View Single Post
Vechi 05.05.2010, 18:14:33
Alexandru1 Alexandru1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de izotaurel Vezi mesajul
In scolile din Romania nu se preda Religie, se preda Religia Crestin Ortodoxa. E o mare diferenta. Este o impunere fortata a unei religii asupra altora. Iisus nu cred ca ar fi de acord cu asa ceva.

Iisus ar fi putut sa ne faca pe toti sa credem in el fortat, dar nu a facut-o. De ce ? Pentru ca vrea ca noi sa ajungem la el , nu sa ne fie bagat pe gat.
Daca scoala nu are specific religios, nu sunt de acord cu predarea obligatorie a unei singure religii. Imaginati-va cum ar fi sa traiti intr-o tara musulmana si copilul dumnevoastra sa fie ridicularizat si batjocorit pentru ca este de alta religie.

Eu am avut un coleg in liceu care nu era ortodox dar era crestin si saracul era ridicularizat si facut sa se simta prost mereu pentru ca nu isi facea cruce si nu se ruga la icoane desi era cel mai linistit si cuminte elev. De cateva ori a fost luat la bataie in timp ce agresorii ii ziceau "sectantuuule".

Eventual, religia poate fi materie optionala si fiecare sa studieze ce religie are.
Sunt crestin ortodox,dar nu sunt de acord cu predarea religiei in scoli.Dar ca sa spui ca religia iti este fortat ''bagata pe gat''.Nu e adevarat.Eu am avut un coleg de rit catolic care de fiecare data parasea clasa inaintea orei de religie. Se ducea in sala de lectura.Iar despre agresorii mentionati mai sus,aceia nu erau crestini adevarati,erau fanatici.Niste nenorociti!Oricum,
din cate stiu eu,ora de religie este optionala.Sincer,chiar imi pare rau de baiatul acela care a fost lovit.

Last edited by Alexandru1; 05.05.2010 at 19:50:50.
Reply With Quote