Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.05.2010, 09:12:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Heurtebise Vezi mesajul
http://www.youtube.com/watch?v=EVXdS...eature=related

3. Dupa cate am observat penticostalii te ajuta foarte mult in schimbul devotiunii tale fata de cult; asa imi explic situatia; si ah! nu parintii mei i-a chemat pe pastori, ei au venit sa ma convinga sa ma intorc la biserica
Deci tu de pe you tube iti iei informatiile?

Poate ar fi fost mai bine sa te duci cu parintii tai la biserica, macar ca sa poti sa ataci cu argumente serioase...
Tu stii ca in bisericile penticostale femeile merg cu baticut pe cap si stau linistiti in bancile lor , nu se arunca nimeni pe jos si nu fac toate prostiile sugerate de tine. Ti-am cerut dovezi si tu imi arati o filmare cu o grupa obscura de vreo 20 de oameni pe care autorul i-a numit penticostali. Daca-i numea ortodocsi il credeai? Si apoi filmarea e din America, probabil. Acolo e penticostal oricine se considera si vrea sa aiba un nume frumos, nu neaparat cine are aceeasi doctrina ca penticostalii din Romania.

Si in trei randuri scrise mai sus ai mai scris o acuzatie grava si nedovedita. As avea si eu o nelamurire: Cu ce te-au suparat parintii tai atat de tare incat sa-ti bati joc atat de credinta lor si sa sugerezi ca devotiunea lor fata de cult ar fi din cauza rasplatilor banesti?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.05.2010, 10:43:43
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Si apoi filmarea e din America, probabil. Acolo e penticostal oricine se considera si vrea sa aiba un nume frumos, nu neaparat cine are aceeasi doctrina ca penticostalii din Romania.
Asta e ceva foarte interesant si nu e prima data ca observ modul asta de raportare la "progenitori" ca sa zic asa. Cultele NP sunt toate "de import" asa ca a zice ca doctrina penticostalilor din Romania e mai cu motz decat cea de dincolo, sau ca penticostalii di Romania sunt mai cu motz decat altii de aiurea, e ca si cum m-as converti eu la catolicism si as spune ca sunt mai catolica decat papa sau m-as duce sa studiez vedele prin India si as deveni mai hindusa decat aia care-s hindusi din tata-n fiu si recita vedele prin temple (sau ce-or fi facand ei pe-acolo).
Un fel de eu am dat gaura la macaroana desi macaroana mi-o pusese deja altcineva inainte.
Vechi 05.05.2010, 11:00:39
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Asta e ceva foarte interesant si nu e prima data ca observ modul asta de raportare la "progenitori" ca sa zic asa. Cultele NP sunt toate "de import" asa ca...
Pe firul gandirii dumneavoastra toate bisericile sunt de import, doar Zamolxes nu e un venetic pe aici.

Citat:
a zice ca doctrina penticostalilor din Romania e mai cu motz decat cea de dincolo, sau ca penticostalii di Romania sunt mai cu motz decat altii de aiurea
Penticostalii din Romania nu sunt deloc mai cu mot decat nicio grupare religioasa. Ei sunt doar diferiti in manifestari decat ceea ce tot vizionati dumneavoastra pe youtube. Asta poate fi observat cu ochiul liber daca veti vedea filmuletele romanesti de pe internet sau veti intra intr-o Biserica din Romania
Vechi 05.05.2010, 11:28:28
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Asta e ceva foarte interesant si nu e prima data ca observ modul asta de raportare la "progenitori" ca sa zic asa. Cultele NP sunt toate "de import" asa ca a zice ca doctrina penticostalilor din Romania e mai cu motz decat cea de dincolo, sau ca penticostalii di Romania sunt mai cu motz decat altii de aiurea, e ca si cum m-as converti eu la catolicism si as spune ca sunt mai catolica decat papa sau m-as duce sa studiez vedele prin India si as deveni mai hindusa decat aia care-s hindusi din tata-n fiu si recita vedele prin temple (sau ce-or fi facand ei pe-acolo).
Un fel de eu am dat gaura la macaroana desi macaroana mi-o pusese deja altcineva inainte.
Nu ai dreptate in ceea ce afirmi.

Da, este mai cu motz, penticostalismul este o religie cameleonica, dupa cum am mai discutat cu Doriana, imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti.

De altfel toate sectele neoprotestante din Romania, daca la mama lor acasa, adica in America isi permit tot felul de excentricitati, gen "muzica country crestina", tzipete si urlete si dansuri, "crestinism" pe muzica rock si altele, aici folosesc doar chestiile "soft", pentru ca altfel consecintele ar fi nefaste vizavi de popularitate si numarul de membri.

Insa spre deosebire de alti neoprotestanti, ei modifica chiar si doctrina ajungand sa admita si sa practice invataturi pe care ei insisi le-ar numi "nebiblice".

Last edited by AlinB; 05.05.2010 at 11:30:30.
Vechi 05.05.2010, 11:31:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Pe firul gandirii dumneavoastra toate bisericile sunt de import, doar Zamolxes nu e un venetic pe aici.

Penticostalii din Romania nu sunt deloc mai cu mot decat nicio grupare religioasa. Ei sunt doar diferiti in manifestari decat ceea ce tot vizionati dumneavoastra pe youtube. Asta poate fi observat cu ochiul liber daca veti vedea filmuletele romanesti de pe internet sau veti intra intr-o Biserica din Romania
Am gasit asta:

BOTEZ - atmosfera in biserica penticostala
http://www.youtube.com/watch?v=hnpd_5__VpU

Este filmat in romania, atmosfera nu mi se pare mult diferita de ce a fost postat anterior, aceeasi "babilonie" la rugaciune, fiecare vorbeste acolo de ale lui, sunetul este captat altfel in rest atmosfera 100% identica.
Vechi 05.05.2010, 11:36:58
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Mda..
My bad, credeam ca-i unitate de cuget si simptziri.
Vechi 05.05.2010, 11:38:46
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
... penticostalismul este o religie cameleonica, dupa cum am mai discutat cu Doriana, imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti.

De altfel toate sectele neoprotestante din Romania, daca la mama lor acasa, adica in America isi permit tot felul de excentricitati, gen "muzica country crestina", tzipete si urlete si dansuri, "crestinism" pe muzica rock si altele, aici folosesc doar chestiile "soft", pentru ca altfel consecintele ar fi nefaste vizavi de popularitate si numarul de membri.

Insa spre deosebire de alti neoprotestanti, ei modifica chiar si doctrina ajungand sa admita si sa practice invataturi pe care ei insisi le-ar numi "nebiblice".
Interesant; iti multumesc pt.informatii, este un raspuns indirect, clar si la obiect, vis-a-vis de interesul pe care l-ar putea manifesta un protestant fata de ortodoxie.
"De te vei amărî după ce ai căzut în ispită, și-ți mai faci și făgăduințe hotărând că ,,de-acum înainte n-o să se mai întâmple niciodată”, este semn limpede că te afli pe un drum greșit: ți s-a rănit încrederea în tine.

Acela ce nu se bizuie pe sine însuși e uimit cum de n-a căzut mai rău și dă slavă lui Dumnezeu că i-a trimis ajutorul la vreme, fără de care ar fi zăcut mai departe acolo în adânc."

Vechi 05.05.2010, 11:42:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
Interesant; iti multumesc pt.informatii, este un raspuns indirect, clar si la obiect, vis-a-vis de interesul pe care l-ar putea manifesta un protestant fata de ortodoxie.
Sa nu generalizam....
Vechi 05.05.2010, 11:50:03
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Da, este mai cu motz, penticostalismul este o religie cameleonica, [COLOR=#0000ff]dupa cum am mai discutat cu Doriana[/COLOR], imprumuta ceva din obiceiurile si doctrina religiei majoritare din locul unde se dezvolta, pentru a fi mai usor acceptata si a-si face mai usor adepti.
.
Nu toti tin cu dintii de religia lor strigand la orice colt ca e cea mai buna si ca ea niciuna. Chiar in cazul in care am avea ce sa imprumutam de la voi preferam religia biblica, e mai originala si mai curata.

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
E mai degraba un raspuns convenabil, nu-i asa?
Gandind logic si obiectiv, daca vrei sa atragi pe cineva nu-i spui ca ce face el nu e bine, dovedind cu Biblia asta. Sau e o tehnica pe care nu o stiu eu? M-ar interesa pentru a avea un randament mai bun.

Si as vrea un raspuns personal si direct de la tine, carmina, in eventualitatea in care ai bunavointa sa-l dai. : Ti-ai propus vreodata sa tratezi omul ca pe o persoana particulara? Pentru ca Dumnezeu asa il trateaza. Sau la voi actioneaza toti ca o turma si niciunul nu e diferit de ceilalti in gandire, obiective si abordari?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Vechi 05.05.2010, 11:56:43
carmina carmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.01.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Sa nu generalizam....
Incerc sa nu generalizez si sa pastrez un dram de luciditate. Se vede cu ochiul liber alunecarea discutiei pe panta prozelitismului, direct sau indirect. Probabil ca aspectul asta nu deranjeaza pe multi dintre noi, ce-i drept nici pe mine.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13