Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 15:59:55
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
Si eu am petrecut mult timp cu penticostalii si am auzit de adolescenti care au primit darul de a vorbi ba in maghiara, ba in italiana s.a.m.d. Vorbirea in limbi a fost data cu scopul propovaduirii Cuvantului in toate tarile; ce rost are sa vorbesti in limbi intr-o adunare in care toti sunt romani si nimeni(nici macar cel care vorbeste) nu pricepe o iota din ce se spune? De ce ai vorbi in maghiara sau "ebraica" daca restul din biserica sunt romani?
In Biserica din Corint se vorbeau multe limbi, desi toti erau greci sau evrei. Te-ai intrebat la ce folosea? Raspunsul il gasesti tot acolo, in 1 Corinteni 14.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 16:03:24
almaris
Guest

Implicit

Citat:
ce rost are sa vorbesti in limbi intr-o adunare in care toti sunt romani si nimeni(nici macar cel care vorbeste) nu pricepe o iota din ce se spune? De ce ai vorbi in maghiara sau "ebraica" daca restul din biserica sunt romani?
Cu riscul de a-i supara pe prietenii nostrii penticostali, am sa-ti raspund la intrebare. Motivul e simplu, pentru ca omul se lasa greu de obiceiurile sale, chiar daca stie ca nu sunt bune. Avem toti din astea chiar daca nu vorbim "in limbi". Important este ca in lumea noastra Dumnezeu lucreaza si prin biserica penticostala, care asemenea celorlalte nu a ajuns la desavarsire.
Vechi 04.05.2010, 16:07:43
Heurtebise Heurtebise is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de almaris Vezi mesajul
Observ ca vorbesti la trecut, "s-a intamplat"
S-a intamplat cu un scop: acela de a raspandi Evanghelia in lume; cum apostolii nu cunostau toate limbile lumii, Dumnezeu le-a dat Duhul Sfant pentru a vorbi in limbile popoarelor ce trebuiau convertite. Pentru ce si pentru cine vorbesc penticostalii in limbi daca nimeni nu-i intelege si mai ales daca toti se pot intelege in limba lor comuna?
Vechi 04.05.2010, 16:14:10
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
In Biserica din Corint se vorbeau multe limbi, desi toti erau greci sau evrei. Te-ai intrebat la ce folosea? Raspunsul il gasesti tot acolo, in 1 Corinteni 14.
Nu scoate din context; citeste si 1 Corinteni 15 sau ce scrie in Corinteni inainte de versetul 14.
Vechi 04.05.2010, 16:18:44
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu scoate din context; citeste si 1 Corinteni 15 sau ce scrie in Corinteni inainte de versetul 14.
Ce am scos din context, mai exact?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 04.05.2010, 16:21:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Am o prietena penticostala care mi-a spus bucuroasa ca l-a primit pe Duhul Sfant in urma staruintei; am intrebat-o ce zice si mi-a raspuns ca nu intelege deoarece vorbeste Duhul din ea cu Dumnezeu; dupa cateva zile, aceeasi fata a venit speriata de moarte si mi-a zis ca in timp ce se ruga patimas l-a injurat pe Duhul Sfant(!!!) O cunosc de mult timp pe fata si nu e deloc genu' care injura, nici nu da semne de labilitate psihica.
Vechi 04.05.2010, 16:25:32
Senior Member

Implicit

Citat:
Am o prietena penticostala care mi-a spus bucuroasa ca l-a primit pe Duhul Sfant in urma staruintei; am intrebat-o ce zice si mi-a raspuns ca nu intelege deoarece vorbeste Duhul din ea cu Dumnezeu; dupa cateva zile, aceeasi fata a venit speriata de moarte si mi-a zis ca in timp ce se ruga patimas l-a injurat pe Duhul Sfant(!!!) O cunosc de mult timp pe fata si nu e deloc genu' care injura, nici nu da semne de labilitate psihica.
Mda, ce pot sa spun, nu pot verifica acest caz prin internet. Nu stiu unde s-a dus, ce a primit sau daca intr-adevar a injurat. Poate fi orice. Dar ce legatura are cu ce discutam?
Vechi 04.05.2010, 16:35:41
Senior Member

Implicit

Citat:
Mda, ce pot sa spun, nu pot verifica acest caz prin internet. Nu stiu unde s-a dus, ce a primit sau daca intr-adevar a injurat. Poate fi orice. Dar ce legatura are cu ce discutam?
Eu discutam despre aberatia vorbirii in limbi si tu mi-ai dat sa citesc de la 1 Corinteni 14...

14 Fiindca, daca ma rog in alta limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod.

Eu am inteles ca ai facut trimitere la verset pentru a ma face sa inteleg care e scopul vorbirii in limbi in ziua de astazi; dar versetul este scos dintr'un context si acum nu mai inteleg ce vrei de fapt sa-mi spui.
Vechi 04.05.2010, 16:43:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Eu discutam despre aberatia vorbirii in limbi si tu mi-ai dat sa citesc de la 1 Corinteni 14...

14 Fiindca, daca ma rog in alta limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod.

Eu am inteles ca ai facut trimitere la verset pentru a ma face sa inteleg care e scopul vorbirii in limbi in ziua de astazi; dar versetul este scos dintr'un context si acum nu mai inteleg ce vrei de fapt sa-mi spui.
In primul rand eu nu am dat nici un verset, deci nu aveam cum sa-l scot din context; tu esti singura care ai dat un verset. Eu ti-am spus sa citesti TOT capitolul ca sa nu scoatem din context.

In al doilea rand, "aberatia " aceasta este dar al Duhului Sfant, mentionat clar pe paginile Sfintei Scripturi si enumerat intre semnele ce-i insotesc pe cei ce cred. Crezi ca Dumnezeu se bucura de feul in care vorbesti despre el?

Apoi, tot ce voiam sa spun e scris acolo. De exemplu:
"Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica.
Voiesc ca voi toți să grăiți în limbi; dar mai cu seamă să proorociți.Cel ce proorocește e mai mare decât cel ce grăiește în limbi, afară numai dacă tălmăcește, ca Biserica să ia întărire."

Deci scopul vorbirii in limbi este zidirea sufleteasca a credinciosului, iar daca e tradus, a intregii Biserici.
Vechi 04.05.2010, 16:46:44
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
S-a intamplat cu un scop: acela de a raspandi Evanghelia in lume; cum apostolii nu cunostau toate limbile lumii, Dumnezeu le-a dat Duhul Sfant pentru a vorbi in limbile popoarelor ce trebuiau convertite.
Spune-mi te rog ce apostol a mers intr-o tara si a predicat in limbi evanghelia.

In afara de faptul ca asa crezi tu, mai ai vreo dovada pentru ceea ce spui?
Ma refer asa, la un verset din Biblie, la o scriere a vreunui Parinte Bisericesc, la vreo carte de istorie, ce doresti, doar sa fie un argument. Chiar si slab, fragil si neinsemnat. :)

Stii, am auzit de multe ori povestea asta, dar, in afara de Fapte 2 (care spune altceva), nici un argument.
Dar, mai stii, poate il aduci tu.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? petrut-angel Secte si culte 1534 12.03.2018 22:00:37
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali gpalama Secte si culte 4 29.05.2010 21:11:29
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10