View Single Post
Vechi 05.05.2010, 11:28:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Asta e ceva foarte interesant si nu e prima data ca observ modul asta de raportare la "progenitori" ca sa zic asa. Cultele NP sunt toate "de import" asa ca a zice ca doctrina penticostalilor din Romania e mai cu motz decat cea de dincolo, sau ca penticostalii di Romania sunt mai cu motz decat altii de aiurea, e ca si cum m-as converti eu la catolicism si as spune ca sunt mai catolica decat papa sau m-as duce sa studiez vedele prin India si as deveni mai hindusa decat aia care-s hindusi din tata-n fiu si recita vedele prin temple (sau ce-or fi facand ei pe-acolo).
Un fel de eu am dat gaura la macaroana desi macaroana mi-o pusese deja altcineva inainte.
Nu ai dreptate in ceea ce afirmi.

Da, este mai cu motz, penticostalismul este o religie cameleonica, dupa cum am mai discutat cu Doriana, imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti.

De altfel toate sectele neoprotestante din Romania, daca la mama lor acasa, adica in America isi permit tot felul de excentricitati, gen "muzica country crestina", tzipete si urlete si dansuri, "crestinism" pe muzica rock si altele, aici folosesc doar chestiile "soft", pentru ca altfel consecintele ar fi nefaste vizavi de popularitate si numarul de membri.

Insa spre deosebire de alti neoprotestanti, ei modifica chiar si doctrina ajungand sa admita si sa practice invataturi pe care ei insisi le-ar numi "nebiblice".

Last edited by AlinB; 05.05.2010 at 11:30:30.