![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Poate ar fi fost mai bine sa te duci cu parintii tai la biserica, macar ca sa poti sa ataci cu argumente serioase... Tu stii ca in bisericile penticostale femeile merg cu baticut pe cap si stau linistiti in bancile lor , nu se arunca nimeni pe jos si nu fac toate prostiile sugerate de tine. Ti-am cerut dovezi si tu imi arati o filmare cu o grupa obscura de vreo 20 de oameni pe care autorul i-a numit penticostali. Daca-i numea ortodocsi il credeai? Si apoi filmarea e din America, probabil. Acolo e penticostal oricine se considera si vrea sa aiba un nume frumos, nu neaparat cine are aceeasi doctrina ca penticostalii din Romania. Si in trei randuri scrise mai sus ai mai scris o acuzatie grava si nedovedita. As avea si eu o nelamurire: Cu ce te-au suparat parintii tai atat de tare incat sa-ti bati joc atat de credinta lor si sa sugerezi ca devotiunea lor fata de cult ar fi din cauza rasplatilor banesti?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un fel de eu am dat gaura la macaroana desi macaroana mi-o pusese deja altcineva inainte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Penticostalii din Romania nu sunt deloc mai cu mot decat nicio grupare religioasa. Ei sunt doar diferiti in manifestari decat ceea ce tot vizionati dumneavoastra pe youtube. Asta poate fi observat cu ochiul liber daca veti vedea filmuletele romanesti de pe internet sau veti intra intr-o Biserica din Romania |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da, este mai cu motz, penticostalismul este o religie cameleonica, dupa cum am mai discutat cu Doriana, imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti. De altfel toate sectele neoprotestante din Romania, daca la mama lor acasa, adica in America isi permit tot felul de excentricitati, gen "muzica country crestina", tzipete si urlete si dansuri, "crestinism" pe muzica rock si altele, aici folosesc doar chestiile "soft", pentru ca altfel consecintele ar fi nefaste vizavi de popularitate si numarul de membri. Insa spre deosebire de alti neoprotestanti, ei modifica chiar si doctrina ajungand sa admita si sa practice invataturi pe care ei insisi le-ar numi "nebiblice". Last edited by AlinB; 05.05.2010 at 11:30:30. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
BOTEZ - atmosfera in biserica penticostala http://www.youtube.com/watch?v=hnpd_5__VpU Este filmat in romania, atmosfera nu mi se pare mult diferita de ce a fost postat anterior, aceeasi "babilonie" la rugaciune, fiecare vorbeste acolo de ale lui, sunetul este captat altfel in rest atmosfera 100% identica. |
|
|||
|
|||
![]()
Mda..
My bad, credeam ca-i unitate de cuget si simptziri.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine. Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc." |
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu generalizam....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Gandind logic si obiectiv, daca vrei sa atragi pe cineva nu-i spui ca ce face el nu e bine, dovedind cu Biblia asta. Sau e o tehnica pe care nu o stiu eu? M-ar interesa pentru a avea un randament mai bun. ![]() Si as vrea un raspuns personal si direct de la tine, carmina, in eventualitatea in care ai bunavointa sa-l dai. : Ti-ai propus vreodata sa tratezi omul ca pe o persoana particulara? Pentru ca Dumnezeu asa il trateaza. Sau la voi actioneaza toti ca o turma si niciunul nu e diferit de ceilalti in gandire, obiective si abordari?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Incerc sa nu generalizez si sa pastrez un dram de luciditate. Se vede cu ochiul liber alunecarea discutiei pe panta prozelitismului, direct sau indirect. Probabil ca aspectul asta nu deranjeaza pe multi dintre noi, ce-i drept nici pe mine.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Atitudine crestina fata de ceilalti | iustin10 | Generalitati | 35 | 18.02.2013 20:17:39 |
Haideti sa luam atitudine! | Crestin_Simona | Stiri, actualitati, anunturi | 256 | 13.12.2010 21:07:35 |
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului | colaps | Generalitati | 16 | 10.12.2010 21:17:27 |
Sunt foarte deprimat.... | BaLLaNcE | Intrebari utilizatori | 41 | 09.10.2010 13:22:20 |
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 5 | 03.05.2010 14:24:13 |
|