![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Cu riscul de a-i supara pe prietenii nostrii penticostali, am sa-ti raspund la intrebare. Motivul e simplu, pentru ca omul se lasa greu de obiceiurile sale, chiar daca stie ca nu sunt bune. Avem toti din astea chiar daca nu vorbim "in limbi". Important este ca in lumea noastra Dumnezeu lucreaza si prin biserica penticostala, care asemenea celorlalte nu a ajuns la desavarsire.
|
|
|||
|
|||
![]()
S-a intamplat cu un scop: acela de a raspandi Evanghelia in lume; cum apostolii nu cunostau toate limbile lumii, Dumnezeu le-a dat Duhul Sfant pentru a vorbi in limbile popoarelor ce trebuiau convertite. Pentru ce si pentru cine vorbesc penticostalii in limbi daca nimeni nu-i intelege si mai ales daca toti se pot intelege in limba lor comuna?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu scoate din context; citeste si 1 Corinteni 15 sau ce scrie in Corinteni inainte de versetul 14.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce am scos din context, mai exact?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Am o prietena penticostala care mi-a spus bucuroasa ca l-a primit pe Duhul Sfant in urma staruintei; am intrebat-o ce zice si mi-a raspuns ca nu intelege deoarece vorbeste Duhul din ea cu Dumnezeu; dupa cateva zile, aceeasi fata a venit speriata de moarte si mi-a zis ca in timp ce se ruga patimas l-a injurat pe Duhul Sfant(!!!) O cunosc de mult timp pe fata si nu e deloc genu' care injura, nici nu da semne de labilitate psihica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
14 Fiindca, daca ma rog in alta limba, duhul meu se roaga, dar mintea mea este fara rod. Eu am inteles ca ai facut trimitere la verset pentru a ma face sa inteleg care e scopul vorbirii in limbi in ziua de astazi; dar versetul este scos dintr'un context si acum nu mai inteleg ce vrei de fapt sa-mi spui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand, "aberatia " aceasta este dar al Duhului Sfant, mentionat clar pe paginile Sfintei Scripturi si enumerat intre semnele ce-i insotesc pe cei ce cred. Crezi ca Dumnezeu se bucura de feul in care vorbesti despre el? Apoi, tot ce voiam sa spun e scris acolo. De exemplu: "Cel ce grăiește într-o limbă străină pe sine singur se zidește, iar cel ce proorocește zidește Biserica. Voiesc ca voi toți să grăiți în limbi; dar mai cu seamă să proorociți.Cel ce proorocește e mai mare decât cel ce grăiește în limbi, afară numai dacă tălmăcește, ca Biserica să ia întărire." Deci scopul vorbirii in limbi este zidirea sufleteasca a credinciosului, iar daca e tradus, a intregii Biserici.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In afara de faptul ca asa crezi tu, mai ai vreo dovada pentru ceea ce spui? Ma refer asa, la un verset din Biblie, la o scriere a vreunui Parinte Bisericesc, la vreo carte de istorie, ce doresti, doar sa fie un argument. Chiar si slab, fragil si neinsemnat. :) Stii, am auzit de multe ori povestea asta, dar, in afara de Fapte 2 (care spune altceva), nici un argument. Dar, mai stii, poate il aduci tu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|