. Ti se pare normal ca oamenii cand se roaga sa urle, sa fuga prin biserica, sa aplaude, sa rada, sa se arunce pe jos, sa cante la orga(in timpul rugaciunii), sa debiteze o limba pe care ei nu o inteleg si multe altele? Si parintii mei sunt penticostali si ma duceau la adunare si ma implicau in tot felul de activitati bisericesti iar cand am incetat sa mai merg(pe la 13 ani) au venit cativa pastori la noi acasa pentru a vorbi cu mine(de obicei veneau pentru a vb cu parintii mei si pt. a le da bani) si m-au supus unui interogatoriu, m-au intors pe toate partile, mi-au adus dulciuri, mi- au oferit bani dar eu "nu si nu; nu ma mai duc la adunare"; atunci m-au trimis in camera ca sa vorbeasca cu ai mei... Deja cred ca am scris prea mult; in orice caz, ar mai fi o groaza de "denuntat" da' pana nu iti dai tu singur seama pot eu sa tot scriu. |
|
|||
|
|||
![]()
Putina lamurire, la raspunsuri.
La intrebarea: Cum ajuta un protestant pe un ortodox aflat intr-o asemenea ratacire? De ce ati raspuns "depinde", de ce ar fi un ortodox in ratacire? Ati spus ca nu ar exista o prapastie intre cele doua culte. Acum sa ne intelegem..este ortodoxul in ratacire..exista prapastie intre cele doua culte..are nevoie ortodoxul de ajutor? Daca am putea folosi un limbaj al sinceritatii, al adevarului, asa cum il percepe fiecare, numai sa fie lipsit de viclenie, si de ocolisuri, adevarurile de credinta trebuie marturisite, nu ocolite. Deci Pastorul isi da viata pentru oile sale..ortodoxul marturiseste : toate cele spuse de dumneavoastra sunt erezii, caci tocmai temelia dreptei credinte(ortodoxiei) sunt hulite prin cuvintele dumneavoastra. Un ortodox se roaga pentru cei trecuti la cele vesnice, si prapastia intre cele doua culte este cu mult mai mare, caci erezia loveste tocmai in temelia ortodoxiei. Sfintele moaste ortodoxul le cinsteste, cinsteste icoanele, exista icoane facatoare de minuni, ortodoxul o cinsteste pe Fecioara Maria(la cultul dumneavoastra nu se face pomenire niciodata de Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu), ortodoxul cinsteste pe Sfintii Parinti, se roaga neincetat pentru mijlocirea lor catre Bunul Dumnezeu. Ortodoxul cinsteste pe inaintasii nostrii, care au aparat pe meleagurile acestea de pagani. O fi gresit Sfantul Stefan cel Mare ca a tinut piep turcilor, o fi gresit Sfantul Martir Brancoveanu ca si-a dat viata pentru dreapta credinta..? Si cu multitudinea aceasta de diferente, distinsa doamna spuneti ca nu ar exista o prapastie intre noi.. Oare interesul cui o fi sa nu observam aceasta prapastie, caci eu spun ca exista o atat de mare necunoastere la unul dintre noi doi, existand si o mare prapastie intre noi. Acum, in speranta ca nu v-am mahnit nici de data aceasta, astept marturisirea dumneavoastra de credinta, si cu cat cuvintele vor fi mai sincere...nu acele cuvinte ocolitoare, caci cel ce marturiseste un adevar, il va marturisi cu tarie, cu credinta. Si o ultima intrebare..oare Toti acesti Sfinti pe care noi i cinstim, or fi o lucrare a potrivnicului, caci noi I cinstim si ne rugam sa mijloceasca pentru noi, si credem ca sunt Sfintii Lui Dumnezeu, adevaratii Marturisitori ai Domnului Iisus Hristos. La Prislop, anul trecut la Parintele Arsenie Boca, la mormant au fost peste 40 de mii de pelerini, deci toti acestia or fi in mare inselare.. Aveti oportunitatea sa va marturisti credinta, spre a ne scoate pe toti din aceasta mare inselare..si cuvintele sa fie sincere. Va multumesc inca o data. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|