View Single Post
Vechi 04.05.2010, 16:43:52
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Eu discutam despre aberatia vorbirii in limbi si tu mi-ai dat sa citesc de la 1 Corinteni 14...

14 Fiindca, daca ma rog in alta limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod.

Eu am inteles ca ai facut trimitere la verset pentru a ma face sa inteleg care e scopul vorbirii in limbi in ziua de astazi; dar versetul este scos dintr'un context si acum nu mai inteleg ce vrei de fapt sa-mi spui.
In primul rand eu nu am dat nici un verset, deci nu aveam cum sa-l scot din context; tu esti singura care ai dat un verset. Eu ti-am spus sa citesti TOT capitolul ca sa nu scoatem din context.

In al doilea rand, "aberatia " aceasta este dar al Duhului Sfant, mentionat clar pe paginile Sfintei Scripturi si enumerat intre semnele ce-i insotesc pe cei ce cred. Crezi ca Dumnezeu se bucura de feul in care vorbesti despre el?

Apoi, tot ce voiam sa spun e scris acolo. De exemplu:
"Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.
Voiesc ca voi toți să grăiți în limbi; dar mai cu seamă să proorociți.Cel ce proorocește e mai mare decât cel ce grăiește în limbi, afară numai dacă tălmăcește, ca Biserica să ia întărire."

Deci scopul vorbirii in limbi este zidirea sufleteasca a credinciosului, iar daca e tradus, a intregii Biserici.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14